SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
6 matchrapporter, men vi börjar med mål...?
2021-06-20 00:40

Solängen - Lundby 1 - 6 18 juni (lätt serie)

 

Efter att stängt igen matchen i den svårare serien föredömligt i onsdags 0-0 mot ett annat lag från Mölndal så hade vi goda förhoppningar när vi reste till Solängens hemmaplan igår kväll.

Vi hade ett starkt lag på pappret och nu var det mål framåt som gällde.

 

Vi inledde halvknackigt men verkade ändå fram några halvchanser som inte resulterade i något, men vips vi stod fel i försvaret och i en spelvändning gör Solängen 1-0...brrrr.

 

Viss frustration hos våra spelare började märkas men en bra prestation av Ramsses på vänsterkanten slutar med att han passar bollen längs marken in i centralt straffområde och pang 1-1 av Alvin Rydin.

 

Inga fler mål i halvleken men vi skapar flertalet chanser som de räddar på mållinjen så det känns som om vi närmade oss mer och mer.

 

Gott snack i paus och ganska omedelbart efter gör Alvin Rydin distinkt 1-2 på ett riktigt snyggt inlägg från höger från Carl Sjöberg.

 

Matchen flyter på och nu är Solängen knappt över på vår planhalva. Vi skapar chanser, hörnor, skott i parti och minut men bollen vill inte in förens i minut 64 då Ramsses Habtemariam prickskjuter in 1-3 på ett mycket välplacerat långskott.

 

Nu tänkte vi ju alla äntligen nu lossnar det, men då ett par minuter efter målet kommer Solängens anfallare fri och Joel i mål gör en fantastisk dubbelräddning och det blir startskottet på den så kallade "ketchupeffekten".

 

1-4 i matchminut 70 Alvin Rydin gör sitt tredje mål för dagen innickat på hörna.

 

1-5 i matchminut 77 Abdisalam Farah gör äntligen mål efter flertalet missade chanser innan i matchen. Riktigt snyggt kombinationsspel på vänsterkanten friställer honom och pang rätt upp i nättaket.

 

1-6 i matchminut 80 Nuur Mohamed fastställer slutresultatet på nick återigen på hörna.

 

Skönt att vinna och framförallt, skönt att målskyttet lossnade rejält. Vi visar att vi faktiskt kan göra fler än ett par mål per match.

 

Igår imponerade hela centrallinjen: 

Det började med Joel i mål.

Mittbacksparet Nuur och Rolf som knappt lät motståndarna komma in på vår planhalva.

Fortsatte med ett “hårt gnagande” och bollvinnande centralt mittfält med Sebbe, Ville och Carl.

Samt en central anfallare i Alvin som gör årets första hattrick.

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Alvin Rydin (Spelade minst av alla men ingen kan ju blunda för en hattrickskytt!)

 

2 kanoner 

Carl Sjöberg (Sprang, vann bollar, avlutade på ben i vägen samt assisterade två mål. Helgjuten insats på mitten.)

 

1 kanon 

Rolf Pereira de Carvalho (Gör inte ett misstag i mittförsvaret)

 

 

 

 

 

Lundby - Mölndal 0 - 0 onsdag 16 juni medelserien

 

Onsdag kväll dagen efter skolavslutningen och dags för toppmöte i den svårare serien. Perfekta förutsättningar med sol, 20 graders värme och nästan ingen vind.

Mölndal som vi mött några gånger de senaste åren är ett fysiskt men juste spelande lag och för att ha en chans denna afton så gällde det att leverera både i spel men framförallt i attityd.

 

Matchen inleds och vi trycks de första 10 minuterna tillbaka mest pga egna misstag som gör att Mölndal tar kommandot.  Innan har vi pratat om att inte vara passiva själva och inte ge dem dirigentpinnen (alltså låta dem styra). 

Vi lyckas bryta trenden och spelet jämnas ut med få riktiga chanser åt båda hållen.

Innan paus så lyckat turboOtto sånär peta in en genomskärare men målvakten kommer ut modigt och avstyr målchansen medan turboOtto flyger i en hög volt mot molnen innan han landar igen.

 

Paus och snack om att fortsätta vara disciplinerade i försvarsspelet för känslan var att första målet kommer vinna.

 

Nåväl, andra halvlek startar och vi tar tag i spelet utan att egentligen skapa några riktiga målchanser till en början, men i minut 65isch så har vi hela matchens farligaste chans. Sebastien Simonsen Torres slår en perfekt diagonalboll in i straffområdet och alla lyfter händerna… men Abdi träffar inte bollen så den flyger förbi till Otto och jaaa.. men nej han missar också, PUST.

 

Matchen slutar 0-0 men det har varit en riktigt bra match med många smarta och mogna val hela matchen igenom. 

 

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Abdisalam Farah (Vill inte vara ytterback, men ack så duktig i rollen. Gör dessutom några kliniska brytningar som håller sjukt hög klass.)

 

2 kanoner 

Rolf Pereira de Carvalho (Vilken mittback vi fått, vi är sjukt imponerade!)

 

1 kanon 

Kim Ally (Liksom Abdi ytterback som håller en sjukt hög nivå både framåt och bakåt. Krigar och sliter i 80 minuter och gör inga misstag)

 

 

 

 

 

Mossen - Lundby 2 - 1 lördag 12 juni medelserie

 

Hög frånvaro av ordinarie spelare pga sjukdomar, avstängningar och skador, kryddat med frånvaro av både mig och Lucio. (Inga bra förutsättningar helt enkelt)

 

Som sagt jag var ju inte på plats men enligt Anders så gör vi 1-0 men skapar egentligen inte ett skit mer och dessutom så är vi håglösa och enkla i vårt egna spel och tyvärr vänder Mossen matchen och de vinner med 2-1

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Carl Sjöberg (Vikarierar som mittback och gör inte bort sig)

 

2 kanoner 

Joel Wickman (Stabil i målet)

 

1 kanon 

Kian Lopes (Gjorde vad som förväntades, men laget räckte inte till.)

 

 

 

 

Lundby - Öckerö 1-1 söndag 6 juni lätt serie 

 

Öckerö kom till vår hemmaplan utan poängförlust men här tog det stopp. Visst ingen vinst men iallafall ett oavgjort resultat vilket också var vår första poäng i den “lätta serien”.

 

Jag var ju inte med denna match heller men enlig treinador Lucio så såg förvaret stabilt ut och resultatet var rättvist.

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Alexander Lingen (Grymt mittbackspel helt enkelt)

 

2 kanoner 

Rolf Pereira de Carvalho (Imponerar i sin debut)

 

1 kanon 

Morris Asante (Kämpar och sliter på topp men tyvärr utan resultat framåt)

 

 

 

 

 

Askim - Lundby 0 - 2 torsdag 3 juni medelserie

 

Härligt försommarväder och bra känsla i gruppen, vilket skulle visa sig på planen när det väl drog igång.

 

Matchen inleds i högt tempo åt båda hållen och det mest intressanta som händer är att domaren för dagen lägger stor energi på att “läxa upp” tränaren i Askims IK och det tar många minuter innan domaren är nöjd och tränaren är avvisad.

 

Ok, hörna Lundby IF och där är vi bra… Hörnan kommer och Abdisalam gör mål men mannen som vill vara i fokus blåser av och ska prata med några?

Ok, hörna igen och den hamnar på Abdisalam Farah igen och den här gången göra han först ett misstag då träffen dundras i ribban men han är där och stöter in egen retur. !-0 Lundby if i minut 35.

 

Vi har knappt slutat jubla då ett snabbt anfall på vår vänsterkant dras upp och Kian Lopes samlar in, pass till Nuur Mohamed, han kommer in i straffområdet, han “skjuter” mot bortre stolpen men där är Otto påpassligt framme och snor Nuurs mål ;).

 

Paus och 2-0 till oss och wow vilket lagspel vi levererar. Andra halvlek startar och några halvchanser åt båda hållen, dock så har Alvin ett helt rent friläge som han för ovanlighetens skull missar.

 

Tyvärr blir Kim Ally stämplad i matchminut 63 utan åtgärd från domaren vilket gör att han reagerar med en hård knuff i motståndarens bröst. Tack och adjö.

 

Vi avslutar matchen med att hålla tätt och en riktigt snygg seger är bärgad till Lundby if ännu en gång.
Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Gustav Wedham (Våran mittback och kapten leder laget till framgång, inga misstag och otroligt säker i alla aktioner.)

 

2 kanoner 

Joel Wickman (Gör några bra räddningar när Askim försöker komma närmare)

 

1 kanon 

Otto Pettersson (River sliter och gör dessutom ett mål och är nyttig för oss i 80 minuter)

 

 

 

 

Stenkullen - Lundby 7-2 söndag 30 maj

 

Varmt som sjutton och kassa förberedelser då vi spelade match sent kvällen innan samt flera spelare som var tvungna att dubblera, MEN ingen ursäkt till hur mindre bra vi presterade i matchen.

 

Ok, vi inleder bra och gör 1-0 på ett kanoninlägg från för dagen vänsteranfallare Joel Wickman där Abdisalam möter snyggt och trycker in bollen i nättaket. Den ledningen behåller vi i en minut, grrr och efter det är vi ett slaget lag. När vi dessutom gör sjuuuuuukt många egna misstag så är vi inte nära.

 

I andra halvlek så får vi se en kopia på mål nummer 1 och det var lika snyggt då fast resten av matchen glömmer vi.

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Joel Wickman (Två snygga assist och bra slit)

 

2 kanoner 

Nuur Mohamed (Gör vad han kan på mittfältet)

 

1 kanon 

Abdisalam Farah (Två mål, men mer att önska i spelet utan boll)
 
 

  

 

 


Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli