SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lundby IF - IF Väster  2-0   medelserien 24/10
2021-10-25 22:45
Lundby IF - IF Väster  2-0   medelserien 24/10
 
Såjaaaaa! 
 
Vi gjordde vårt och vann sista matchen i serien.
 
När matchen var slut så leder vi serien och det välförtjänt. Qviding har en match kvar att spela på tisdag och det mot Mossens BK, ett oavgjort resultat eller en vinst för Mossen ger oss serievinsten så HEJA Mossen!
 
Ok, årets sista match och vi går för seger. Vi har allt och förlora men också allt att vinna vilket ger all press på oss.  Väster ligger sist i tabellen och vi har chans attt gå i topp vid vinst så nerverna är på oss. 
 
Matchen startar på vår fantastiska hemmaarena Bravida Arena och vi tar uppgiften seriöst och spriger av bara sjutton. Tyvärr är Väster minst lika taggade och hittar med hotande bollar in bakom vår backlinje gång efter annan inledningsvist. Inget ont om inställning åt våra kilar men tyvärr är Väster minst lika bra inledningsvis, men så efter någa halvchanser så viker Kian Lopes in bollen centralt till högerbacken Tim Oskarsson som i  i höga straffområdet viker in bollen snyggt i målvaktens högra kryss helt ottagbart., 1 - 0 Lundby IF!
 
Halvleken spelat på och vi håller ut men Väster och vi är ständigt farliga. 
 
Det svåraste med första halvleken är väster sätt att lira 5(3) 3(5) 2, hur ska våra "oskolade" killar fatta hur man lirar mot det mottåndet?
 
PAUS 
 
Bra snack där jag fick skissa på lite och efter paus med 1-0 i ryggen så släpper vi knappt in Väster på vår planhalva i andra halvleken. VI trummar på och vi kommer från höger och vänster, hörnor ges och chanser skapas men bollen vill inte in i mål, grrr. 
 
Domaren har bestämt sig för stt hela tiden att döma våra spelare för hårt spel så den gula kortleken går varmt o helt oförförtjänt. Men så skönt när Abdisalam Farah kommmer i hög fart in från sin vänsterkanten, maskerar sitt skott, lirar snyggt till löpande Ville borefur högt i vänstra strafffområdet,han får en  målchans som han förvaltar kliniskt i måvaktens vänstra hörn, 2-0 Lundby!
 
 
Matchen är slut och vi har vunnit även idag sjukt rättvist utifrån hur vi agerar över 80min. Om vi tittar på lite statistik så har vi spelat 15matcher varav en match mot Ytterby borta där vi släppte in 6mål, men då sakande vi två ordinarie mittbackar samt två ordinarie mittfältatre och då får vi det svårt!!
 
Ok?!? 
 
Tar vi bort den matchen har vi spelat 14matcher, vunnit 8, oavgjort 4 och förlorat 2 med en målskillnad på 26-10! 
 
Alltså, vi släpper in 0.71 mål/match och gör 1.86 mål framåt på 14 "riktiga" matcher. Gnäll och fix gör ändå att vi vet vår styrka och vi vet våra svagheter. Vi har ett sjukt högklassigt försvarsspel och behöver lära oss förvalta våra målchanser framåt. 
 
Lär vi oss detta så är vi "stadsheta" :)
 
Heja Lundby!
 
 
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Gustav Wedham

Vår mittbackskapten är bäst i stan! Han gör väldigt få misstag.

 

 

2 kanoner

Sebastian Simonssen Torres

Städar mittfältet fint matchen igenom med hjälp av Ville och Carl. Är även hela matchen igenom nyttig och farlig offensivt!

 

1 kanon 

Rolf Perarira de Carvahlo 
Kompletterar Gustav exemplariskt i mittlåset, sjukt bra!

Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli