SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lundby IF
2 - 2
Lunden Öbk (svår)
Lundby IF 2 - 2Lunden Öbk (svår)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 05 april, 19:45
Plats:Fjärdingsplan
Samling:18:30, Klubbstugan
Lundby IF - Lunden ÖBK  2-2   svår serie 5/4-2022 (16år)  
2022-04-21 15:06
 
Lundby IF - Lunden ÖBK  2-2   svår serie 5/4-2022 (16år)
 
Äntligen seriepremiär men regn och snö innan matchen gjorde Fjärdingsplan svårspelad.
 
Vår motståndare för kvällen Lundens ÖBK hade spela 5 träningsmatcher mot svårt motstånd innan serien startade och de hade 4 vinster och en oavgjord med sig till premiären. Vi däremot har blandat ganska friskt i träningsmatcherna men det är ju ikväl det börjar att gällla och vi var absolut det bästa laget för kvällen.
 
Matchen inleds lite trevande men vi stör Lunden med vårt aggresiva försvarsspel gång efter annan.
Våra motståndare försöker spela bollen snabbt genom mittfältet hela tiden men vi är resoluta och låter dem inte etablera något spel överhuvudtaget. 
Deras tränare ropade banne mig:
-Tålamod killar, tålamod... till sina killa hela matchen men om de inte får någon som helst tid att spela eftersom vi pressade dem hela matchen så är det ju svårt att ha tålamod.
 
Vi spelar rakt, hårt och ganska långt men vi skapar ett par halvchanser samt en farlig hörna innan paus, men Lunden gör enda målet utan att ha ett enda skott på mål!
 
I första halvlek kommer de i ett mycket sällan skådat anfall och deras ytter skickar in ett inlägg från sidan av straffområdet in mot mitten av det. 
Tyvärr hoppar Rolf med "dinosauriehänder" (armar upp men arbågarna i sidorna) och bollen träffar olyckligt på hans underarm och domaren med mycket tvekan i signalen straff åt Lunden. (Jag lovar att 8 av 10 domare hade friat då bollen söker handen från mycket nära avstånd) 
 
Även om vi inte håller med om straffen så måste vi lyfta domaren för kvällen som gjorde en mycket bra insats på det stora hela.
 
Jaja, Lunden 0-1 efter en mycket säker straff rätt upp i nättaket.
 
 
Halvlek och bra snack där vi verkligen lyfter killarna att de gjort en bra halvlek och vi pratade om att målen framåt kommer bara vi har tålamod ;). 
 
Andra halvlek börjar och Lunden börjar också lyfta längre då inte kan etablera något eget spel och vi tar över ännu mer.
Vi skapar halvchanser men så i matchens 70minut så slår Abdisalam en fantastisk passning längs marken från mittlinjen mellan mitt och ytterback, Said Abdullahi löper perfekt och hans avslut är ännu bättre då han placerar bollen helt ottagbart i målvaktens vänstra hörn.
 
JAAAA! 1-1 så rättvist.
 
Men i matchens 81minut så förbereder vi ett byte av mittback och det är där det brister tyvärr då Lunden kastar bollen från höger en mittmitt driver in mot mitten av straffområdet och mittbackarna är väl passiva i försvarspelet och så släpper han ut bollen till deras vänsterytter som möter på ett tillslag och placerar bollen helt ottagbart för Joel i målet. SUCK!
 
Vi byter lite och yes det ger resultat efter 5 minuter då Abdi slår ett inlägg som droppar in i bortre änden av straffområdet och där har vårt nyförvärv Ayub Hassan lekstuga med tre försvarare innan han dunkar in bollen i målet helt ottagbart, sååå snyggt! 2-2
 
Vi känner att vi har dem och det är spel på en planhalva som det för övrigt har varit stora delar av matchen och chansen kommer...
 
Abdisalam dribblar en, han dribblar två och skapar sig ett drömläge men tyvärr skjuter han rakt på målvakten!
Så synd för det hade varit rättvist om man ser till antalet chanser, fast vi får ändå vara nöjda då vi kommer ikapp två gånger.
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Tim Oskarsson

Såhär bra kan du vara Tim när du bestämmer dig, riktigt bra match både framåt och bakåt utan missar och hela tiden ett hot med svepande fina bollar mot bortre ytan av planen.

 

2 kanoner

Said Abdullahi 

Avig, kantig men hotade på sin kant matchen igenom och dessutom målskytt. Vi som stod på sidan såg löpningarna, tyvärr gjorde inte alltid mittfältarna det ;).

 

1 kanon 

Abdisalam Farah, bra bollvinnare och två snygga framspelningar ger en kanon såklart!
 

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli