SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lindome GIF (svår)
2 - 4
Lundby IF
Lindome GIF (svår)2 - 4Lundby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 28 april, 20:00
Plats:Lindevi ip
Samling:18:35, Klubbstugan
Lindome GIF - Lundby IF 1-3 svår serie 28/4-2022 (16år)
2022-04-29 00:29
Årets första men inte sista seger i Göteborgs svåra serie 16år

Lindome GIF - Lundby IF 1-3 svår serie 28/4-2022 (16år)

 

Äntligen kom den! Första segerna i årets svåra serie, jovisst vihar ju bara spelat två matcher innan, men känslan efter de matcherna har ju varit att vi inte riktigt fått med de poäng vi önskat.

 

 

Nåväl lite koskitslukt och underbar, men kall vårkväll gjorde susen. Sedan var vi ju lite pålästa i hur Lindome spelar och det är att slå en passning maximalt 5 meter och snyggt, men också ineffektivt "saxa" si fram emot motståndarens straffområde. 

 

Order (ja iallafall direktiv) till våra spelare var att inte ge dem en lugn stund  i sitt uppbyggnadsspel. Fullplanspress och fulständigt köra över Lindome de första 10 minuterna var en fröjd att se om manhar ett grönt Lundbyhjärta. 

 

Vi skapade ett par bra chanser innan vi redan i matchminut 7 gjorde 1-0, ett resultat av att vi bröt boll halvvägs in på deras planhalva och högerbacken Tim Oskarsson slog ett inlägg mot straffområdet, dock aningen för kort, men där mötte istället Ville Borefur fötjänstfull med huvudet och skarvade bollen vidare till en Abdisalam FaraH som strax utanför straffområdet.

En, två, tre jongleringar av honom och ett välriktat skott som smet in strax under ribban. Det blev en ganska konstig båge på skottet då alla, inklusive skarpskytten själv, överrskades att bollen gick in.

 

Bara sekunder efter Abdisalam gjort målet, ropade han som den första för kvällen att han inte fick någon luft., Ut med Abdisalam och in med Nuur Mohamed istället. I Nuurs första bollkontakt slår han en fantastisk djupledsboll till Ayub Hassan som löper sig fri. Tyvärr är Ayubs skott inte bättre än att det tar i stolpen, men Alvin Rydin höll sig framme och petade in 2-0 till oss efter drygt 8 minuter spelade.

 

 

Bara några minuter senare måste den senaste målskytten Alvin kliva av då han känner samma symptom som Abdi och nu börjar vi tappa momentum i matchen. Inte för att de som kliver in egentligen gör det sämre, men det blir ryckigt och en osäkerhet sprids i laget.

 

Efter ytterligare 10 minuter klivr Ayub av, lika trött han.... hmmm vad är det som händer? Är det skyhöga halter av pollen? Är det lukten av landet? Eller är det det höga tempot från start som spelar ut sin rätt? 

 

 

Ingen som vet, men tur är att mittbackarna Gustav Wedham och Rolf Perreira de Carvalho samt målvakten Joel Wickman storspelar. 

Visst ingen av dem får till riktigt bra spel framåt, men de håller banne mig tätt tillsammans. Lindome försöker och försöker men det sista vill inte riktigt och vi får resten av halvleken spela lågt, allt för lågt och hota med kontringar. 

 

 

 

Paus och puh för oss, för efter alla byten så hade vi tappat initiativet. 

 

 

 

Ny halvlek och de tidigare andfådda testade att spela igen och det fungerade och vi lyfter oss spelmässigt igen. Ju längre matchen går så spelar Lindome längre och längre och då har vi bra kontroll. 

Med ca 15 min kvar börjar det kännas bra och helt plötsligt släpper det krampaktiga spelet på planen. 

I ärlighetens namn så hade vi ägnat oss åt försvarsspel sedan minut 15 och nu hade vi klarat det och taktpinnen vänds till vår favör igen.

Det börjar med ett flygande anfall som avslutas snyggt men tyvärr räddas bollen till höra åt oss. På hörnan skarvar Alvin bollen i innerribban och den rensas undan på mållinjen. 

 

Några minuter senare gör vi dock 3-0 i ett riktigt snyggt kombinationsspel där bollen går som ett snöre vilket avslutas med ett perfekt inlägg från Sebastian Simonssen Torres där Abdisalam Farah möter med pannan helt otagbart för målvakten i Lindome. 

Stor glädje i Lundbylägret och den distraktionen utnyttjar Lindome och med ett välriktat inlägg mot bortre delen av straffområdet så knoppar de in en rättvis reducering. 

 

Innan matchen är slut lyckas vi genom Sebbe pricka ribban med en välriktad frispark, men sanningen att säga så var Lindome det bästa laget sett till spelet, men för en gångs skull hade vi bättre skärpa än våra motståndare.

 

Trevlig match att spela där inga gula eller röda kort utdelades åt något av lagen. Ändå smällde det på rejält fast juste åt båda håll allts som oftast med en för kvällen mycket duktig rättskipare (domare). 

 

 

 

Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Joel Wickman mv

Så säker och modig i sitt målvaktsspel matchen igenom.

 

2 kanoner

Gustav Wedham mb

Så skönt att vår mesta mittback är tillbaka efter ryggskadan. Han bryter, han rensar, han är i vägen och han dirigerar.

 

1 kanon 

Rolf Perreira de Carvlho mb
När Rolf och Gustav får ihop mittförsvaraet är det inte lätt göra mål på oss.
 
extrakanon
Abdisalam Farah
Två mål, är alltid två mål....

 

(även extra beröm åt Nuur Mohamed, Ville Borefur, Sebastian Simonssen och Abdishakur Mohamed)

 

 

 

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli