Lundby IF - Qviding FIF 0 - 1
2021-09-25 21:51
Lundby IF - Qviding FIF 0 - 1 medel serie 25/9 - 2021

Skit!

Det blev inte som vi ville!!! Andra seriefinalen på två helger där resultatet inte speglar vilket lag som ligger närmast segern, tungt...

Precis som vi börjat bli vana vid så "tuggar vi sönder" våra motståndare genom ett högt och aggresivt försvarsspel lett av Alvin Rydin längst fram på topp som gör ett oerhört jobb i presspelet och Qviding har det jobbigt i inledningen. (Hela matchen)

Vi äger första fem minuterna och de är knappt över på vår planhalva men bara ytters tveksamma domslut för offside och ruff gör att vi inte är i minst två klara frilägen. Mitt i vår press kommer kommer först en kommunikationsmiss då Qviding från ingenstans får ett halvbra skottläge som går i stolpen, va sjutton kom igen nu börja prata med varandra!!!

En olycka kommer sällan ensam (minut 15) och när vi åter är uppe och hotar strax utanför deras straffområde så kommer en långboll från Qviding mot vårt höga vänstra straffområde. Kim och Joel mv springer mot varandra klart före vår motståndare i förstaläget men med press och stress från dem så går det inte bättre än att Kim olyckligtvis skjuter/passar rakt in i eget mål, snyggt men i fel mål.

Jäkla skitmål, men inget att hänga fast vid utan bara att ta nya tag då vi är laget som styr matchbilden.
Vi vaskar fram flera halvchanser och närmare än när Carl driver in från vänster, Ville hoppar över och Mateja missar öppet mål från 7 meter, ja bättre chanser än så är det svårt att skapa.
Innan paus så har Qviding ytterligare en boll i stolpen då vi är aningen friställda men framförallt tysta och mindre bra i kommunikationen.

Känslan i paus är ändå god men frustrerande att ligga under då vi äger matchbilden ganska klart.

Ok, andra halvlek startat och några justeringar gjorda för att fånga upp dm ännu mer och nu är det spel på en planhalva i nästan 40 minuter. Det börjar med friläge för Abdishakur då han sliter sig fri på vänsterkanten och driver mot deras straffområde... men han skjuter tyvätt på tok för tidigt och när han helt ren så går skottet inte bättre än i burgaveln. Halvleken fortsätter och vi trycker på men ju längre in i halvleken vi kommer så orkar vi inte vara konstruktiva på motståndarnas planhalva.
Det är sjukt irreterande att vi inte lyckas komma till fler farliga chanser när vi har ett såpass övertag i matchbilden

Matchen tar slut och tyvätt förlust mot ett bra men inte på något sätt bättre lag än oss och det är frustrerande. En stor eloge/plus till våra killar som sliter och driver på i 80min utan att någon gång vika ner sig. Är alltid bra jobbat att förlora med flaggan i topp!

Matchens kanoner!

3 kanoner

Sebastian Simonssen Torres

Äger mittfältet även den här helgen. Han bygger upp spelet och är 100% i försvarsspelet.

2 kanoner

Alvin Rydin

Säger bara lungor och hjärna! Alltså vilket slit han gör för att vi ska lyckas både framåt och bakåt.

1 kanon

Abdisalam Farah

Gör åter igen en felfri match som högerback där han plockar bort sin ytter samt bidrar offensivt vid flertalet tillfällen.