SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
P06
Lundby p06

2022

Välkommen till Lundby IF p06!

 

Vi har ett tjugotal killar som tränar fyra till fem gånger i veckan. Vår hemmaplan är Fjärdingsplan (ligger "bakom" Bjurslättsskolan) men vi tränar och spelar också på Bravida Arena. 

 

Vi kommer säsongen 2022 ha ett lag i seriespel och vi kommer spela i Göteborgregionens svåra serie. Vi grundar detta beslut i de resultat och på den nivå som våra killar presterat den senste säsongen. (Dessutom kommer akademiernas lag spela i de nationella serierna istället.)

 

Under sista säsongen som ungdomsspelare kommer vi åka på två större turneringar Nörhalne cup i Danmark (26/5-28/5) samt Sölvesborgscupen i Sölvesborg Blekinge (17/6-19/6). 

(Om inte covid 19 sätter stopp)

 

 

 

Är du intresserad av att börja träna och spela med oss tveka inte att kontakta oss så planerar vi ett upplägg där du får provträna med oss.

 

Mvh: Adam Nordin tränare 0705364833

 

 

Lundby IF - IF Väster  2-0   medelserien 24/10
2021-10-25 22:45
Lundby IF - IF Väster  2-0   medelserien 24/10
 
Såjaaaaa! 
 
Vi gjordde vårt och vann sista matchen i serien.
 
När matchen var slut så leder vi serien och det välförtjänt. Qviding har en match kvar att spela på tisdag och det mot Mossens BK, ett oavgjort resultat eller en vinst för Mossen ger oss serievinsten så HEJA Mossen!
 
Ok, årets sista match och vi går för seger. Vi har allt och förlora men också allt att vinna vilket ger all press på oss.  Väster ligger sist i tabellen och vi har chans attt gå i topp vid vinst så nerverna är på oss. 
 
Matchen startar på vår fantastiska hemmaarena Bravida Arena och vi tar uppgiften seriöst och spriger av bara sjutton. Tyvärr är Väster minst lika taggade och hittar med hotande bollar in bakom vår backlinje gång efter annan inledningsvist. Inget ont om inställning åt våra kilar men tyvärr är Väster minst lika bra inledningsvis, men så efter någa halvchanser så viker Kian Lopes in bollen centralt till högerbacken Tim Oskarsson som i  i höga straffområdet viker in bollen snyggt i målvaktens högra kryss helt ottagbart., 1 - 0 Lundby IF!
 
Halvleken spelat på och vi håller ut men Väster och vi är ständigt farliga. 
 
Det svåraste med första halvleken är väster sätt att lira 5(3) 3(5) 2, hur ska våra "oskolade" killar fatta hur man lirar mot det mottåndet?
 
PAUS 
 
Bra snack där jag fick skissa på lite och efter paus med 1-0 i ryggen så släpper vi knappt in Väster på vår planhalva i andra halvleken. VI trummar på och vi kommer från höger och vänster, hörnor ges och chanser skapas men bollen vill inte in i mål, grrr. 
 
Domaren har bestämt sig för stt hela tiden att döma våra spelare för hårt spel så den gula kortleken går varmt o helt oförförtjänt. Men så skönt när Abdisalam Farah kommmer i hög fart in från sin vänsterkanten, maskerar sitt skott, lirar snyggt till löpande Ville borefur högt i vänstra strafffområdet,han får en  målchans som han förvaltar kliniskt i måvaktens vänstra hörn, 2-0 Lundby!
 
 
Matchen är slut och vi har vunnit även idag sjukt rättvist utifrån hur vi agerar över 80min. Om vi tittar på lite statistik så har vi spelat 15matcher varav en match mot Ytterby borta där vi släppte in 6mål, men då sakande vi två ordinarie mittbackar samt två ordinarie mittfältatre och då får vi det svårt!!
 
Ok?!? 
 
Tar vi bort den matchen har vi spelat 14matcher, vunnit 8, oavgjort 4 och förlorat 2 med en målskillnad på 26-10! 
 
Alltså, vi släpper in 0.71 mål/match och gör 1.86 mål framåt på 14 "riktiga" matcher. Gnäll och fix gör ändå att vi vet vår styrka och vi vet våra svagheter. Vi har ett sjukt högklassigt försvarsspel och behöver lära oss förvalta våra målchanser framåt. 
 
Lär vi oss detta så är vi "stadsheta" :)
 
Heja Lundby!
 
 
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Gustav Wedham

Vår mittbackskapten är bäst i stan! Han gör väldigt få misstag.

 

 

2 kanoner

Sebastian Simonssen Torres

Städar mittfältet fint matchen igenom med hjälp av Ville och Carl. Är även hela matchen igenom nyttig och farlig offensivt!

 

1 kanon 

Rolf Perarira de Carvahlo 
Kompletterar Gustav exemplariskt i mittlåset, sjukt bra!
Lundby IF - Mossens BK 7-1 medelserien 22/10
2021-10-22 21:16
Lundby IF - Mossens BK   7-1   medelserien 22/10
 
Äntligen lite islossning med målskyttet i ruskvädret!
 
Precis som vi vant oss står vi högt och sätter hög press på vårt motstånd. Mossen liksom de flesta lagen har svårt att stå emot och efter någon halvchans så lirar vi snyggt framför Mossens straffområde från vänster till höger och där lyfter Carl Sjöberg in bollen tillbaka motstraffpunkten och där möter Abdisalam Farah på volley. Snyggt skott? Nej inte alls,men snabb träff på smalbenet och en studsare i målvaktens högra hörn betyder 1-0 till Lundby i matchens 5:e minut.
Bara 7 minuter senare utökar vi ledningen då Gustaf slår en lång boll från mittplan som målvakten missbedömer helt och i hans flaxande är Abdisalam snabbt framme och snappar upp bollen och placerar in 2-0 till Lundby i tom bur. Vi trummar på och efter 14minuter så slår Tim en fin hörna från höger som faller ner mitt framför målet och där är vår måltjuv Alvin Rydin framme och petar in bollen till 3-0.
Alltså 3-0 efter 14 minuter är riktigt bra efter att vi haft så svårt att förvalta våra målchanser hela säsongen. Vi har så många matcher där man sett till chanser räknat borde gjort 2,3,4,5mål fler per match men bollen vill ju inte in. 
 
Hmmm, ja efter en så lättsam inledning tror alla på planen att vi är världsmästare individuellt och vi slutar jobba som lag och vips så tar Mossen över matchen fullständigt i 15-17minuter. Joel räddar oss flera gånger då mer den ena akrobatiska räddningen efter den andra. Men så i matchens 31minuten får Mossen en frispark utanför vårt straffområde och där sätter de reduceringen till 3-1 mycket snyggt i Joels högra kryss helt ottagbart.
 
Dags att vi coacher steppar in och vänder på detta tveksamma spel från vår sida och det ger reultat omgående. Abdisalam hinner prickskjuta in 4-1 till oss innan vi går till välbehövlig paus.
 
Paus 
 
4-1 är riktigt bra i paus men vi slarvar med detaljer och detta är fokuset i halvtid. 
 
Starten i andra halvlek bådar gott då vi startar andra halvlek precis som vi gjorde i första, gasen i botten och Mossen får knappt låna bollen. 
Det ger snabbt resultat då Gustav åter igen assisterar Abdisalam till sitt för kvällen 4:e mål! YES nu är vi på gång och av bara farten så stressar Kian Lopes fram ett misstag från deras mittback och kan enkelt rulla in 6-1 till Lundby efter 50minuter. 
 
Resten av halvleken är "kattens lek med råttan" då Lundby pressar, stressar och skapar men bollen vill inte gå i mål trots öppet mål vid minst två tillfällen. 
 
Jaja, vi spelar bra och i matchens 80:e minut så passar Alvin ut till Otto Pettersson på högerkanten. Otto driver hårt och snabbt in mot straffområdet och på en milliesekund vänder han över från högerfoten till vänsterfoten och placerar snyggt in 7-1 till hemmalaget.
 
Stort tack till Mossens BK som kom till spel trots att de för kvällen saknade några av sina ordinarie spelare.
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Abdisalam Farah

4mål, hårt arbete offensivt som defensivt samt flera fina framspelningar förjänar rättvist dagens högsta betyg.

 

 

2 kanoner

Gustav Wedham

Svag första halvlek där det slarvades med en hel del grundläggande vändes till klasspel kryddat med 2assist när matchen var slut.

 

1 kanon 

Kim Ally

Hotar på sin vänsterkant de 6ominuter han spelade.

Öckerö IF - Lundby IF 1-1
2021-10-11 06:54

Öckerö IF - Lundby IF 1-1 lätt serie 10/10

 
 
Öckerö kvitterar på matchens sista spark och precis som vanligt är vi starka i försvaret då det är deras första skott på mål i hela matchen.
Visst de har två frisparkar från lång avstånd som tar i överdelen av ribban men vi släpper inte till något i spelet.
 
Rättvist? Ja, för vi gjorde ett snyggt mål i en omställningning signerat av Kian men det är ju också det enda vi skapar på hela matchen. 
 
Att vi spelar en så svag anfallsfotboll utan idé och energi börjar bli anmärkningsvärt. Det spelövertag som vi skapar oss för attt vi vinner boll i parti och minut bör ge oss fler idéer och mer energi att våga lira boll istället för "tjonga långt" utan tanke om och om igen.
 
Tänker inte skriva något mer den här gången då det var en riktigt tråkig historia...
 
Eller jo en sak till, hur kan man tänka lag när man medvetet tar ett rött kort för att man är sur för utebliven frispark i tidigare läge!?! 
 
Vi har 1-0 och det är 15minuter kvar av matchen, inte ok någonstans!
 
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Nuur Mohammed 

Städar fint på mitten (ihop med Ville, Otto och Alvin) och är väl den som har minst felpass offensivt.

 

 

2 kanoner

Rolf Pereira de Carvalho 

Städar fint bakåt och slår iallafall några fina bollar offensivt.

 

1 kanon 

Mikael Baran Dogan 

Städar fint i mittlåset tillsammans med Rolf.

Lundby IF - Askims IK 2-1 medelserie 7/10
2021-10-07 23:47

Lundby IF - Askims IK 2-1 medelserie 7/10

 

Yes!

 

Mycket välförtjänt vinst mot ett tufft motstånd. Mycket nerver både före och under matchen präglade vår insats. 

Precis som vanligt står vi högt och vårt motstånd motstånd har oerhört svårt att bygga något spel gentemot oss. 

 

Vi trummar på och oftast så är vi på motståndarens planhalva med hel eller halvchanser som avlöser varandra. 

I matchens 12 minut så får vi utdelning på hörna vilket var otroligt skönt då vi inte gjort mål i den situationen på ett tag, men varit nära otaliga gånger. 

 
Carl dirigerar och slår hörnan men inte bättre eller bättre än man kan förvänta sig så att bollen skruvar sig i mål via en motståndares ben i matchens 11 minut. 1-0 Lundby IF
 
Matchen rullar vidare och vi hotar gång efter annan och så i den 18 minuten bryter Ville Askims uppspel åter igen, passar Kian som snabbt och snyggt lirar bollen framåt och Abdi är helt fri och gör inget misstag 2-0 till Lundby. 
 
Vi fortsätter att styra matchbilden men Askim hotar hela tiden med med mycket snabba omställningar som nästan blir något men antingen Joel i mål eller mittbackarna fångar, rensar gång efter annan.
 
Paus och gott snack
 
 
I andra halvlek är det spel på en planhalva men vi skjuter i ribban, missar halva frilägen och skjuter inte när vi ska skjuta och när Ville misstajmar en tackling matchens 68 minut och får gult kort vilket innebär utvisning så tappar vi det helt. 
 
Under ett par minuter så kaosar vi totalt. Istället för att fortsätta vara noggranna och lugna så blir vi helt övertända. Vips så får Askim straff helt korrekt långt ut i straffområdet och så gör Askim 2-1 på straff. 
 
Ja ja vi håller ut och vi går hem rättvist med segern i hamn och åter igen så är det vårt otroligt starka försvar sett över hela planen som pulveriserar vårt motstånd.
Joel i mål har inte under 80min ett skott på mål förutom straffen. Sedan är Joel involverad när Askim försöker spela sig igenom men då ÄGER Joel sitt straffområde och fångar allt som eventuellt skulle rinna igenom.
 
Tack Askim för trevlig stämning oss bänkar och planen matchen igenom.
 
 
/Adam
 
 
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Abdisalam Farah 

Målskytt framåt och under hela matchen ett stort och klok ansvarstagande bakåt. 

 

 

2 kanoner

Carl Sjöberg

Springer och springer framåt och bakåt och är så oerhört nyttig för laget.

 

 

1 kanon 

Gustav Wedham 

Styr sitt lag i ur och skur och missar  "aldrig"

 

Lundby IF -Stenkullen GOIK 3-2 lätt serie 29/9
2021-09-30 21:50

Lundby IF -Stenkullen GOIK 3-2 lätt serie 29/9

 
Äntligen tar vi den där välförtjänta segern i lätt serie som vi varit så när utan att lyckas mer än en gång tidigare den här säsongen. 
Regn och rusk hindrade inte oss att lira snabbt och effektivt iallafall stora delar av den första halvleken. 
Att tillägga är att vi ikväll har vi lånat in tre stycken 07:or att för de ska utmanas samt utmana de 06:or vi har. 
 
Redan i den 7:e minuten gör vi 1-0 efter fint klapp klapp spel från målvakt, genom mittfält, (Kian Lopes sista person i kedjan) för att sedan landa i vänsterytterposition hos Ramsses Habtemariam som tar emot med vänster, driver fram och riktigt snyggt placerar in bollen med högerfoten i målvaktens bortre hörn.
 
Efter det trummar på och vi skapar chans efter chans men bollen vill inte in, kanske precis som vanligt...
 
Vi gör några byten efter 20minuter och Zubair Mohamed Kahn från 07 kommer in och han behöver inte mer än ett par minuter på sig att presentera sig innan han är med poängprotokollet.
 
I matchens 22minut kommer vi framåt igen och det går fort, riktigt fort. Bollen spelas ut till höger och Zubair kommer helt fri och alla förväntar sig nog ett rejält avslut man han spelar bollen riktigt snyggt tillbaka rakt över straffområdet och Ramsses placerar in bollen i öppet mål.
 
YES 2-0 Lundby!
 
Ok, nu spelar vi  inte bra direkt efter målet. Vi slappnar av och låter dem komma tillbaka in i matche och Stenkullen kommer i attack efter attack men de sjuter ganska klart utanför hela tiden. Men då pecis inna paus så kommer vi i ett riktigt fint anfall från vänster som vrider över till höger då Zubair fristölls och dunkar in 3-0 till Lundby! 
 
Paus och bra peppp men vi nåste lugna ner oss och sluta spela lååångt från målvakt samt inte tro att matchen är klar. 
 
Vi går ut i andra och inleder bra med ganska bra kontroll och chanser skapar vi i parti och minut men nu är vi iskalla i avsluten då vi bara tänker ego. (Jag ska göra mål istället för att levera bollen ett steg till.)
 
Jaha, enkilt misstag i uppspelsfasen och pass och pang mål för Stenkullen men bläää vad enkelt!
Vi fortsätter trumma på och skapar många bra chanser och farkigast är vi nog när vi får hörnor och på en av dem nickar Abdisalam klockrent i ribban från nära håll. 
 
Mitt i vår press så gör Stenkullen 3-2 men närmare än så kommer de inte och det är rättvist!
 

 

Extra stort tack till våra 07:or som steppar upp och visar att de utmanar på ett kvalitativt sätt-

 
 
Matchens kanoner!

 

3 kanoner

Micke Baran

Styr sitt försvar ihop med defensivt duktiga 07:or samt en klok defensiv mittfältare I Sajad Alrobeyei. Roligt när spelare som Micke lyfter sig och tar ansvar.

 

2 kanoner

Ramsses Habtemariam 

Två mål, då får man kanoner :)

 

1 kanon 

 Kian Lopes 

Två assist och bra slit över 80 minuter. 

 

 

 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli