SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Upp som en sol och ner som en pannkaka!
2021-05-31 21:35
Lundby if - Torslanda ik

Lundby IF - Torslanda IK serie medel

 

Äntligen kom sommarvärmen och med lördagsmatch mot Torslanda med ganska mycket prestige på spel. 

Som sagt, i Torslanda spelar numera hela fyra spelare som tidigare spelat med oss och det kom att prägla matchbilden då det emellanåt smällde på ganska hårt framförallt från deras spelare. Jag är otroligt stolt över att ingen i vårt lag lurades att tjafsa/bråka tillbaka utan istället visade vi med tydlighet på planen vilka som var det bästa laget för dagen.

Vår matchplan var att ligga lite lägre än vanligt i försvarsspelet och det lyckades vi mycket väl med. Hela matchen igenom hade motståndarna knappt några större farligheter. De chanser de skapade och det mål vi släpper in är på de få fasta situationer som de har. I övrigt är det full kontroll av ett för dagen mycket disciplinerat Lundby.

Offensivt pratade vi innan matchen om att försöka “rulla igång spelet” som vi övat på den för säsongen otroligt långa försäsong men Torslanda störde oss med en extremt hög press så det var inte mycket att välja på än att lyfta över den pressen och börja spelet längre upp istället och så såg det ut matchen igenom.

Ok, så till matchens händelser i korthet… efter ett mönsteranfall i matchminut 2 så slår för dagen högerback Abdisalam ett inlägg från höger i en snabb spelvändning. Borte forward kommer inte riktigt till men springer ikapp bollen och passar den snett inåt bakåt till Sebastian som på kort tillslag spelar ut bollen till Abdi igen strax utanför straffområdet.

KAAABOOMMM bollen borrar sig in i närmsta krysset och så hade vi redan årets mål (ja iallafall skott) 1-0 Lundby.

Tyvärr blir glädjen inte speciellt långvarig då Torslanda i minut 10 kvitterar efter lamt försvarsspel av oss och en fri motståndare nickar in kvitteringen, 1-1.

Spelet går fram och tillbak och vi har några halvchanser, framförallt några bra slagna hörnor där vi inte är riktigt “framme”, men så händer det i minut 32.

Frispark från höger och nu har vi lärt oss läxan, 2-1 på nick av Kim så snyggt och så välregisserat. (Grattis säger vi till Kims först mål i Lundby IF) 

paus 

Efter pausen är det inget snack om saken vilka som är bästa laget på plan. Vi skapar flertalet chanser men antingen så är det oskärpa i avsluten eller räddningar av deras målvakt som hindrar oss att göra fler mål än det 3-1 mål vi gör på hörna i minut 53, Alvin Rydin såklart vår minsta men bästa spelare på huvudet.

 

Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Gustav Wedham (Gör tillsammans med Alexander Lingen en helgjuten insats i mittförsvaret, missar ingenting)

 

2 kanoner

 Abdisalam Farah(Stänger ner sin högerkant, snyggt mål samt nästan internationell i sitt inkastande, hehehe)

 

1 kanon

Alvin Rydin (Springer och springer för laget, dessutom bollmotagare samt kryddat med snyggt nickmål på hörna.)

 

 

 

 

Stenkullen GOIK - Lundby IF serie lätt

 

Glada efter lördagens vinst men också oroliga ledare då vi av erfarenhet att vet att underskattning och övertro på sin egen förmåga ofta sätter käppar hjulen för vilket lag som helst.

 

Tyvärr blev det precis som vi befarade då vi trots ett mycket snyggt ledningsmål tidigt i matchen. Riktigt snyggt inlägg från Joel ute på sin vänsterkant och snyggt inskjutet av Abdi instormandes från högerkanten. 

Vi såg en nästan exakt repris på det målet i andra halvlek lika snyggt utfört.

Sedan vill jag nästan inte skriva mer men ibland fungerar inte förvaret och målvaktsspelet alls och när vi då bjuder på flera mål i helt fel lägen så räcker energin inte till framåt heller tyvärr.

 

Frågan är ju, hur sjutton ska vi tagga till att spela de här “lättare” matcherna i den enklare serien. Vi måste hitta en bättre inställning hos dem som lirar dessa matcherna annars kommer det bli tråkigt varje vecka.

 

Matchens kanoner! 

 

3 kanoner

Joel Wickman (Inte som målvakt utan som ett ständigt hot mot motståndarnas backlinje.)

 

2 kanoner 

Abdisalam Farah (Två riktigt snygga mål, kunde borde gjort något/några fler) 

 

1 kanon 

Nuur Mohamed 

(Sprang och slet på mitten matchen igenom, kunde inte göra något åt målen som ramlade in bakåt)

 

 

/Adam Nordin Lundby IF p06


Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli