SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lundby IF
2 - 2
Götaholm SK (svår)
Lundby IF2 - 2Götaholm SK (svår)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 17 maj, 19:45
Plats:Fjärdingsplan
Samling:18:30, Klubbstugan
Lundby IF - Götaholm SK 2-2 svår serie 17/5-2022 (16år)
2022-05-18 21:19

Lundby IF - Götaholm SK 2-2 svår serie 17/5-2022 (16år)

 

Otroligt tufft poängtapp i matchens slutskede för alla med Lundbyhjärta.

Ja ibland om man är där och då så kan idrotten vara så otroligt tuff att man nästan bara vill ge upp...

 

Vi spelade mot Götaholm i en träningsmatch före säsongen och vi visste om att de var ett mycket spelskickligt lag och mot det hade vi en bra plan.

 

Matchen inleds och jag tror vi chockar Götaholm då vi endast spelar på deras planhalva matchens första 10minuter. De försöker rulla igång,, men vi hugger högt och de lyckas inte med någonting och vi skapar en het chans och ett gäng halvchanser som tyvärr inte resulterar i något i vår favör. 

 

Man hör frustrationen från deras bänk, men de agerar från bänken och lyfter upp en anfallare till och börjar spelar långt, vilket gör att vi tvingas retirera i presspelet. Tyvärr tar Götaholm över efter deras justeringar och nu skapar de ett par halvchanser. 

 

Men, i matchens 19:e minut slår vi en lång crossboll ner mot sidlinjen. Väl där är deras målvakt ute och snurrar och är dessutom obeslutsam. Nuur Mohammed är dock inte obeslutsam, han gör en monsterlöpning från mittlinjen och är helt bestämd över att errövra bollen och det gör han. 

 

Panik utbryter hos Götaholm då de inser att deras målvkat förlorat bollen vid sidlinjen och Nuur rusar mot mål. Några försvarare kommer emellan hans avslut, men Alvin Rydin tar hand returen och placerar in bollen i öppet mål.

 

 

Nästa mål liknar till viss det förra, Ville Borefur vinner bollen i duell nära samma sidlinje och spelar bollen till Abdisalam Farah, hans spelar bollen vidare til Carl Sjöberg som får på en praktträff från straffområdeslinjen och bollen seglar in i målvaktens vänstra kryss.

 

Så snyggt, så ottagbart och så härligt 2-0 till oss i matchens 30:e minut.

 

Innnan pausvilan har Kian Lopes kommit in och han väggspelar snyggt med Abdisalam och är så sjuk nära att göra 3-0, men hans snygga vrickning går över ribban helt ofattbart då det bara är 1,5 meter till mållinjen.

 

Paus och självklart är stämningen mycket god då vi fått våra motståndare precis dit vi ville. De lyckas inte rulla boll vilket de är bra på och vi kontrollerar matchbilden. 

Vi pratar om att behålla lugnet och fortsätta våga stå högt,, men det är lättare sagt än gjort för när trötthet och nervositet gjort sig påmind så bllev uppförsbacken tyvärr allt för tung i andra halvlek.

 

Inledningsvis efter paus har Götaholm mer boll och skapar några halchanser, dock utan rikti spets. Istället är det vi som tar över mer och mer och Abdisalams nick 2m från mål borde resulterat bättre än att träffa målvaktens händer. Utöver det har vi flera halvlägen som enligt mig slarvas bort.

 

Vips! ett misstag på vår högerkant och deras ytter snor åt sig bollen, sllår ett snabbt inlägg i knähöjd vilket inte blir bättre än att vi tofflar in bollen i eget mål, matchminut 75.

 

Om det var nervöst innan, så blev det sjukt nervöst i leden nu. Laget sjunker allt längre ner i planen trots våra uppmaningar att hålla upp laget. Det är svårt att göra det när man dessutom är trött.

Tyvärr gör vi ett misstag igen på vår högerkant och deras duktiga ytter drivr in och skjuter bollen helt ottagbart i Joels vänstra hörn, matchminut 86.

 

Efter 2-2 lyckas vi nästan göra mål på två identiskt välslagna frisparka signerat av Sebastian Simonssen Torres, dock utan resultat.

 

 

Matchen slutar 2-2 och detta var tungt, mycket tungt med Lundbyögon sett. Götaholm är ett riktigt bra lag, men igår kväll gjorde vi dem sämre och vi var värda vinsten. 

 

Jaja, nu blir det match mot Öckerö (lätt serie) på fredag och efter det blir det cup i Danmark under Kristihimmelfärdshelgen.

 

Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Gustav Wedham
"Städade fint" hela matchen igenom, härligt att han är tillbaka efter alla skador. Mycket klok i sitt spel, helt utan misstag.
 

 

2 kanoner

Sebastian Simonssen Torres

Börjar på bänken men tar stort ansvar när han kommer in efter 28 minuter. Han tillsammans med övriga mittfältet gör en mycket stark insats. 

 

1 kanon 

 Rolf Perreira de Carvalho
Städar också fint med Gustav därbak
 
 
/Adam Nordin tränare Lundby if p06
 

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli