SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Äntligen seriepremiär!
2021-05-10

En vinst och en förlust, men kommer lägga fokus på det roliga ;).

 

Lundby if - Hermansby if  serie lätt

 

I fredags hade vi hemmapremiär på nya Fjärdingsplan mot Hermansby i lätt serie. Vi har med med mycket kort varsel kastat oss in i den lätta serien där vi organisationsmässigt bara hade två dagar på oss att förbereda. 

Vi inleder matchen spelmässigt stabilt och rullar boll på det sätt vi vill göra i uppspelsfasen men vi straffas om och om igen av Hermansbys snabba omställningar centralt där vi tappar mitfältet upprepade gånger.

Efter att båda laget växlat lite chanser så gör Hemansby 0-1 på hörna i den tionde minuten då vi tappar markeringen på bortre stolpen.

 

Snabb replik på det då Abdi slår ett perfekt inlägg från höger som Morris möter med en distik´nkt volley högt upp i straffområdet och Lundby if har kvitterat till 1-1.

Spelet är fortdsatt helt ok, men ett individuellt misstag i slutet av halvleken gör att Hermansby kan göra 1-2.

 

Efter pausen så känns det som allt vi kan är helt bortglömt och en massa långbolllar på samma kant utan som helst ide gör att bortalaget både gör 1-3 och 1-4.

 

Visst om man sammanfattar så kanske vi borde fått med oss någon straff i första halvlek vilket kunde gjort tillställningen annorlunda, men nu blev inte så fallet och  då vinner Hermansby rättvist.

Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Abdisalam (Som jag sa efter matchen, har inte sett Abdi springa så mycket på 1,5 år)

 

2 kanoner

Samoil (Stod för några riktigt bra räddningar)

 

1 kanon

Alvin Gwes (Inga missag som mittback tiden han lirade)

 

 

 

 

Nu till helgens roliga som gav iallafall mig lite sömn natten till idag.

 

Qviding FIF - Lundby IF serie medel 

 

Undrar hur jag ska orka spela så här sena matcher för man blir ju helt adrenalinpumpad efter sådana här matcher som mot Qviding FIF i medelserie.

 

Vi vinner med 1-0 efter ett mycket vackert nickmål av Alvin R på fint inlägg av Carl. 

 

Ok, vi tar det från början samling i klubbstugan med teoretisk genomgång hur vi ska agera på offensiva hörnor och hur vi ska ställa upp i försvaret så at vi inte blir så ihåliga på mittfältet. När sedan killarna gör mål på den enda hörna vi har och sedan "sätter" det försvarsspel vi presenterat, ja då kan man ju inte bli annat än glad som tränare för laget.

 

 

Bra uppvärmning och matchen inleds i ett riktigt högt tempo där båda lagen visar att ingen kommer ge sig lätt för aftonen.

Det är grinigt, tufft men också juste och hårt spel åt båda håll som  speglar egentligen hela matchenbilden.

 

Inledninsvis så ligger vi högt i försvarsspelet men redan efter 5-7minuter har Qviding haft flertalet halvchanser då de rinner igenom vårt till en början ottäta försvar. Vi justerar till plan B som vi kritat upp i klubbstugan och stänger ner deras anfallsförsök på ett exemplariskt sätt. Det gör att vi kommmer till flertalet bra spelvändningar där vi blir felaktigt avblåsta för offside ett par gånger som hade resulterat i frilåge, jaja man brukar kompenseras och så ikväll då Qviding har en identisk situation i andra halvlek när de jagagde som mest och då blev de avblåsta också.

 

I den 30:e minuten gör så Alvin 1-0 för oss och innan halvleken är slut så lyckas även Morris missa hela målet trots att målvakten var helt ute och seglade ;).

 

Bra snack i paus och andra halvlek handlar om ställningskrig och ett jäkla jobb vilket alla i laget gör mer än förtjänstfullt, alltså vilka krigare vi hade ikväll. Qviding lyckas inte skapa några helvassa chanser utan det närmasta mål de kommer är ett skott i överkanten av ribban på frispark men det kändes som om Joel hade full koll på det skottet. 

 

Matchens kanoner! (Kunde varit många fler ikväll)

 

3 kanoner

Alvin Rydin

(För ett riktigt snyggt nickmål samt för sin otroliga arbetsförmåga att styra försvarsspelet från sin anfallsposition.)

 

2 kanoner 

Kim Ally 

(Placeringssäker, brytsäker och ständigt på språng framåt i sina outtröttliga offensiva räder på vänsterkanten)

 

1 kanon 

Sebastian Simonssen Torres

(För ovanlighetens skull så lyfter vi idag inte fram Sebbe för sina offensiva kvalitéer utan istället för flertalet 100% brytningar i Qvidings försök att spela upp bollen)

 

 

/Adam Nordin Lundby IF p06


Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli