SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
Lundby med ungdomligt lag när BK St. Jakob besegrades
2023-06-02 15:54

Som brukligt i år studsade Lundby IF omedelbart tillbaka efter förlusten senast. På torsdagskvällen besegrades BK St. Jakob med 2-0 på bortaplan i en match där Lundby visade att återväxten är god.

Det var ett för dagen ungdomligt Lundby IF som kom till spel på Kvibergs konstgräs. Snittåldern skrevs till 23 år och inkluderade bland annat J-spelarna Carl och Ville samt den blott 15-årige (!) debutanten Milan. När domaren blåste igång var det Lundby som tog tag i taktpinnen.

Bolltempot var högt, passningarna många och när St. Jakob väl fick låna bollen dröjde det inte länge förrän Lundby tog tillbaka den igen, inte sällan via Göran på mittfältet. Under den första halvtimmen spelade Lundby med tålamod och fart vilket omgående omsattes i målprotokollet. 1-0 kom till i den 12e spelminuten efter fint spel längs högerkanten, där Hama stod för ett bra inspel som Ivan sedermera kunde förvalta. 2-0 följde dryga tio minuter senare, och återigen var det via finurligt spel på högerkanten som bollen hittade in till Mateja som kunde utöka ledningen. Två skolboksexempel på hur fotbollsmål ska göras.

Lundby fortsatte rulla boll och efter en halvtimme fick man en straff som dock smet utanför. Ungefär samtidigt skadade sig Göran och St. Jakob började hitta in mer och mer i matchen. I slutet av halvleken fick de rejäl press och var nära att reducera flera gånger, där Michael och stolpen fick rädda Lundby en gång vardera.

I den andra halvleken fortsatte Lundby att rulla boll och kom till ett par bra chanser men lyckades inte få till avsluten. St. Jakob åt sig in i matchen och hade ett par bra chanser att reducera. Stolpen fick rädda Lundby ytterligare en gång, men Chiaco höll ihop försvarstrupperna förtjänstfullt och nollan bevarades. I slutsekunderna rakade Milan in 3-0 men blev avblåst för offside, annars hade han sannolikt (vi hade behövt dubbelkolla med Alain) blivit klubbens yngsta målskytt någonsin.

Till slut blåste domaren i pipan och Lundby tog med sig alla poängen hem till Hisingen. Ett fall framåt prestationsmässigt där vi vågade rulla boll och där flera unga spelare visade framfötterna. Extra glädjande var att Eskil var tillbaka i spel efter lång skadefrånvaro. Nu vilar vi kropparna en dryg vecka innan det bär av till tredje raka bortamatchen, då Tuve BK väntar på Tuvevallen den 11 juni.

Dagens Alains;
3 Alain: Chiaco
2 Alain: Hama
1 Alain: Jesper

Laget:
Michael
Dahir – Carl – Chiaco – Faris
Hama – Jesper – Leon – Mateja
Göran
Ivan

Eskil
Ville
Haris
Christian
Milan

Lundby inte vän med bollen på Bläsebovallen
2023-05-28 21:32

Ett fysiskt och hårt spelande Goldcoast FC knep alla tre poängen i en match med få mål efter ett fyrverkeri av brända målchanser.

 

Lundby inledde matchen bra och kontrollerade spelet både med och utan boll. De första 20 minuterna har Goldcoast ingenting vad gäller varken strukturerat spel eller chanser medan Lundby är noggranna i försvarsspelet och dessutom vaskar fram en hoper chanser som tyvärr aldrig blir riktigt heta. Med ungefär en halvtimme spelad får tyvärr, debutanten och mittbacken, Ramazan Erdal en smäll mot huvudet i kollision med mittbackskollegan Boki. Ren och skär otur och en förmodad lätt hjärnskakning som såklart höll Ramma borta från spel resten av matchen. Snöpligt då han vunnit varenda duell fram till dess, men nu handlar det såklart om vila och återhämtning.

 

Goldcoast arbetade sig in mer och mer i matchen, mycket via fysiskt duellspel där domaren kanske borde ha stävjat lite mer lite tidigare eftersom det eskalerade och resulterade i flera smällar på plan. Jeppe åkte på ett blått öga efter armbåge, Göran fick ett sena tacklingar på sig bland annat. Men Lundbyspelarna stod upp och tog kampen över hela plan, men själva spelet med boll och skärpan kom av sig, så både passningsspel, beslutsfattande och avslut blev tyvärr ofta fel.

I den 51:a minuten forcerar Goldcoast fram en boll i straffområdet som får en bollbana där bollen gömmer sig i solen för målvakt Henrik som inte kommer ut samtidigt som våra försvarare blir något passiva och dråpligt tar bollen på Lundbyben in i egen kasse. Sånt kan hända men vi får lära oss av vilken typ av tydlighet som krävs gentemot varandra.

Resten av matchen blir det just ett sådant böljande spel fram och tillbaka med chanser som ett lag som ligger under vill få till. Men, vi sätter inte chanserna vi skapar och inte Goldcoast heller, så det dråpliga 1-0 målet blir avgörande.

 

Det har var inte bra nog. Truppen som helhet visar inte det vi förväntar oss av Lundby just nu. Absolut många skador i laget, och fler blev det, men vi bör kunna ha presterat bättre och både ledare och spelare bör fundera ganska mycket över detta nu, för Lundby kan och vill bättre. Heja Lundby!

 

”3 Alains” – Leon
”2 Alains” – Boki
”1 Alain” – Faris

Startelvan:          Michael
     Dahir– Boki (K) – Ramma – Faris
     Mateja – Leon –Jesper–Hama
                               Göran
                            Terrence

Impact makers:
Henke
Björn
Sebbe
Christian G
Haris

Lundby tog ny seger efter drama
2023-05-19 12:21

Lundby IF ångar på i division 6. På onsdagskvällen kom en ny seger efter att Bergsjön SK besegrats på Bravida Arena. Som brukligt i år bjöds publiken på spänning ända in i slutminuterna.

Efter förlusten mot Solväders senast var det ett taggat Lundby som kom till start. Det var dock Bergsjön som kunde göra första målet, efter att två Lundbyspelare köpt korv på läktaren efter två gubbafinter. Att man inte behöver hoppa upp med rumpan i arenataket bara för att någon måttar för skott fick några killar således lära sig den hårda vägen.

Med den erfarenheten rikare så jobbade sig Lundby in i matchen. Efter fint förarbete på vänsterkanten av Faris och Dahir hittade inlägget in till Terrance, som modigt tog kampen med målvakten och kunde nicka in kvitteringen efter en kvarts spel.

Efter det stod spelet och vägde utan att något lag kom till några större farligheter. Efter halvtimmen spelad ropade Lundbyspelarna på straff efter att bollen tagit på handen på en försvarare. Domaren instämde, och Mateja kunde resolut placera in ledningsmålet från straffpunkten. Resultatet stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken satte båda lagen högsta tempo så fort domaren blåste i pipan, Lundby pressade högt och fick utdelning, men Bergsjön pressade de med och resultatet blev ett väldigt böljande spel i högt tempo där Lundby fick flera chanser att utöka ledningen utan att lyckas. Lagen bytte chanser med varandra en stund innan matchbilden lugnade ned sig. Med knappa kvarten kvar att spela kom dock en förlösande kvittering från ingenstans, efter att domaren gett Bergsjön en väl billig frispark några meter utanför straffområdet. Frisparken slogs vackert i krysset, och plötsligt var det jämnt på tavlan igen.

Båda lagen gick för segern, men det här var Lundbys dag. I sin utmärkta debut lyckades Hama snurra loss på högerkanten och fick iväg ett bra inspel som hittade Mateja på den bortre stolpen. Med stort lugn placerade Mateja in ledningsmålet, 3-2 på tavlan och endast fem minuter kvar.

Lundby slängde in en till mittback och parkerade bussen, och Bergsjön lyckades inte komma till något mer läge. Slutsignalen satte punkt för en stabil prestation och ytterligare en uddamålsseger med mersmak på hemmaplan. I och med att toppkonkurrenten SK Argo förlorade parkerar Lundby
på andra plats i den haltande tabellen.

Ett stort tack till Bergsjön för en trevlig drabbning. Nu blir det lite välbehövlig vila innan vi tar oss till Bläsebovallen för match mot Goldcoast den 27e maj. På återseende då!

Dagens Alains;
3 Alain: Boki
2 Alain: Mateja
1 Alain: Leon


Laget:
Michael
Jesper – Björn – Boki (K) – Faris
Mateja – Leon – Göran – Dahir
Ali
Terrance


Chiaco
Hama
Christian
Gustav
Drilon

 

Förlust för Lundby när man gästade Solväders
2023-05-13 20:22
Solväders vann duellerna och satte chanserna i en defensivt inriktad match där få Lundbyiter lär vara fullt nöjda med den egna insatsen.
 
Hemmalaget sparkade igång matchen och började rulla boll i backlinjen vilket Lundby planenligt tillät dem göra. Solväders försökte komma igenom centralt, de försökte längs kanterna men vi var väldigt disciplinerade i det defensiva positionsspelet och släppte inte igenom något som direkt hotade det egna målet, egentligen på hela den första halvleken.
Lundbys tajta defensiv innebar att laget inte skramlade fram så många chanser framåt som vi kanske vant oss vid men lite bättre träff hade Björn lyckats få andrabollen över målvakten när denne var långt ute. Vidare tog Mateja sig runt fint på sitt sedvanliga sätt och drog bollen i första stolpen från nära håll.
Innertrion Göran, Filip och Jesper hade bra koll och försökte rulla boll men kom aldrig riktigt fram i löpningar att hota i motståndarnas straffområde. Terrence slet på sin kant och vann många dueller och inkast men kom inte heller fram offensivt särskilt mycket. Slarviga passningar, felbeslut och otajmade löpningar från Lundby var nog huvudanledningarna till att slutprodukten inte kom till.
I den andra halvleken lyckas den annars välmarkerade kaptenen i hemmalaget hitta en yta utan markering och måttar därifrån ett hårt inlägg mot den första stolpen där Solväders anfallare fläker sig fram och bollen byter på något sätt bana och ställer Michael i målet, 1-0. Tyvärr är det för få i Lundby som i detta läge knyter näven och bjuder upp till mer kamp i duellerna. Istället får Solväder fortsätta trilla boll och slå långt från ganska nära, vilket ger några hörnor. En av dessa slås väldigt bra i en båge mot bortre dit en hemmaspelare tagit en bra löpning och pangar upp 2-0 i nättaket. En markeringsmiss är det absolut, men också väl utfört av Solväders där.
Sista halvtimmen blir ganska avslagen i värmen där inget lag lyckas skapa särskilt mycket, men Filip har ett bra distansskott som målvakten kan tippa över ribban. Övriga försöka till avgörande passning eller avslut har inte kvalitén att hota Solväders som relativt välförtjänt tar med sig alla poängen och passerar Lundby i tabellen.
Nu vill det till att hela spelartruppen höjer sig och tar ansvar för sin egen prestation i Lundby oavsett om det handlar om match eller är skaderehab som behöver skötas. Serien är lång och vi har mycket vi kan förbättra.
Heja Lundby!
 
 
3 Alains” – Dahir
”2 Alains” – 
Boki
”1 Alain” – 
Göran
Startelvan:   Michael
     
Dahir– Boki (K) – Chiaco – Coffe
     Mateja –
GöranJesper– Terrance
                        
 Filip
                            Björn
Impact makers:
Niklas
Dani
Faris
Carl
Christian
Publikfest när Lundby studsade tillbaka
2023-05-08 17:44

Det var sol, värme och massvis med Lundbyiter på plats när Hälsö BK gästade Bravida Arena. Efter förlusten senast studsade Lundby tillbaka och fixade in tre nya pinnar på kontot – trots onödig spänning i slutminuterna.

Hälsö BK satte fullt fart från avspark och Lundby kom in aningen snett i matchinledningen. Utan större ansträngning kunde Hälsö flera gånger komma med rättvända spelare mot Lundbys backlinje och hann med att hota flera gånger under de första tio minuterna, dock oftast med skott långt utifrån. I den 11:e spelminuten fick Hälsö en frispark vid straffområdeslinjen som slogs hårt och lågt in i straffområdet där en Hälsö-spelare hann först och 0-1 var ett faktum.

Målet väckte dock Lundby som bara minuten senare kunde kvittera, till stor glädje för de många unga supportrarna på läktaren. En lång boll nådde till slut fram till Ali, som med sedvanlig kyla kunde lobba in 1-1 över en utrusande Hälsö-målvakt.

Efter kvitteringen jämnade spelet ut sig och båda lagen bytte målchanser medan publiken bjöds på kanske lite väl böljande spel. Efter knappa tjugo minuter fick Mateja ett friläge, men revs ned av en försvarare precis utanför straffområde. Hälsö-spelaren fick syna det röda kortet och ta sig en tidig dusch. Mateja fick dock en ny chans i slutet på den första halvleken, och denna gång hann ingen försvarare med att dra ned honom. På sedvanligt manér kunde han driva in från högerkanten och med en patenterad vänsterinsida curla bollen i bortre krysset. Ett snyggt mål och 2-1 på tavlan.

I halvtidsvilan hoppade Lundby IF:s PF16-lag in på planen och spelade tre separata uppvisningsmatcher där det bjöds på massvis med mål och granna målgester. Ett stort tack till alla föräldrar och ledare som gjorde dagen till en fin upplevelse för barnen.

I den andra halvleken tog Lundby över taktpinnen och kom omgående till flera farliga lägen. Ali lyckades sno åt sig bollen av en Hälsöförsvarare och friställa Björn, men målvakten gjorde en fin räddning. Leon var dock påpassligt framme på returen och kunde dunka in 3-1 i den 59:e minuten. Fem minuter var det dags igen, när Ali behärskat kunde smälla in 4-1 målet efter fint förarbete.

Matchen kändes ”klar” och Lundby fortsatte rada upp chanser, där Mateja träffade stolpen efter fint förarbete av Dahir och inhoppande Drilon fick två mål bortdömda, ett helt korrekt men där han vid det andra nog var på rätt sida offsidelinjen. Hälsö kunde sticka emellan och reducerade vackert efter ett riktigt fint anfall där bollen slutligen lobbades in i mål.

Lundby fortsatte att bränna chanser en stund till, och i slutminuterna blev det därför onödigt spännande. Hälsö slog in en frispark lite väl enkelt i den 89 minuten till 4-3, och hann därefter in en sista gång i Lundbys straffområde där Hälsöspelaren drog en rövare och via en svanenmärkt filmning försökte få till en straff. Domaren gick dock inte på det försöket, och dömde i stället, helt korrekt, inspark. Två Hälsö-spelare hann med att få sina andra varningar och även de få lämna matchen efter att ha protesterat mot domslutet, men det var mest av akademisk betydelse då domaren blåste av matchen nästan direkt därefter. 4-3 till Lundby, tre nya poäng och stundtals väldigt bra spel mot ett Hälsö BK som kommer att ta många poäng i år.

Vi hoppas på fler mål och fler poäng den 13e maj, då vi åker till Länsmansgårdens IP för att ta oss an Solväders FC. Matchstart kl. 14.15 - hoppas vi ses då!

Dagens Alains (återigen utsedda av Alain själv):
3 Alains – Mateja
2 Alains – Leon
1 Alain - Ali


Laget:
Michael
Jesper – Rikard – Boki – Dahir
Göran – Leon
Terrance Ali Mateja
Björn

Henke
Chiaco
Filip
Coffe
Drilon

Nyförvärv del 2
2023-05-08 14:51

Ali Sanduvac, 35 år, behöver egentligen ingen presentation då han reda presenterat sig själv genom att smälla in hela nio (!) mål på sina första 4 seriematcher för Lundby. Trots att Ali anslöt sent på försäsongen har han med sin rutin och näsa för mål redan visat sig bli en viktig pjäs i vårt anfallsspel. Men så har han också skolats i Häcken, spelat högt upp i seriesystemet och till och med gjort U-landskamper för Turkiet. Kom senast från Hisingen FC i femman.

 

Emil Pettersson, 26 år, hittar tillbaka till fotbollen igen med Lundby efter en paus. Med flera säsonger från division 3 och 4 vet Emil vad som krävs högre upp. Bollbehandling och spelförståelse är styrkorna och vi hoppas att Lundby är miljön där Emil hittar tillbaka till matchformen och snart kan vara med och bidra på planen med rutin och kreativitet från mittfältet eller anfallet. 

 

Filip Holmén, 24 år, är en mångsidig mittfältare som helst rör sig längs någon av kanterna som ytter eller wing-back. Filip ansluter från seriekonkurrenten Hjuviks AIK som satte spelarens önskan i första rummet och löste det hela mycket snabbt och proffsigt. Nu blir fokus för Filip att sätta sig in i Lundbys sätt att spela och han har redan gjort minuter i två seriematcher. 

 

Daniele Guglielmin, 24 år, som ansluter till seniortruppen. Han är redan sedan tidigare en del av Lundby i sin roll som en av tränarna för Herr-juniorerna, och då kändes det ju rätt att ta steget över till rätt klubb även som spelare. Han kan spela på flera positioner och nyttjar gärna sitt fina tillslag och skott men en gammal knäskada gör att Daniele har en del fys framför sig för att bli matchredo. Daniele kommer även han från en seriekonkurrent i Tuve BK.   

 

Mohamad Omar, även han 24 år, är likt Rikard och Michael kompetent både som målvakt och utespelare, men nu är det längre fram i banan som gäller för den passningsskicklige ”Hama”. Med bra blick för spelet och fin teknik ser vi att Hama kan höja vårt spel ett snäpp när han kommer igång i god matchform vilket närmar sig. Kommer likt Ali från Hisingen FC och nu kan de jobba vidare med sin kemi i den gröna tröjan.

 

 

 

 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli