SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lundby IF - Älvsborg FF 1-1
2021-09-19 12:57
Lundby IF - Älvsborg FF  lätt serie 17/9 - 2021
 
På en kylslagen hemmaplan tog vi emot Älvsborg FF i den lättare serien. Fyra spelare som är ordinarie startspelare i vårt förstalag hjälpte och stöttade upp och de gjorde det mycket bra. Den inställningen som Joel, Rolf, Abdi och Alvin R visade är det vi vill ha ut av dem som hjälper till.  De visar på ett mycket gott föredöme i att kämpa för laget och även om medspelarna inte alltid förvaltar passningarna på bästa sätt. Inga sura miner där inte och det är så härligt att se.
 
Man märkte att Älvsborg hade ett liknande sätt att ställa upp med högt pressspel och skapa oreda i uppspelsfasen. 
Detta gjorde att spelet för båda lagen präglades av en hel del felpassningar för båda lagen då tempot skruvades upp rejält. Älvsborg försökte spela kortare och vi lite längre. men inget av laget skapade några riktigt heta målchanser. 
 
Efter drygt 20 minuter kom Robert Jirehammar in på planen efter att Kian tvingats kliva av med kramp i vaderna. Robert gjorde sin första match för säsongen och gjorde nu debut som högerytter. Han behövde inte mer än ett par minuter p sig och ett långt inlägg som istället för att gå in i box seglade in ottagbart för målvakten, 1-0 Lundby IF. Det ska sägas att bollen mycket snyggt framspelad till Robert gjordes av Dalin Jalal från p07.
 
Matchen är inte speciellt händelse om man räknar målchanser men tempot är högt och det är ändå ganska underhållande. 
 
Paus och vi pratar om att lugna ner spelet i uppspelsfasen. Vi kan inte "mata på " långboll efter långboll utan vi måste våga spela bollen längs marken upp till mittplan för att där i så fall hitta längre förbi backlinje. Vi kommer inte orka spela på det andra sättet i 40 min till.
 
Andra halvlek, Älvborg pressar högt igen men Lundby håller emot och istället skapar vi 3-4 högklassiga målchanser där det ser ut som om vi rinner igenom men i sista sekund kommer ett ben eller tå ivägen. Så himla frustrerande för för vi är verkligen nära flertalet gånger utan att riktigt nå fram sista biten.
 
Men så i matchens 52 minut så kommer klapp klapp spelet bollen går genom mittfältet, Morris tar en öppnande löpning på topp och bollen vänds ut i det högra höga straffområdet där Abdi kommer med full fart  in mot mål, men nej! 
Inget mål den här gången helller, istället för att ta några meter in och placera in bollen skjuter Abdi över målet i en situaton där jag inte tror att han visste om hur fri han var tyvärr.
 
Tyvärr börjar Älvborg nu krypa allt närmare ett kvtteringsmål och i matchminut 60 lyckas vi inte rensa bort bollen tillräckligt efter att vi varit under press en ganska lång stund. Deras mittfältare försöker lyfta in bollen mot den bortre ytan, dock är hans inlägg alldeles för hårt och Joel är på väg ut för att plocka ner inlägget. 
 
Touch, och nej... istället för att Joel enkelt kan plocka ner bollen friställs deras ytter och lugnt och behärskat rullar han in kvitteringen 1-1, snöpligt för oss.
 
Nu börjar vi verkligen gå på knäna mot ett för dagen starkt Älvsborg. Kikade lite på deras uppställningar i den svårare serien och ser att betydligt flera dubblerar den här matchen mot oss och de är duktiga ska erkännas.
 
Vi kämpar på och mer än Rolf bjudning på karuselltur rakt upp i luften åt deras anfallare när han kom lite sent in i en närkamp är det som händer innan matchen tar slut.
 
1-1, rättvist men lite surt är det så som målet gick till, men o andra sidan var ju även vårt mål idag en tillfällighet.
 
Stort beröm som tidigare nämt åt de fyra "dubblanterna" samt backlijen ihop med Joel därbak.

 

 

 Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Joel Wickman

Behöde inte rädda speciellt många bollar den här matchen, men om man äger sitt straffområde som Joel gjorde i fredags så behöver man inte rädda heller. 

Joel är ute och plockar inlägg, Joel är som en "kobra" långt ut i straffområdet och plockar upp bollar som försöker spelas in bakom vår backlinje samt så visar han på mycket god teknik vid ett flertal tillfällen då han får ta emot ganska så taskiga hemåtpassningar.

 

2 kanoner

Rolf de Pereira de Carvahlo 

Stor, stark, brytningssäker och ikväll också flera fina passningar framåt som borde förvaltats bättre.

 

1 kanon 

Elom Behn

Elom Behn och Dalin Dalal hjälpte oss från p07 ikväll och båda stod för en stark insats. Elom tar poängen för mycket gott samarbete med övriga i försvaret.


Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli