SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Partille IF - Lundby IF   1-1 17/8-2021
2021-08-19 21:57

Partille IF - Lundby IF   1-1 17/8-2021

 

Första seriematchen kan mest liknas vattenpolo än fotboll, regnet bara öste ner och planen var helt vattensjuk. 

 

Partille inledde bäst och hade mer bollinnehav än oss, dock utan att skapa några farliga målchanser. 

När vi efter ca 10min fångade upp deras mittfält så började vi ta över matchbilden mer och mer. Vi skapar några farliga halvchanser och känslan är att snart så sitter den bakom Partilles målvakt. 

I matchens 28 minut så så händer det, Lundby drar upp ett anfall centralt, bollen spelas ut till vänsterkanten där Kian stormar fram. Han tar emot bollen och spelar en lång boll till andra sidan straffområdet där TIm tar emot. Han spelar tillbaka bollen omgående och Alvin Rydin möter vid målområdeslinjen och stöter in bollen helt otagbart i målvaktens ena hörn, 1-0 Lundby if! 

Resultatet står sig till paus likaså som ösregnet. 

 

Gott snack i pausen och vi går ut i andra halvlek med gott självförtroende om att vi är svåra att göra mål på. 

Tyvärr så är vi mer påverkade av de yttre förutsättningarna än våra motståndare och i inledningen av halvleken så Partille över initiativet och skapar lite tryck. Det enda som händer är dock att de vinner några ofarliga hörnor och det kan man ju leva med. 

 

Vi får peppa upp dem från sidan och efter ca 50min så är det vi som äger matchbilden igen. Vi hotar gång på gång och efter 60min gör vi 2-0 efter en perfekt djupledsboll slagen av Abdisalam där Carl springer sig fri… Men NEJ felaktigt avblåst för offside så resultatet 1-0 står sig. 

I matchens 65 minut slås ett inlägg från vänster, Ville Borefur möter med pannan men bollen smiter tätt utanför. Strax efter kommer vi i en ny attack och bollen spelas in i ett långt inlägg från höger där Abdisalam outgrundligt missar öppet mål från 1 meters avstånd. 

Det börjar bli frustrerande att vi inte kan avgöra matchen, för även om det fortfarande bara stod 1-0 till oss så skapar Partille inga målchanser över huvud taget. 

 

Vi närmar oss matchens slutskede och nu får Partille en frispark ganska långt utanför vårt straffområde. Frisparken slås mot bortre delen av vårt straffområde, bakom backlinjen som missar bevakningen helt och nu kommer Partilles stora och egentligen enda chans. Han bränner grovt och skjuter långt utanför!

 

Yes, matchen är vunnen, eller? Nja Partille får en hörna i matchens sista sekunder och nu kliver domaren in i matchen ännu mer, han gillar att synas… 

 

Straff till Partille efter något som ingen eller domaren såg, en förbannad feltolkning!

 

1-1 slut grrrr.

 

Dessutom drar Ville Borefur på sig rött kort efter slutsignalen då han utan svordom, utan könsord eller utan hot endast frågar varför det blir straff.

 

Svaret från domaren efter matchen anledningen till det röda kortet var att han tjatade???  Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Gustav Wedham (spelar med ett nyfunnet självförtroende, vilka forwards ska gå förbi honom?)

 

2 kanoner 

Otto Pettersson (Herregud vad han springer på sin högerkant! Lite mer blicken upp så kommer han även hitta passningsalternativet och då kommer han bli riktigt farlig)

 

1 kanon 

Ville Borefur (Ja egentligen vill man ju inte ge kanon till någon som får rött kort men när kortet är helt fel och med den insats han gjorde så är det ju inget att tveka på. Kvällens brytare, då som alltid och nog så viktig för alla lag.


Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli