SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lundby IF - Mossens BK 7-1 medelserien 22/10
2021-10-22 21:16
Lundby IF - Mossens BK   7-1   medelserien 22/10
 
Äntligen lite islossning med målskyttet i ruskvädret!
 
Precis som vi vant oss står vi högt och sätter hög press på vårt motstånd. Mossen liksom de flesta lagen har svårt att stå emot och efter någon halvchans så lirar vi snyggt framför Mossens straffområde från vänster till höger och där lyfter Carl Sjöberg in bollen tillbaka motstraffpunkten och där möter Abdisalam Farah på volley. Snyggt skott? Nej inte alls,men snabb träff på smalbenet och en studsare i målvaktens högra hörn betyder 1-0 till Lundby i matchens 5:e minut.
Bara 7 minuter senare utökar vi ledningen då Gustaf slår en lång boll från mittplan som målvakten missbedömer helt och i hans flaxande är Abdisalam snabbt framme och snappar upp bollen och placerar in 2-0 till Lundby i tom bur. Vi trummar på och efter 14minuter så slår Tim en fin hörna från höger som faller ner mitt framför målet och där är vår måltjuv Alvin Rydin framme och petar in bollen till 3-0.
Alltså 3-0 efter 14 minuter är riktigt bra efter att vi haft så svårt att förvalta våra målchanser hela säsongen. Vi har så många matcher där man sett till chanser räknat borde gjort 2,3,4,5mål fler per match men bollen vill ju inte in. 
 
Hmmm, ja efter en så lättsam inledning tror alla på planen att vi är världsmästare individuellt och vi slutar jobba som lag och vips så tar Mossen över matchen fullständigt i 15-17minuter. Joel räddar oss flera gånger då mer den ena akrobatiska räddningen efter den andra. Men så i matchens 31minuten får Mossen en frispark utanför vårt straffområde och där sätter de reduceringen till 3-1 mycket snyggt i Joels högra kryss helt ottagbart.
 
Dags att vi coacher steppar in och vänder på detta tveksamma spel från vår sida och det ger reultat omgående. Abdisalam hinner prickskjuta in 4-1 till oss innan vi går till välbehövlig paus.
 
Paus 
 
4-1 är riktigt bra i paus men vi slarvar med detaljer och detta är fokuset i halvtid. 
 
Starten i andra halvlek bådar gott då vi startar andra halvlek precis som vi gjorde i första, gasen i botten och Mossen får knappt låna bollen. 
Det ger snabbt resultat då Gustav åter igen assisterar Abdisalam till sitt för kvällen 4:e mål! YES nu är vi på gång och av bara farten så stressar Kian Lopes fram ett misstag från deras mittback och kan enkelt rulla in 6-1 till Lundby efter 50minuter. 
 
Resten av halvleken är "kattens lek med råttan" då Lundby pressar, stressar och skapar men bollen vill inte gå i mål trots öppet mål vid minst två tillfällen. 
 
Jaja, vi spelar bra och i matchens 80:e minut så passar Alvin ut till Otto Pettersson på högerkanten. Otto driver hårt och snabbt in mot straffområdet och på en milliesekund vänder han över från högerfoten till vänsterfoten och placerar snyggt in 7-1 till hemmalaget.
 
Stort tack till Mossens BK som kom till spel trots att de för kvällen saknade några av sina ordinarie spelare.
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Abdisalam Farah

4mål, hårt arbete offensivt som defensivt samt flera fina framspelningar förjänar rättvist dagens högsta betyg.

 

 

2 kanoner

Gustav Wedham

Svag första halvlek där det slarvades med en hel del grundläggande vändes till klasspel kryddat med 2assist när matchen var slut.

 

1 kanon 

Kim Ally

Hotar på sin vänsterkant de 6ominuter han spelade.


Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli