SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
IF Mölndal Fotboll - Lundby IF 0-3
2021-09-12 00:05
IF Mölndal Fotboll - Lundby IF 0-3 medel serie 11/9 - 2021

 

Efter regn kommer solsken och det gjorde det i dubbel bemärkelse om man håller på Lundby IF. Vi inledde matchen ok men vi var mer nervösa än vanligt. Jag tror själv att det berodde på att killarna börjar förstå hur bra de är när de väl får till det och det innebär press på prestation.

 

Mölnadal skapar några halvchanser när vi går bort oss i markeringsspelet på mittfältet. Deras taktik är rätt tydlig då de vill lira från backlinjen, vidare till central mittfältare, som i sin tur vill spela den på marken till deras snabba centrala anfallare. 

Det blir inga riktiga farligheter trots att vi inte får grepp om dem för om det inte är Gustav eller Rolf som springer ikapp honom så är Joel ute långt i straffområdet och avstyr eventuella farligheter. 

 

Sakta men säker så tar vi över matchbilden och den 15minuten så bryter vi boll och lirar riktigt snyggt ut till vår vänsterytter Abdishakur Mohamed som lirar bollen vidare till Otto på andra kanten och 0-1 till Lundby!?! Tyvärr blåses målet felaktigt bort för offside då Otto ganska klart kommer bakifrån är bollen spelas över.

 

Ok, nu har vi fått hugg och efter några farliga hörnor så gör vi rättvist 0-1 i matchens 23minut. Bollen liras in utanför Mölndals straffområde och Abdisalam Farah för dagen mittmitt skarvar bollen snyggt vidare till Abdishakur Mohamed som sparkar, knör, driver, tåar och när han har kampat mot målvakt samt ena backen hela deras straffområde så halvsparkar han in ledningsmålet från 1/2 meter, YES!

 

Halvchanser för oss och dem fortsätter halvleken ut men vi får inte tag i deras mittfält och det kommer såra oss om vi inte lyckas markera dem bättre.

 

Pausen kommer lägligt och detta är huvudfokus i halvtidssnacket, att fånga upp mitten så de måste börja lira långa bollar som våra mittbackar enkelt fångar upp.

 

Ibland undrar man ju om killarna lyssnar på vad man säger, men idag är inte en sådan dag. Direkt visar mittfältet att de förtått instruktionerna och de visar att i andra halvlek kommer Mölndal inte kunna lira kort för där är det stängt.

 

Redan efter ett par minuter så kommer ett flygande anfall på vår vänsterkant lett av vår utmärkte vänsterback Kim Ally. Han väggspelar sig hela vägen ner till kortlinjen och där på bortre stolpen kommer vår allas flygande Otto P och trycker dit 0-2 till Lundby.

Äntligen får vi leda en match med 2 mål och nu börjar vi spela ut rejält då chanserna avlöser varandra. Den kanske mest anmärningsvärda missen kommer i matchminut 57 då Abdisalam Farah skjuter ett otroligt hårt halvvolleyskott utanför straffområdet som Mölndals målvakt inte kan hålla. Abdishakur är framme på returen men att man från 1 meters avstånd med öppet mål lyckas skjuta bollen till inkast för motståndarna är banne mig en gåta ;). 

 

Vi trummar på och som tidigare sagt så skapar vi chanser i parti och minut och Mölndal kommer ingen vart. I matchminut 63 slår Sajad Alrobeyei ett egentligen för långt inlägg som Mölndals målvakt helt missbedömer och bollen studsar över honom rakt mot ett öppet mål. Tyvärr för Sajad så blir han inte målskytt då Abdishakur kommer flygande och trycker in bollen i mål just innan mållinjen, 0-3 Lundby IF.

 

Innan matchen är slut så har vi 4-5 solklara målchanser till, dock inga fler mål. Kanske kunde Sebastians Simonsen Torres snygga skott väntat ett bättre öde än kryssribban men närmare än så kommer vi inte än en ännu större vinst. 

 

När vi spelar som vi gör i andra halvlek är det inte många lag i Göteborgsområdet som rår på oss. Visst det är fortfarande mycket framåt att utveckla men vi gör det så svårt för våra motståndare med vårt höga pressspel. 

 

 Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Nuur Mohammed (Ligger rätt i sitt positionspel hela matchen, vinner boll, slår bra passningar samt ger så mycket energi till sina medspelare.)

 

2 kanoner

Kim Ally (Hotar offensivt matchen igenom, hotar med sitt huvudspel på alla hörnor framåt och står hela tiden rätt när motståndaren försöker sig på något)

 

1 kanon 

Gustav Wedham (Äger mittförsvaret, är så sjukt snabb och brytningssäker)


Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli