LUNDBY IF
GÖTEBORG

Lundby tog ny seger efter drama
2023-05-19 12:21

Lundby IF ångar på i division 6. På onsdagskvällen kom en ny seger efter att Bergsjön SK besegrats på Bravida Arena. Som brukligt i år bjöds publiken på spänning ända in i slutminuterna.

Efter förlusten mot Solväders senast var det ett taggat Lundby som kom till start. Det var dock Bergsjön som kunde göra första målet, efter att två Lundbyspelare köpt korv på läktaren efter två gubbafinter. Att man inte behöver hoppa upp med rumpan i arenataket bara för att någon måttar för skott fick några killar således lära sig den hårda vägen.

Med den erfarenheten rikare så jobbade sig Lundby in i matchen. Efter fint förarbete på vänsterkanten av Faris och Dahir hittade inlägget in till Terrance, som modigt tog kampen med målvakten och kunde nicka in kvitteringen efter en kvarts spel.

Efter det stod spelet och vägde utan att något lag kom till några större farligheter. Efter halvtimmen spelad ropade Lundbyspelarna på straff efter att bollen tagit på handen på en försvarare. Domaren instämde, och Mateja kunde resolut placera in ledningsmålet från straffpunkten. Resultatet stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken satte båda lagen högsta tempo så fort domaren blåste i pipan, Lundby pressade högt och fick utdelning, men Bergsjön pressade de med och resultatet blev ett väldigt böljande spel i högt tempo där Lundby fick flera chanser att utöka ledningen utan att lyckas. Lagen bytte chanser med varandra en stund innan matchbilden lugnade ned sig. Med knappa kvarten kvar att spela kom dock en förlösande kvittering från ingenstans, efter att domaren gett Bergsjön en väl billig frispark några meter utanför straffområdet. Frisparken slogs vackert i krysset, och plötsligt var det jämnt på tavlan igen.

Båda lagen gick för segern, men det här var Lundbys dag. I sin utmärkta debut lyckades Hama snurra loss på högerkanten och fick iväg ett bra inspel som hittade Mateja på den bortre stolpen. Med stort lugn placerade Mateja in ledningsmålet, 3-2 på tavlan och endast fem minuter kvar.

Lundby slängde in en till mittback och parkerade bussen, och Bergsjön lyckades inte komma till något mer läge. Slutsignalen satte punkt för en stabil prestation och ytterligare en uddamålsseger med mersmak på hemmaplan. I och med att toppkonkurrenten SK Argo förlorade parkerar Lundby