SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06

Lundby IF - Ytterby IS 1-1
2021-09-19 22:00
Lundby IF - Ytterby IS 1-1  medel serie 19/9 - 2021
 
Seriefinal på Bravida Arena en fin kväll kväll i september hösten 2021 med gott om folk på läktaren, mycket bättre än så bir det inte.
 
Ok, matchen startar i ett rasande tempo där vi chockar vår motståndare genom att stå högt och inte låta dem spela upp bollen genom mittfältet. Våra innemittfältare för dagen, Nuur, Carl och Sebbe är som en mur och släpper inte ett uppsspel förbi. Deras mittbackar blir stressade och slår längre bollar som mittbackarna Rolf och Gustav enkelt plockar undan.
 
Anfall då? Jo idag har vi bestämt oss för att verkligen spela fotboll och herregud vad vi lirar boll till en början. Vi kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg och målet hänger i luften, men då.....
 
Deras mittback missbedömer helt sin brytning och fullkomligt rammar vår forward Alvin R som vrider sig i smärtor. 
Jag blir inkallad och i Alvins knä sitter tre till fyra dobbar från mittbacken helt tydligt. Hur sjutton missade domaren den tacklingen!?!
 
Vi kommer av oss lite i det inledande pressspelet men så från ingenstans snappar Carl Sjöberg upp bollen och spelar bollen från höger till vänster inne i straffområdet och där rakar Abdishakur Moahmed in bollen i öppet mål, 1-0 mycket välförtjänt. Matchbilden ser ungefär lika dan ut halvleken ut, men pausen kommer välbehövligt då vi i slutet kommer lite under stress spelar längre och längre bollar vilker inte gynnar det spelövertag vi skapat oss. 
 
Innan vi tar oss till pausen måste jag nämna vårt offensiva ytterbackspel, alltså det är så hög nivå på det när både Abdisalam Farah och Kim Ally kommer på höger eller vänsterkanten gång efter annan. Det springs så sjukt mycket och med lite bättre skärpa i inläggen så hade vi gjort några mål till innan pausen, men ett mycket modernt och moget spel hela första halvleken.
 
Paus och skön vila då vi har full kontroll över matchbilden.
 
Inledningsvis i andra så fortsätter vår press och en eller två uteblivna straffar samt skott i ribban och missat retur i öppet mål.... Ja kan man komma närmare än en tvåmålsledning? Mitt i den pressen, minute 60, får Ytterby ett jäv..a skitmål då vi rensrar undan från höger straffområde, inte 100% så deras mitt mitt snappar upp och skjuter mot mål. 
Nu känns det som om jag upprepar mig från fredagens match... Spelaren får en skitträff och från ingenstans står en spelare fri i vårt straffområde och så vips 1-1, så sjukt orättvist då Ytterby inte haft en enda riktig målchans hittills. 
 
Matchen rullar vidare och vi skapar några halvchanser innan slutsignalen men vi börjar gå på knäna likaså som vår motståndare och spelet avmattas betänkligt de sista minuterna innan slutsignalen.
 
Matchens är slut och flera missnöjda Lundbyspelare rasar ihop i besvikelse. Jag förstår deras besvikelse men om vi ser till genomförandet så ska de stå med huvudet högt för vi var det bästa laget matchen sammataget.
 
Ikväll blir det lite annorlunda då det kommer delas ut extrakanoner för det är killarna värda. Carl, Nuur, Gustav och Rolf får inga kanoner ikväll men ni är bra riktigt bra vilket iofs hela laget är.

 

 

 Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Sebastian Simonssen Torres 

Vi hade ett kort snack innan matchen om att spela för laget och inte jaget. och vad det kommer göra dig till en redan bra spelare ännu bättre.. Eyyy Sebastian ikväll visade du med bravur vilken nivå du har i dig när bitarna faller på plats. Även nära att göra mål i första halvlek på en av många farliga hörnor. 

 

2 kanoner

Abdisalam Farah och Kim Ally

Alltså det ytterbackspel ni visar på i första halvlek, både offensivt och defensivt är på så hög nivå. Ni anar inte vilken resa ni gjort under säsongen i er utveckling.

 

1 kanon 

Abdishakur Mohammed 

Mål igen men nu börjar även spelet för laget istället för jaget börja sitta. Tack för hjälpen, du är en stor tillgång för vårt lag även ikväll. 


Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli