SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lundby p06

OBS!

 

Vår trupp är för tillfället full, men om du ändå skulle vara intresserad att börja spela med oss så är det endast genom provspel samt diskussion med oss tränare om och när det i så fall är möjligt. 

 

Kontakta Adam Nordin tränare 0705364633

 

 

2021

Hej spelare och vårdnadshavare i P06


Här kommer lite viktig information om årets Seriespel

Säsongen 2021 är året då killarna fyller 15år och går upp och äntligen spelar 11 mot 11.

 

Ambition hos Lundby IF
Lundby IF är en breddförening och ambitionen hos oss är att vi ska ha kul, med fotboll i centrum. Vår ambition är också att vi ska spela bra och utvecklad fotboll, utifrån de förutsättningar som finns i respektive lag. 

 

Förutsättningar för (serie-)matchspel och uttagningar
Grundförutsättningarna för att kunna träna och spela seriematcher är tre (3) stycken.


1. Betald medlemsavgift.

2. Kontinuerligt väl och engagerade träningspass 

3. Ifyllt intyg för ungdomsregistrering 

 

 

 

Ett skitresultat avslutade vårsäsongen.
2021-06-21 23:18

Ok, det är ju målen som räknas och då vinner ju Lekstorp med 1-2, men om vi ska räkna klara målchanser så vann vi med minst 15-3!!!

Ibland är det helt sjukt att resultatet inte blir annorlunda. Vi har bollar i stolpen, vi har klara frilägen, vi har öppna mål men ikväll så går bollen inte in i mål.

I första halvlek om vi räknar bort matchens första minut och sista minut så har vi ju så sjukt många frilägen dom vi inte förvaltar bättre. 
Vips sista minuten i första så gör bortalaget istället mål från ingenstans på ett välriktat långskott.


Paus och man kan känna frustrationen efter alla missar och deras mål i slutminuten.
Försök till att samla ihop gruppen och lyfta det som varit bra men vi inleder andra halvleken krampaktigt och vi skapar inte lika klara chanser. Åsså är vi där igen, från ingenstans en långboll som studsar över mittbacksparet och 0--2...

Justerar vi lite igen och flyttar upp Alvin Rydin och nu börjar vi skapa igen, att den minsta forwarden vi har ska vara så avgörande för vårt egna anfallsspel?.?

Ok, flertalet börjar radas upp igen och med fem minuter kvar gör Alvin mål på nick snyggt inspelat av Sebastian Simonsen Torres.

Matchen är inte slut men vi missar friläge från straffpunkten igen och så är matchen slut.

Sjukt konstig känsla att avrunda kvällen med en förlust när man chansmässigt varit totalt överlägsen???

 

 

Matchens kanoner 

 

3 kanoner 
Sebastian Simonsen Torres (Flertalet bollvinster och står för flertalet fantastiska framspelningar)

 

2 kanoner 
Carl Sjöberg (Dominerar mittfältet i första halvlek och springer sig fri flera gånger, tyvärr utan målskörd denna afton)

 

1 kanon 
Alvin Rydin (Visar vem som är bäst på huvudet åter igen)

6 matchrapporter, men vi börjar med mål...?
2021-06-20 00:40

Solängen - Lundby 1 - 6 18 juni (lätt serie)

 

Efter att stängt igen matchen i den svårare serien föredömligt i onsdags 0-0 mot ett annat lag från Mölndal så hade vi goda förhoppningar när vi reste till Solängens hemmaplan igår kväll.

Vi hade ett starkt lag på pappret och nu var det mål framåt som gällde.

 

Vi inledde halvknackigt men verkade ändå fram några halvchanser som inte resulterade i något, men vips vi stod fel i försvaret och i en spelvändning gör Solängen 1-0...brrrr.

 

Viss frustration hos våra spelare började märkas men en bra prestation av Ramsses på vänsterkanten slutar med att han passar bollen längs marken in i centralt straffområde och pang 1-1 av Alvin Rydin.

 

Inga fler mål i halvleken men vi skapar flertalet chanser som de räddar på mållinjen så det känns som om vi närmade oss mer och mer.

 

Gott snack i paus och ganska omedelbart efter gör Alvin Rydin distinkt 1-2 på ett riktigt snyggt inlägg från höger från Carl Sjöberg.

 

Matchen flyter på och nu är Solängen knappt över på vår planhalva. Vi skapar chanser, hörnor, skott i parti och minut men bollen vill inte in förens i minut 64 då Ramsses Habtemariam prickskjuter in 1-3 på ett mycket välplacerat långskott.

 

Nu tänkte vi ju alla äntligen nu lossnar det, men då ett par minuter efter målet kommer Solängens anfallare fri och Joel i mål gör en fantastisk dubbelräddning och det blir startskottet på den så kallade "ketchupeffekten".

 

1-4 i matchminut 70 Alvin Rydin gör sitt tredje mål för dagen innickat på hörna.

 

1-5 i matchminut 77 Abdisalam Farah gör äntligen mål efter flertalet missade chanser innan i matchen. Riktigt snyggt kombinationsspel på vänsterkanten friställer honom och pang rätt upp i nättaket.

 

1-6 i matchminut 80 Nuur Mohamed fastställer slutresultatet på nick återigen på hörna.

 

Skönt att vinna och framförallt, skönt att målskyttet lossnade rejält. Vi visar att vi faktiskt kan göra fler än ett par mål per match.

 

Igår imponerade hela centrallinjen: 

Det började med Joel i mål.

Mittbacksparet Nuur och Rolf som knappt lät motståndarna komma in på vår planhalva.

Fortsatte med ett “hårt gnagande” och bollvinnande centralt mittfält med Sebbe, Ville och Carl.

Samt en central anfallare i Alvin som gör årets första hattrick.

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Alvin Rydin (Spelade minst av alla men ingen kan ju blunda för en hattrickskytt!)

 

2 kanoner 

Carl Sjöberg (Sprang, vann bollar, avlutade på ben i vägen samt assisterade två mål. Helgjuten insats på mitten.)

 

1 kanon 

Rolf Pereira de Carvalho (Gör inte ett misstag i mittförsvaret)

 

 

 

 

 

Lundby - Mölndal 0 - 0 onsdag 16 juni medelserien

 

Onsdag kväll dagen efter skolavslutningen och dags för toppmöte i den svårare serien. Perfekta förutsättningar med sol, 20 graders värme och nästan ingen vind.

Mölndal som vi mött några gånger de senaste åren är ett fysiskt men juste spelande lag och för att ha en chans denna afton så gällde det att leverera både i spel men framförallt i attityd.

 

Matchen inleds och vi trycks de första 10 minuterna tillbaka mest pga egna misstag som gör att Mölndal tar kommandot.  Innan har vi pratat om att inte vara passiva själva och inte ge dem dirigentpinnen (alltså låta dem styra). 

Vi lyckas bryta trenden och spelet jämnas ut med få riktiga chanser åt båda hållen.

Innan paus så lyckat turboOtto sånär peta in en genomskärare men målvakten kommer ut modigt och avstyr målchansen medan turboOtto flyger i en hög volt mot molnen innan han landar igen.

 

Paus och snack om att fortsätta vara disciplinerade i försvarsspelet för känslan var att första målet kommer vinna.

 

Nåväl, andra halvlek startar och vi tar tag i spelet utan att egentligen skapa några riktiga målchanser till en början, men i minut 65isch så har vi hela matchens farligaste chans. Sebastien Simonsen Torres slår en perfekt diagonalboll in i straffområdet och alla lyfter händerna… men Abdi träffar inte bollen så den flyger förbi till Otto och jaaa.. men nej han missar också, PUST.

 

Matchen slutar 0-0 men det har varit en riktigt bra match med många smarta och mogna val hela matchen igenom. 

 

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Abdisalam Farah (Vill inte vara ytterback, men ack så duktig i rollen. Gör dessutom några kliniska brytningar som håller sjukt hög klass.)

 

2 kanoner 

Rolf Pereira de Carvalho (Vilken mittback vi fått, vi är sjukt imponerade!)

 

1 kanon 

Kim Ally (Liksom Abdi ytterback som håller en sjukt hög nivå både framåt och bakåt. Krigar och sliter i 80 minuter och gör inga misstag)

 

 

 

 

 

Mossen - Lundby 2 - 1 lördag 12 juni medelserie

 

Hög frånvaro av ordinarie spelare pga sjukdomar, avstängningar och skador, kryddat med frånvaro av både mig och Lucio. (Inga bra förutsättningar helt enkelt)

 

Som sagt jag var ju inte på plats men enligt Anders så gör vi 1-0 men skapar egentligen inte ett skit mer och dessutom så är vi håglösa och enkla i vårt egna spel och tyvärr vänder Mossen matchen och de vinner med 2-1

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Carl Sjöberg (Vikarierar som mittback och gör inte bort sig)

 

2 kanoner 

Joel Wickman (Stabil i målet)

 

1 kanon 

Kian Lopes (Gjorde vad som förväntades, men laget räckte inte till.)

 

 

 

 

Lundby - Öckerö 1-1 söndag 6 juni lätt serie 

 

Öckerö kom till vår hemmaplan utan poängförlust men här tog det stopp. Visst ingen vinst men iallafall ett oavgjort resultat vilket också var vår första poäng i den “lätta serien”.

 

Jag var ju inte med denna match heller men enlig treinador Lucio så såg förvaret stabilt ut och resultatet var rättvist.

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Alexander Lingen (Grymt mittbackspel helt enkelt)

 

2 kanoner 

Rolf Pereira de Carvalho (Imponerar i sin debut)

 

1 kanon 

Morris Asante (Kämpar och sliter på topp men tyvärr utan resultat framåt)

 

 

 

 

 

Askim - Lundby 0 - 2 torsdag 3 juni medelserie

 

Härligt försommarväder och bra känsla i gruppen, vilket skulle visa sig på planen när det väl drog igång.

 

Matchen inleds i högt tempo åt båda hållen och det mest intressanta som händer är att domaren för dagen lägger stor energi på att “läxa upp” tränaren i Askims IK och det tar många minuter innan domaren är nöjd och tränaren är avvisad.

 

Ok, hörna Lundby IF och där är vi bra… Hörnan kommer och Abdisalam gör mål men mannen som vill vara i fokus blåser av och ska prata med några?

Ok, hörna igen och den hamnar på Abdisalam Farah igen och den här gången göra han först ett misstag då träffen dundras i ribban men han är där och stöter in egen retur. !-0 Lundby if i minut 35.

 

Vi har knappt slutat jubla då ett snabbt anfall på vår vänsterkant dras upp och Kian Lopes samlar in, pass till Nuur Mohamed, han kommer in i straffområdet, han “skjuter” mot bortre stolpen men där är Otto påpassligt framme och snor Nuurs mål ;).

 

Paus och 2-0 till oss och wow vilket lagspel vi levererar. Andra halvlek startar och några halvchanser åt båda hållen, dock så har Alvin ett helt rent friläge som han för ovanlighetens skull missar.

 

Tyvärr blir Kim Ally stämplad i matchminut 63 utan åtgärd från domaren vilket gör att han reagerar med en hård knuff i motståndarens bröst. Tack och adjö.

 

Vi avslutar matchen med att hålla tätt och en riktigt snygg seger är bärgad till Lundby if ännu en gång.
Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Gustav Wedham (Våran mittback och kapten leder laget till framgång, inga misstag och otroligt säker i alla aktioner.)

 

2 kanoner 

Joel Wickman (Gör några bra räddningar när Askim försöker komma närmare)

 

1 kanon 

Otto Pettersson (River sliter och gör dessutom ett mål och är nyttig för oss i 80 minuter)

 

 

 

 

Stenkullen - Lundby 7-2 söndag 30 maj

 

Varmt som sjutton och kassa förberedelser då vi spelade match sent kvällen innan samt flera spelare som var tvungna att dubblera, MEN ingen ursäkt till hur mindre bra vi presterade i matchen.

 

Ok, vi inleder bra och gör 1-0 på ett kanoninlägg från för dagen vänsteranfallare Joel Wickman där Abdisalam möter snyggt och trycker in bollen i nättaket. Den ledningen behåller vi i en minut, grrr och efter det är vi ett slaget lag. När vi dessutom gör sjuuuuuukt många egna misstag så är vi inte nära.

 

I andra halvlek så får vi se en kopia på mål nummer 1 och det var lika snyggt då fast resten av matchen glömmer vi.

 

Matchens kanoner!

 

3 Kanoner 

Joel Wickman (Två snygga assist och bra slit)

 

2 kanoner 

Nuur Mohamed (Gör vad han kan på mittfältet)

 

1 kanon 

Abdisalam Farah (Två mål, men mer att önska i spelet utan boll)
 
 

  

 

 

Upp som en sol och ner som en pannkaka!
2021-05-31 21:35
Lundby if - Torslanda ik

Lundby IF - Torslanda IK serie medel

 

Äntligen kom sommarvärmen och med lördagsmatch mot Torslanda med ganska mycket prestige på spel. 

Som sagt, i Torslanda spelar numera hela fyra spelare som tidigare spelat med oss och det kom att prägla matchbilden då det emellanåt smällde på ganska hårt framförallt från deras spelare. Jag är otroligt stolt över att ingen i vårt lag lurades att tjafsa/bråka tillbaka utan istället visade vi med tydlighet på planen vilka som var det bästa laget för dagen.

Vår matchplan var att ligga lite lägre än vanligt i försvarsspelet och det lyckades vi mycket väl med. Hela matchen igenom hade motståndarna knappt några större farligheter. De chanser de skapade och det mål vi släpper in är på de få fasta situationer som de har. I övrigt är det full kontroll av ett för dagen mycket disciplinerat Lundby.

Offensivt pratade vi innan matchen om att försöka “rulla igång spelet” som vi övat på den för säsongen otroligt långa försäsong men Torslanda störde oss med en extremt hög press så det var inte mycket att välja på än att lyfta över den pressen och börja spelet längre upp istället och så såg det ut matchen igenom.

Ok, så till matchens händelser i korthet… efter ett mönsteranfall i matchminut 2 så slår för dagen högerback Abdisalam ett inlägg från höger i en snabb spelvändning. Borte forward kommer inte riktigt till men springer ikapp bollen och passar den snett inåt bakåt till Sebastian som på kort tillslag spelar ut bollen till Abdi igen strax utanför straffområdet.

KAAABOOMMM bollen borrar sig in i närmsta krysset och så hade vi redan årets mål (ja iallafall skott) 1-0 Lundby.

Tyvärr blir glädjen inte speciellt långvarig då Torslanda i minut 10 kvitterar efter lamt försvarsspel av oss och en fri motståndare nickar in kvitteringen, 1-1.

Spelet går fram och tillbak och vi har några halvchanser, framförallt några bra slagna hörnor där vi inte är riktigt “framme”, men så händer det i minut 32.

Frispark från höger och nu har vi lärt oss läxan, 2-1 på nick av Kim så snyggt och så välregisserat. (Grattis säger vi till Kims först mål i Lundby IF) 

paus 

Efter pausen är det inget snack om saken vilka som är bästa laget på plan. Vi skapar flertalet chanser men antingen så är det oskärpa i avsluten eller räddningar av deras målvakt som hindrar oss att göra fler mål än det 3-1 mål vi gör på hörna i minut 53, Alvin Rydin såklart vår minsta men bästa spelare på huvudet.

 

Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Gustav Wedham (Gör tillsammans med Alexander Lingen en helgjuten insats i mittförsvaret, missar ingenting)

 

2 kanoner

 Abdisalam Farah(Stänger ner sin högerkant, snyggt mål samt nästan internationell i sitt inkastande, hehehe)

 

1 kanon

Alvin Rydin (Springer och springer för laget, dessutom bollmotagare samt kryddat med snyggt nickmål på hörna.)

 

 

 

 

Stenkullen GOIK - Lundby IF serie lätt

 

Glada efter lördagens vinst men också oroliga ledare då vi av erfarenhet att vet att underskattning och övertro på sin egen förmåga ofta sätter käppar hjulen för vilket lag som helst.

 

Tyvärr blev det precis som vi befarade då vi trots ett mycket snyggt ledningsmål tidigt i matchen. Riktigt snyggt inlägg från Joel ute på sin vänsterkant och snyggt inskjutet av Abdi instormandes från högerkanten. 

Vi såg en nästan exakt repris på det målet i andra halvlek lika snyggt utfört.

Sedan vill jag nästan inte skriva mer men ibland fungerar inte förvaret och målvaktsspelet alls och när vi då bjuder på flera mål i helt fel lägen så räcker energin inte till framåt heller tyvärr.

 

Frågan är ju, hur sjutton ska vi tagga till att spela de här “lättare” matcherna i den enklare serien. Vi måste hitta en bättre inställning hos dem som lirar dessa matcherna annars kommer det bli tråkigt varje vecka.

 

Matchens kanoner! 

 

3 kanoner

Joel Wickman (Inte som målvakt utan som ett ständigt hot mot motståndarnas backlinje.)

 

2 kanoner 

Abdisalam Farah (Två riktigt snygga mål, kunde borde gjort något/några fler) 

 

1 kanon 

Nuur Mohamed 

(Sprang och slet på mitten matchen igenom, kunde inte göra något åt målen som ramlade in bakåt)

 

 

/Adam Nordin Lundby IF p06

Matchens kanoner matcher jag missat/hunnit rapportera.
2021-05-31 21:15

Älvsborg FF - Lundby if serie lätt 4-1

 

3 kanoner

Carl Sjöberg (Ovan mittback som gjorde vad som förväntades och mer därtill)

 

2 kanoner

Kim Ally (Förökte anfalla, precis som vanligt, från sin ytterbacksposition matchen igenom)

 

1 kanon 

Kian Lopes (Gjorde vad han kunde i sin ovana mittfältposition)

 

 

 

Ytterby IS - Lundby IF  serie medel 6-0

 

Matchens kanoner

 

3 kanoner

Dalin Jalal (Visade att han inte skulle vika ner sig trots att flera andra gjorde det denna kväll)

 

2 kanoner

Joel Wickman (Tog det han skulle i målet och gjorde även några vassa räddningar, trots storförlust)

 

1 kanon 

Ville Borefur (Slet på mitten, tyvärr förgäves när laget underpresterade i övrigt)

 

 

Lundby if - Hovås/Billdal serie lätt 1-2

 

3 kanoner

Tim Oskarsson (Efter veckans match mot Ytterby så hade vi ett bra snack om positionspel och Tim spelade den här matchen bra, riktigt bra)

 

2 kanoner

Alexnder von Lingen (Starkt mittbacks"lån" av våra 05:or, gör inga misstag)

 

1 kanon 

Caspian Olofsson (Pigg när han kom in)

Äntligen seriepremiär!
2021-05-10

En vinst och en förlust, men kommer lägga fokus på det roliga ;).

 

Lundby if - Hermansby if  serie lätt

 

I fredags hade vi hemmapremiär på nya Fjärdingsplan mot Hermansby i lätt serie. Vi har med med mycket kort varsel kastat oss in i den lätta serien där vi organisationsmässigt bara hade två dagar på oss att förbereda. 

Vi inleder matchen spelmässigt stabilt och rullar boll på det sätt vi vill göra i uppspelsfasen men vi straffas om och om igen av Hermansbys snabba omställningar centralt där vi tappar mitfältet upprepade gånger.

Efter att båda laget växlat lite chanser så gör Hemansby 0-1 på hörna i den tionde minuten då vi tappar markeringen på bortre stolpen.

