Lunden ÖBK - Lundby IF 5/9-2021
2021-09-05 22:04

Lunden ÖBK - Lundby IF medel serie 1-2 5/9-2021

Hur ska man sammanfatta den här fantastiska upplevelsen då???

Alltså först måste jag kommentera Överåsvallen, vilken arena, snyggt och dessutom med ganska mycket publik i strålande solsken.

Vi inleder matchen med att fullständigt stänga ner deras försök till eget spel. Vi står högt och de fastnar gång på gång i vår höga press.

Halvchanserna för oss avlöser varandra och känslan är mycket god. I den 15e minuten får vi vår bästa chans hittils då Abdishakur driver fram på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg mot den bortre högra stolpen där Otto möter, JAAAAA 0-1 tänker alla, men nej han missar det öppna målet, hur då???

Viskapar ännu fler chanser då Abdishakur kommer i det ena halvfriläget efter det andra men tyvärr saknas skärpan i avsluten.

ÄNtligen, i den 18minuten så har vi hörna från höger som slås av Carl, den motas ut till honom igen och inlägget är bra. Vi lyckas inte få bollen på mål men någon, jag vet inte vem lägger bak bollen på Sebbe som klipper till strax utanför straffområdet.

PAAANNGG!!! 0-1 rakt upp i nättaket och mycket rättvis ledning för oss.

Nu gäller det att inte slappna men vi fortsätter att hålla vår motståndrare under press. Det bästa beviset är ju när deras coach vrålar...

- SPELA FOTBOLL NU LUNDEN!!!

Svaras av någon från deras lag.

- Det går ju inte vi har ju ingen att spela. Vi hinner inte med.

Vi trummar på och i vårt övertag i den 27e minuten så slås en dålig passning hem från stressad back och den bollen snappar Abdishakur upp och rundar målvakten kyligt och 0-2 till Lundby IF mycket välförtjänt.

Innan det är pausvila missar vi två frilägen till och ja 2-0 till oss är fantastiskt bra men vi borde gjort ännu fler mål.

Andra halvlek startar och vi är till en början lite nervösa och sjunker längre bak i planen . Lunden närmar sig en aning men vi kommer tilbaka och skapar flera hörnor som är nära att resultera i mål framåt, dock utan resultat.

Men så egentligen från ingenstans för vårt försvar är så sjukt bra så kvitterar Lunden i dnén 62e minuten med en hästespark rakt upp i bortre krysset. Visst vi borde kanske hittat den markeringen bättre utanförstraffområden men ge honom 99 bollar till och den nätmaskan med den kraften hittar han inte igen.

Hur kommer vi hantera detta då? Jo idag så gör vi det med bravur, vi släpper inte till några farliga chanser mer uta bara några resultatlösa hörnor.

Alltså vilken match av alla inblandade idag. Jag skulle vilja dela ut poäng till samltliga delgande för idag bidrog alla på sitt sätt, men jag får begränsa mig.

Matchens kanoner!

3 kanoner

Rolf Pereira de Carvalho (Han gör så mycket rätt och när offensiven sätter sin prägel i det defensiva jobbet så äger Rolf hela mittplanen)

2 kanoner

Nuur Mohammed (Springer, dribblar, driver och gör så mycket för laget hela tiden han spelade)

1 kanon

Alvin Rydin (Vilket lag vill inte ha en såhär klok och så otroligt smart forward?)