SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lundby IF - IF Warta 6-1   lätt serie 9/4-2022 (16år)
2022-04-10 08:21
Lundby IF - IF Warta 6-1  lätt serie 9/4-2022 (16år)
 
Seriepremiären var avklarad i tisdags, men redan igår lördag så väntade ett mycket laddat derby på centrala Hisingen.
Vi träningsspelade mot IF Wartas U17-trupp i januari månad och då testade vi att pressa ännu hårdare än vanligt, men helt utan resultat då motståndet bara spelade sig ur och vi kom på efterkälken.
Blev till att fundera lite på hur vi skulle ställa upp mot mot deras rörliga men tydliga 3-4-3 och eftersom vi spelar naturligt 4-3-3 så blev de tydligt övertaliga på mitten. 
Ok, tydlig order till ytteranfallare att kliva ner och markera deras yttermittfältare vilket skulle skapa oss ett övertag på innermittfältet. Visst, ensam forward mot tre backar, ja då gäller det att springa samt göra det smart och taktiken visade sig vara helt korrekt.
 
Direkt märks det att Warta söker spel genom mitten, men hittar ingenting eftersom vi krymt ihop det och gjort det svårt för dem att komma fram. Redan efter några minuter hörs de gny om att det inte finns några alternativ och ensam forward, Kian Lopes för dagen, fortsätter att förtjänstfullt störa och pressa deras tre backar helt själv. 
I matchens 9:e minut ger det resultat då deras ena back hamnar ganska långt ner mot hörnflaggan, slår en dålig pass snett inåt mitten. Där bryter Abdisalam Farah bollen, kliver in i straffområdet, skjuter ett snabbt, men sådär, skott rakt mot målvakten, men ett "backben" sträcks fram och styr bollen helt ottagbart in vid målvaktens vänstra stolpe: 1-0. 
 
Strax efter 1-0 får vi ett gult kort på en av våra innemittfältare, vilket ställer till det eftersom gula kort också ger en personlig utvisning i 5minuter. Man får ju ersätta spelaren, men det ställer till det i de taktiska mönster man vill spela efter. Personligen tycker jag det är en sådär regel när de är 16 år.
 
Ok, spelet kommer av sig lite, men i matchminut 25 gör vi 2-0 genom Alvin Rydin, snyggt framspelad av Abdisalam Farah och som brukligt gör vi mål efter att vi errövrat boll i farligt läge. 
 
Strax efter 2-0 så får Said Abdullahi gult kort efter att han sparkat bort bollen när bollen var "död", MEN inte nog med det. För innan han hunnit av planen lyckas han tjata till sig ett gult kort till och vips så är vi endast 10 spelare på plan. 
 
 
Paus och snack om att inte ta några onödiga gula kort samt fortsätta spela smart i försvarsspelet. Stänger vi igen bakåt så kommer vi definitivt fortsätta skapa chanser framåt då de kommer kommer ligga högre med backlinjen och där finns det mycket yta att spela på i omställningsspelet. 
 
 
Avspark andra halvlek, pass bakåt till Abdisalam Farah, han siktar långboll mot Ayub Hassan som sprungit upp mot vänstra delen av straffområdet, snygg nedtagning, ett par finter, pass till Alvin Rydin centralt in i straffområdet och väl där skickar han in bollen helt otagbart och 3-0 till Lundby efter endast några sekunder spelat av andra halvleken. 
 
Nu trummar vi på och skapar chanser om och om igen, men det dröjer till matchens 70:e minut innan vi får utdelning igen. 
Abdisalam Farah drar upp farten in i deras straffområde, han vaggar höger, vaggar vänster, dribblar en, dribblar två och kommer ner mot kortlinjen och där har försvararen tröttnat eller bara hinner inte med och kapar honom med en solklar straff som följd. 
Abdisalam gör inget misstag vid straffen och 4-0 är ett faktum till för dagens stora publik (säkert närmare 80pers) stora förtjusning.
 
Mål och vad betyder det? Jo, dåligt humör och strax efter så....  I matchens 75:e minut så får Nuur Mohamed en armbåge i ansiktet mitt på planen, domaren ger honom friskark,  men han blir tokarg på wartaspelaren och visar det med hela sitt kroppsspråk och kort nummer två för honom och tack o adjö till spelare nummer två för oss endast 9 spelare kvar. 
 
Även wartas spelare fick rött kort situationen men han får det röda kortet när han är utanför planen och är redan utbytt vilket gör att Warta får avsluta matchens sista 15 min att spela 11-9.
 
Trots att vi är i numärärt kort så är det vi som äger matchbilden då vi spelar smart, stänger ytor och går på omställningar.
 
5-0 minut 79 ,Ayub Hassan vårt senaste fantastiskt duktiga nyförvärv, mycket snyggt framspelad av vår vänsterback  Kim Ally och hade det inte blivit mål så hade det blivit straff då Kim sprungit hela vägen ner till kortlinjen, rejält kapad men framspelningen snett inåt bakåt till gick fram Ayub som bombade in bollen vi närmsta stolpen.
 
Ayub Hassan igen, 6-0 minut 83,  denna gång löpandes bakom deras backlinje efter en magisk lyra från Alvin Rydin och matchen är såklart avgjord till vår fördel.
 
Tyvärr, tycker iallafall jag, så gör vi ett rejält misstag i backlinjen i matchens 88:e minut och Warta får in ett tröstmål bakom annars tryggt spelande Joel Wickman som är så säker i alla aktioner matchen igenom.
 
Skönt med vinst och många mål i årets första derby 6-1 i underkant är inte fy skam, bra påsklovspresent till oss.
 
Matchens kanoner präglas av offensiva spelare eftersom det är mål vi ofta saknat, men Joel, backlinjen och kollektivet på mitten förtjänar också stort beröm för att "stänga ner" vår motståndare gör vi tillsammans. 
 
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Abdisalam Farah

Bollvinnare, pådrivare, kreatör, framspelare, målskytt ja en strålande insats helt enkelt (2mål och 1assist)

 

2 kanoner

Ayub Hassan

Två mål och en assist smart smart spelat hela matchen. Han var själv missnöjd med några missade lägen men de målen sparar vi till nästa match. (2mål och 1assist)

 

1 kanon 

Alvin Rydin
Spelade ytter, spelade central anfallare, spelade centralt på mitten efter alla gula kort och var han än spelade så var det leverans (2mål och 1assist)
 

Nyhetsarkiv
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli