SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG

Välkommen till Lundby IFs Herrlag

2024 satsar Lundby IF:s herrlag på att ta steget upp till division 5. Vi kommer från mitten av januari att träna tre gånger i veckan på Bravida Arena med en engagerad spelartrupp som kommer att ge allt för att bidra till föreningens resa tillbaka till de nationella serierna. Huvudansvariga ledare är Björn Ebbesson och Rikard Allvin.

Vår nuvarande spelartrupp består av en mix av unga ambitiösa spelare och lite äldre spelare med rutin från högre upp i seriesystemet. Ett gott gäng med en vilja att tillsammans utveckla sig själva och föreningen. Vi har ett eget klubbhus på Munkedalsgatan 10 och ett eget omklädningsrum dedikerat till herrlaget, och tränar och spelar våra hemmamatcher på Bravida Arena. Laget försöker spela en anfallsinriktad och positiv fotboll.

Om du är intresserad av att komma i kontakt, hör av dig till någon av huvudtränarna;
Björn Ebbesson, tel. 0729 802071 eller bjorn.ebbesson(snabela)gmail.com
Rikard Allvin, tel. 0737 448762 eller rikard.allvin(snabela)gmail.com

 

Heja Lundby!

Seger mot Kärra!
2024-02-15 15:54

Trots en stundtals ojämn insats kunde Lundby IF vända och vinna mot div 5-laget Kärra KIF. Stor segerorganisatör blev blott 17-årige Abdisalam Farah som stod för ett hattrick.

 

Det var dags för sista gruppspelsmatchen i Hisingsmästerskapen på onsdagskvällen när division 5-laget Kärra KIF gästade Bravida Arena. Kärra hade med sig en imponerande vinst mot div 4-laget Hisingsbacka i bagaget efter sin första gruppspelsmatch. Lundby hade i sin tur flera avbräck i backlinjen på grund av sjukdom och flera spelare i matchtruppen med skadekänningar och var således inställda på en tuff drabbning.

 

Och tufft skulle det bli, åtminstone inledningsvis. Lundby hade svårt att följa sin egen matchplan och fick omgående bekymmer mot ett ”konsekvent” spelande Kärra som allt som oftast sökte långa bollar uppåt i planen. Trots det lyckades Lundby skaka fram två halvchanser, men saknade fart och beslutsamhet när anfallen skulle avslutas. I stället blev det, för tredje matchen i rad, motståndarna som tog ledningen. Kärra kom förbi på Lundbys vänsterkant och kunde spela in bollen i mitten där en Kärraspelare helt obevakad kunde raka in gästernas ledningsmål.

 

Lundby försökte höja spelet men hade fortsatt svårt mot Kärras raka spel. Strax innan halvtid skulle dock en kvittering dyka upp från ingenstans. På vinst och förlust drog Abdi på ett långskott från åtminstone 35 meter. Bollen fick lite extra fart i plastgräset och tog sig på något vis hela vägen in i mål. Ännu en gång höll den gamla devisen att ”ett löst skott på mål är bättre än ett hårt på 23e läktarraden”.

1-1 i halvlek, där Lundby snackade igenom vad som gått fel och gjorde lite justeringar. In på planen kom två debutanter, Rolf och Ayub från J-laget, som båda sedermera gjorde fina insatser och visade att det kommer att bli fler matcher i A-laget under året.

Hemmalaget fick också bättre träff i starten av den andra halvleken och lyckades vinna lite dueller och etablera spel på offensiv planhalva. Efter tio minuters spel lyckades Lundby vaska fram en jättechans, när Carl serverade en framrusande Edvin som så när lyckades chippa bollen över den utrusande målvakten. Men, i stället var det Kärra som på en fast situation återtog ledningen – en lång boll på bortre stolpen nickades i mål efter att som vanligt försvunnit helt i de lågt placerade lamporna.

 

Lundby gick över på en mer offensiv uppställning och tryckte framåt. Bara minuter senare skulle kvitteringen sitta. Abdi fick bollen utanför straffområdet och drog återigen på ett bra skott som satt i burgaveln, 2-2! Lundby gick för vinst och fortsatte ligga kvar i den offensiva uppställningen och trycka allt framåt. Och, med fyra minuter kvar att spela kom också utdelningen, och återigen var det Abdi som ordnade saken. Han fick bollen lite till vänster om målet, drev inåt och strax utanför straffområdet drog han iväg en curlad kanon i bortre krysset!

 

Kärra jagade febrilt kvittering och nu var det gästernas tur att trycka allt framåt. Det blev någon halvchans innan Lundby i stället fick omställningsläge. Leon serverade en perfekt boll till Abdi som sprang ifrån den sista försvaren men sedan blev kapad av motståndarnas målvakt en bit utanför straffområdet. En korrekt dömd målchansutvisning och tyvärr tvingades Abdi utgå skadad. Frisparken blev resultatlös och i stället lyckades Kärra skrapa fram en sista chans, men Micke stod för en fin räddning. Kort därefter ljöd domarens pipa och Lundby är fortsatt extremt svårslaget på hemmaplan.

Eftersom gruppens sista match mellan Hjuvik och Kärra skjutits upp får Lundby vänta tills måndag kväll innan vi vet om vi tagit oss vidare. Vinner Kärra med mer än ett mål är årets HM slut för Lundbys del. Om Hjuvik däremot lyckas ta poäng eller ” bara” förlorar med 0-1 är det Lundby som kliver vidare till kvartsfinal. Oavsett vad så är vi nöjda med att ha vunnit två av tre matcher i en tuff grupp och dessutom spelat jämnt (och stundtals bättre) i förlusten mot div4-laget Hisingsbacka.

Dagens Alains:
3 – Abdi
2- Göran
1 - Micke

Laget:
Micke

Arash – Isak – Eskil
Jesper – Göran – Edvin- Valentin
Leon
Carl – Abdi

 

Henke
Rolf
Ayub
Mateja
Rikard

Sur uddamålsförlust borta mot Hisingsbacka
2024-02-10 19:41

Det blev en rivig match i högt tempo i den andra gruppspelsmatchen i Hisingsmästerskapen när Lundby åkte till Backavallen för att ta sig an division 4-laget Hisingsbacka FC. Trots en bra insats och övertag i målchanser slutade den kylslagna kvällen dock i moll för Lundby.

Termometern stod på -6 grader när Lundby klev ut på den bitvis istäckta konstgräsplanen borta på Backavallen för att ta sig an Hisingsbacka FC, till vardags hemmahörande i division 4. Lundby hade några avbräck sen vinsten senast mot Hjuvik, men hade å andra sidan fått tillbaka Göran, Erik och Micke, och ställde en stark elva på planen.

Lundby satsade på att ”våga” spela sitt spel trots motståndarnas högre serietillhörighet och fick bra träff i matchinledningen. Hisingsbacka fastnade ofta i förstapressen och under de första tio minuterna tog sig Lundby till tre högkvalitativa chanser, antingen via återerövring eller via fina passningskombinationer. Tyvärr lever barnsjukdomarna i offensivt straffområde kvar, och trots de fina lägena lyckades de grönvita inte få in bollen i nät. Hisingsbacka började successivt hitta förbi pressen och hotade ofta i djupled och via instick, men Lundbyförsvaret gjorde en gedigen insats och försvarade framgångsrikt.

Därför var det extra snöpligt att Hisingsbacka kunde ta ledningen efter 20 minuter på en klassisk ”halvchans”. Lundby agerade passivt och en hörna kunde skarvas vidare mot andraytan där en Hisingsbacka-spelare enkelt kunde raka bollen i mål utan chans för Micke i målet.

Matchen stod därefter och vägde men det märktes att flera Lundbyspelare hade det lite svårt med det högre tempot, och Hisingsbacka fick successivt allt större utdelning på sitt presspel. I halvlek ändrade Lundby om lite och gick över på 4-3-3, Göran flyttade in från sin wingback och blev ankare på mitten och Lundbylaget siktade på att bli lite mer kompakt och i stället hota med omställningar.

Förändringen tycktes till en början ställa Hisingsbacka lite, och Lundby fick bra träff med flera farliga omställningslägen, men det saknades lite fart och kvalité i de avgörande momenten. Inget lag lyckades skapa mycket av värde, förrän Hisingsbacka skakade fram en jättechans med ungefär tio minuter kvar, men Micke stod för en högkvalitativ räddning. Ett par minuter senare ändrade Lundby återigen i laget och tryckte allt framåt.

 

Det blev press mot Hisingsbackas mål och med två minuter kvar kom också jättechansen. Lundby låste fast Hisingsbacka, vann tillbaka boll efter inkast och slog en hård boll in mot straffområdet. Ville skarvade med klacken (!) vidare inlägget till Leon som blev helt sopren på andraytan. Hisingsbackas målvakt gjorde dock en fantastisk räddning, och en stund senare blåste domaren av matchen. 0-1 på tavlan och årets första förlust var ett faktum.

 

Trots resultatet var det dock en insats med mersmak. Lundby ger fortfarande bort för stora ytor på mitten, och det var en omställning för många med det högre tempot och att ha betydligt ”mindre tid” med bollen än normalt. Å andra sidan gav presspelet återigen resultat och vid flera tillfällen spelade sig Lundby vackert fram till heta lägen. Oavgjort hade nog varit rättvist, och få hade kunnat klaga om Lundby snott med sig alla poängen hem till Hisingen. Erfarenheten att ta med sig är att jämna matcher fortfarande avgörs i straffområdena, och där behöver Lundby bli lite bättre.

Lundby har dock fortsatt allt i egna händer inför den sista omgången, på onsdag, då vi tar emot Kärra KIF hemma på Bravida. Väl mött då, heja Lundby!

Dagens Alains:
Arvid 3
Arash 2
Jonas 1


Laget:
Micke
Jonas – Arvid – Arash
Göran - Isak – Edvin - Mateja
Leon
Carl - Olle

Erik
Eskil
Ville
Millie
Rikard

Seger i HM-premiären!
2024-02-05 21:57

Efter en flängig match mellan två spelande lag var det Lundby IF som återigen drog det längsta strået mot seriekonkurrenten Hjuviks AIK. Segersiffrorna skrevs till 3-2 efter att Lundby bjudit på stundtals bra spel och (väl) mycket dramatik.

Det var ett taggat och till stora delar nykomponerat Lundby som tog plats på planen denna kyliga februariafton. Tre nyförvärv (Isak, Carl och Abdi) klev rakt in i startelvan och det låg en viss förväntan över Bravida inför var årets upplaga av Lundby IF står. Matchgenomgången fokuserade på att det skulle bli åka av från start mot en skicklig motståndare, och där Lundby särskilt behövde se upp för bollar bakom backlinjen mot Hjuviks kvicka och skickliga yttrar. Det blev till och med några extra rusher innan start för att verkligen vara redo vid matchstart.


Men vad hjälpte det. Kort efter att domaren blåst igång matchen låg bollen försmädligt i hemmamålet. Efter bolltapp på offensiv planhalva föll inte backlinjen av ordentligt och då kom omgående den raka bollen på Hjuviks duktiga vänsterytter. Fritt läge och 0-1 på tavlan bara efter minuten spelad. En sur kalldusch men å andra sidan en nyttig erfarenhet när det gäller vikten av att vara påkopplad från start (och lyssna under matchgenomgången).

Efter mardrömsöppningen växte dock Lundby in i matchen och efter ca tio minuter började såväl passningsspelet som presspelet att falla på plats. Hemmalaget hade dock svårt att komma till de riktigt heta chanserna och ofta kom det en fot i vägen eller en passning som blev lite för brant. Lundby fortsatte dock att vrida upp tempot och Hjuvik fick allt svårare att hänga med. Den logiska kvitteringen skulle också komma - efter drygt 20 spelade minuter letade sig Matejas inåtskruvade hörna efter visst rabalder rakt in i mål, och välförtjänta 1-1 var ett faktum.

Lundby fortsatte att pressa på halvleken ut och kom till flera skapliga chanser, men Hjuviks duktiga målvakt kunde avstyra flera farliga djupledsbollar och även ett två rappa skott av Abdi. I den sista minuten av första halvleken höll många på att sätta termoskaffet i vrångstrupen då Hjuvik stack upp i ett bra läge från sin vänsterytterposition, men Niklas kom ut och gjorde en fin räddning.

I pausen pratade Lundby om att fortsätta jobba på och fortsätta på det inslagna spåret. Trots resultatet såg det inte alls så pjåkigt ut och trenden var stigande.

I den andra halvleken satte Lundby fart igen och det skulle inte dröja länge innan ledningsmålet kom. Bara en dryg minut in i den andra halvleken fastnade Hjuviks vänstersida återigen i den intensiva Lundbypressen. Leon bröt och fick fram bollen till Carl, som efter en vunnen närkamp osjälviskt serverade Abdi till öppet läge och den unge anfalleren gjorde inget misstag. 2-1 och ett presspel som gav resultat.

Lundby tuggade på och skapade flera fina lägen antingen via vunna bollar högt upp i plan eller evigt vindsnabbe Mateja på vänsterkanten men den kollektiva skärpan saknades i avslutslägena. I takt med att orken började tryta bjöds i stället Hjuvik på alldeles för stora ytor. Efter att ha haft en boll i stolpen kom till slut kvitteringen med mindre än tio minuter kvar att spela, efter att en Hjuviksspelare hunnit först på en förlupen boll i straffområdet.

 

Hjuvik hade sedan bud på mer, men Lundby gav sig inte utan tryckte på framåt, och till slut kom segermålet; Niklas plockade ned ett inlägg, kastade snabbt ut bollen till Mateja som från vänstersidan hittade in till Leon vid mittplan. Leon satte i sin tur en delikat djupledsboll till Edvin som med osviklig kyla kippade bollen förbi den utrusande målvakten och placerade bollen i nät.

 

Lundby spelade av de sista minuterna och vann rättvist men onödigt dramatiskt.

Dagens Alains;
Edvin 3
Mateja 2
Abdi 1

Laget:
                Niklas
Jonas (K) – Arvid – Eskil
Arash – Isak – Edvin – Mateja
                Leon
            Abdi – Carl

Henke
Gustav
Olle
Jesper
Drilon

Abdi är klar!
2024-01-19 14:45

Säsongens femte nyförvärv är klart och det är en återvändare! Lundbyfostrade Abdisalam Farah är tillbaka i föreningen efter ett lyckat år i Västra Frölundas juniorlag. Med Abdi i laget spetsas nu offensiven ytterligare.

Abdi är född 2006 och gjorde A-lagsdebut i Lundby redan som 15-åring. Under fjolåret begav han sig till stadens västra delar för spel med Västra Frölunda. Där blev det imponerande 25 mål på 17 matcher i den regionala U17 Div. 1-serien. Han var också med i matchtruppen för föreningens A-lag i division 2 vid ett tillfälle.

 

Trots att klubbar högre upp i seriepyramiden ryckte i honom så valde han att vända tillbaka till Lundby, vilket vi självklart är mycket nöjda över. I Abdi får vi en mycket lovande och tekniskt skicklig spelare som kommer att bidra med fina spetskvalitéer på de offensiva positionerna.

 

Vi säger välkommen, och förstås - Heja Lundby!

Nytillskott i seniortruppen
2023-11-20 12:18

Efter säsongen öppnade vi upp för provspel och det har varit ett stort intresse för Lundby IFs A-lag i November med väldigt många ansökningar. Eftersom vi har en bred och stark trupp har vi inte kunnat erbjuda alla en plats eller ens provspel men vi har nu nöjet att presentera våra två första nyförvärv inför säsongen 2024:

 

Isak Larsve, 23 år, är en box-till-box mittfältare med fin passningsfot, som fått sin fotbollsskolning i FC Amhult, Torslanda IK Ungdomsakademi U-19 och de senaste åren gjort lite sporadiska inhopp hos IFK Björkö. Dessutom finns 5 U19 landskamper i Futsal på meritlistan. Nu när fotbollssuget kommit tillbaka väljer en heltaggad Isak att ta ny sats med oss i Lundby IF.

 

Carl Forssell, 23 år, är god vän med Isak och även han drillades i FC Amhult, fortsatte i Torslanda IK Ungdomsakademi och vidare spel i Örgryte IS ungdomsakademi upp till U-19 innan han tappade lusten. Carl, som är en allsidig target-forward som också hotar i djupled med näsa för mål. Nu är han sugen på att komma i gång och allt eftersom flåset kommer tillbaka kommer han att bli ett vasst anfallsvapen för oss.

 

Vi har också glädjen att presentera två spelare från vår ungdomsverksamhet som visat engagemang och kvalité nog för att redan nu ta steget till seniortruppen.

 

Ville Borefur, 17 år, är ett rivjärn som trots sin unga ålder har fysik och kämpaglöd för att göra livet svårt för motståndarnas mittfält. Ville slutar aldrig springa och driver också på laget i perioder där det går lite tyngre, vilket vi sett prov på redan i år under de matcher han gjort med oss.

 

Gustav Wedham, 17 år, är en spelande back med stort föreningsengagemang där han hjälper ännu yngre spelare i klubben framåt.  På planen är Gustav kvick på små ytor med en strävan att rulla boll, ibland som mittback och ibland som wing-back.

 

Varmt välkomna Isak, Carl, Ville och Gustav! Nu tar vi ett längre uppehåll innan vi drar igång på Bravida i Januari. Tack för i år och HEJA LUNDBY!

Björn och Rikard

 

 

 
Våra samarbetspartners