 

Snabb replik på det då Abdi slår ett perfekt inlägg från höger som Morris möter med en distik´nkt volley högt upp i straffområdet och Lundby if har kvitterat till 1-1.

Spelet är fortdsatt helt ok, men ett individuellt misstag i slutet av halvleken gör att Hermansby kan göra 1-2.

 

Efter pausen så känns det som allt vi kan är helt bortglömt och en massa långbolllar på samma kant utan som helst ide gör att bortalaget både gör 1-3 och 1-4.

 

Visst om man sammanfattar så kanske vi borde fått med oss någon straff i första halvlek vilket kunde gjort tillställningen annorlunda, men nu blev inte så fallet och  då vinner Hermansby rättvist.

Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Abdisalam (Som jag sa efter matchen, har inte sett Abdi springa så mycket på 1,5 år)

 

2 kanoner

Samoil (Stod för några riktigt bra räddningar)

 

1 kanon

Alvin Gwes (Inga missag som mittback tiden han lirade)

 

 

 

 

Nu till helgens roliga som gav iallafall mig lite sömn natten till idag.

 

Qviding FIF - Lundby IF serie medel 

 

Undrar hur jag ska orka spela så här sena matcher för man blir ju helt adrenalinpumpad efter sådana här matcher som mot Qviding FIF i medelserie.

 

Vi vinner med 1-0 efter ett mycket vackert nickmål av Alvin R på fint inlägg av Carl. 

 

Ok, vi tar det från början samling i klubbstugan med teoretisk genomgång hur vi ska agera på offensiva hörnor och hur vi ska ställa upp i försvaret så at vi inte blir så ihåliga på mittfältet. När sedan killarna gör mål på den enda hörna vi har och sedan "sätter" det försvarsspel vi presenterat, ja då kan man ju inte bli annat än glad som tränare för laget.

 

 

Bra uppvärmning och matchen inleds i ett riktigt högt tempo där båda lagen visar att ingen kommer ge sig lätt för aftonen.

Det är grinigt, tufft men också juste och hårt spel åt båda håll som  speglar egentligen hela matchenbilden.

 

Inledninsvis så ligger vi högt i försvarsspelet men redan efter 5-7minuter har Qviding haft flertalet halvchanser då de rinner igenom vårt till en början ottäta försvar. Vi justerar till plan B som vi kritat upp i klubbstugan och stänger ner deras anfallsförsök på ett exemplariskt sätt. Det gör att vi kommmer till flertalet bra spelvändningar där vi blir felaktigt avblåsta för offside ett par gånger som hade resulterat i frilåge, jaja man brukar kompenseras och så ikväll då Qviding har en identisk situation i andra halvlek när de jagagde som mest och då blev de avblåsta också.

 

I den 30:e minuten gör så Alvin 1-0 för oss och innan halvleken är slut så lyckas även Morris missa hela målet trots att målvakten var helt ute och seglade ;).

 

Bra snack i paus och andra halvlek handlar om ställningskrig och ett jäkla jobb vilket alla i laget gör mer än förtjänstfullt, alltså vilka krigare vi hade ikväll. Qviding lyckas inte skapa några helvassa chanser utan det närmasta mål de kommer är ett skott i överkanten av ribban på frispark men det kändes som om Joel hade full koll på det skottet. 

 

Matchens kanoner! (Kunde varit många fler ikväll)

 

3 kanoner

Alvin Rydin

(För ett riktigt snyggt nickmål samt för sin otroliga arbetsförmåga att styra försvarsspelet från sin anfallsposition.)

 

2 kanoner 

Kim Ally 

(Placeringssäker, brytsäker och ständigt på språng framåt i sina outtröttliga offensiva räder på vänsterkanten)

 

1 kanon 

Sebastian Simonssen Torres

(För ovanlighetens skull så lyfter vi idag inte fram Sebbe för sina offensiva kvalitéer utan istället för flertalet 100% brytningar i Qvidings försök att spela upp bollen)

 

 

/Adam Nordin Lundby IF p06

 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli