SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Kongahälla IF (svår)
3 - 0
Lundby Idrottsförening
Kongahälla IF (svår)3 - 0Lundby Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 maj, 14:30
Plats:Kongevi ip (Kungälv)
Samling:13:15, Klubbstugan
IK Kongahälla - Lundby IF 3-0 svår serie 14/5-2022 (16år)
2022-05-14 21:55

IK Kongahälla - Lundby IF   3-0   svår serie 14/5-2022 (16år)

 

Sjukdom och skador gav oss inte förutsättningar att rå på serieledaren. Trots det hade vi minst lika många chanser, men att göra mål i den svårare serien är något som vi måste bli bättre på helt enkelt.

Utmanande förutsättnignar då tre ordinarie spelare saknades och inte blev det bättre då vårt vanligtvis ramstarka försvar darrade betänkligt. Visst vi släpper till 4 skott på mål genom hela matchen, men aktionen i fötter och närkamper därbak har sett bättre dagar och då är det svårt att bygga ett snyggt eget spel.

 

Redan efter 7 minuter gör de 1-0 efter att vi först vinner bollen tryggt men vi dräller, missar, är svaga och vips så snurrar deras högerytter bort 3st Lundbyspelare i straffområdet. Han spelar bollen tvärs in och där vill det inte bättre än att en av våra backar rensar bollen i egen kasse. 

 

Matchen fortsätter och vi skapar bra halvchanser då vi nyper bollen högt fast beslutsamheten i motståndarens straffområde finns inte och riktigt bra chanser blir till intet gång efter annan. 

 

Innan pausvilan gör Joel en kanonräddning på ett närskott och förutom ställningskrig är det ungefär det som händer innan paus förutom våra halvchanser som avlöser varandra.

 

 

Paussnack och man märkte av att den mentala inställningen ikväll inte var på topp. Det var många trötta och håglösa ansikten, trots bara 1-0 til dem i paus. 

 

Dock är det tydligt vari deras svaghet ligger och det är att arbeta mot längre bollar som spelas bakom backlinjen. Kongahälla står högt och rakt samt dessutom så är det inte supersnabba om vi väl får upp farten i den typen av spel. 

De vill att vi "sticker in bollarna" för där är de starka och reoluta i kroppen, GÖR INTE DET var budskapet i paus...

 

 

Ok, andra halvlek startar och direkt så gör vi fel om och om igen... vi försöker spela oss igenom mittfält och backlinje med milllimeterprecisa bollar som de bryter gång efter annan. 

 

Varför lägger vi inte bollen bakom backlinjen där ytan och trögheten finns?

 

 

Jaja, i den 54minuten så gör de en kopia på deras mål i 1:a halvleken då back dräller och och deras högerytter skär in, spelar i sidled och deras anfallare gör mål från mållijen helt oattackerad trots minst en spelare alldeles brevid.

 

VI sticker upp emellan med några farliga hörnor som rensas precis men så från ingenstans gör de 3-0 i 73:e minuten, tack o godnatt!

 

Gav vi upp... nejdå ett skott i ribban från Rolf, en fantastisk löpning från Nuur då han sprang sig helt fri från mitten och prickar målvaktens fingertoppar som styr bollen över ribban och sist men inte minst Rolf igen som springer sig fri och skjuter, men tyvärr så gör deras målvakt åter igen en superräddning och deras nolla består.

 

 

Skit! Matchen är slut och vi har endast kunnat utnyttja en avbytare då alla är skadade eller sjuka och det svider att vi inte får med oss 0 poäng även denna kväll trots att flera gör en riktigt bra match. 

Fotboll är små marginaler och nu behöver de där marginalerna börja vända till vår fördel för nu har vi spelat 5 matcher i den svåra serien och vi ha endast 1 vinst, men det kunde med tur och skicklighet lätt kunnat vara 5 vinster istället.

 

Deras tränare berömde oss efter matchen och han sa att vårt försvarsspel över hela planen var strålande. Det fanns ju inga ytor att lira boll på för ni stängde ner och överbelastade såpass hårt hela matchen igenom. 

 

Tyvärr avgjorde individuella misstag bakåt och framåt (oförmåga att göra mål) till deras fördel.

 

 

Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Nuur Mohammed mm

Springer, bryter, driver och är ytterst nära att göra mål. (Det hade han varit värd)

 

2 kanoner

Abdishakur Mohammed Y anf

Hotar matchen igenom genom hårt jobb. Han jobbar upp, ner och är nära flera gånger att göra mål. 

 

1 kanon 

Ville Borefur
Ungefär samma omdöme som Nuur, men hotar inte lika mycket framåt, fast bakåt städar han väl matchen igenom.
 
 
/AdamNordin tränare Lundby if p06

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli