SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG

Välkommen till Lundby IFs Herrlag

2024 satsar Lundby IF:s herrlag på att ta steget upp till division 5. Vi kommer från mitten av januari att träna tre gånger i veckan på Bravida Arena med en engagerad spelartrupp som kommer att ge allt för att bidra till föreningens resa tillbaka till de nationella serierna. Huvudansvariga ledare är Björn Ebbesson och Rikard Allvin.

Vår nuvarande spelartrupp består av en mix av unga ambitiösa spelare och lite äldre spelare med rutin från högre upp i seriesystemet. Ett gott gäng med en vilja att tillsammans utveckla sig själva och föreningen. Vi har ett eget klubbhus på Munkedalsgatan 10 och ett eget omklädningsrum dedikerat till herrlaget, och tränar och spelar våra hemmamatcher på Bravida Arena. Laget försöker spela en anfallsinriktad och positiv fotboll.

Om du är intresserad av att komma i kontakt, hör av dig till någon av huvudtränarna;
Björn Ebbesson, tel. 0729 802071 eller bjorn.ebbesson(snabela)gmail.com
Rikard Allvin, tel. 0737 448762 eller rikard.allvin(snabela)gmail.com

 

Heja Lundby!

Storseger i genrepet
2024-03-21 13:37

I söndags begav sig Lundby till Valhalla IP för träningsmatch mot div6-laget Inter Linné. Motståndarna har sett bra ut på försäsongen och besegrat Argo, Askim och senast Västra Frölundas juniorlag. Mot Lundby hade de dock inget att sätta emot och slutresultatet skrevs till 9-0.

 

Det var, som vanligt för årstiden, ganska kylslaget när domaren blåste till spel på Valhalla IP. Inter Linné försökte omgående sätta hög press, men hade inte mycket att hämta när Lundbys försvarslinje förhållandevis enkelt spelade sig ur. Ytorna bakom var stora och under de första tio minuterna kom Lundby till fyra-fem heta lägen, men avsluten lämnade en hel del övrigt att önska. Spelet böljade en stund och var ganska fysiskt. Inter Linné försökte hitta in med bollar bakom Lundbys backlinje och det blev småfarligt någon gång, men annars var bollinnehavet Lundbys.

 

Efter dryga tjugo minuter kom också det välförtjänta ledningsmålet när Valentín kunde raka in bollen fri framför mål efter mycket fint förarbete av Isak och Mateja. Lundby fortsatte skapa och Valentin kunde sätta sitt andra mål för dagen en stund senare, återigen fri med målvakten. Halvleken avslutades med att Inter Linnés lagkapten fick rött kort efter att ha fullständigt manglat Micke i mål på en hörna. Onödigt och dumt, dessutom i en vänskapsmatch, men motståndarna var tydligt frustrerade över att inte få låna bollen.

 

I halvlek pratade Lundby om att fortsätta på inslagen väg och om möjligt ytterligare driva upp tempot något. Sagt och gjort, och i den andra halvleken fortsatte målen att komma. Leon gjorde 3-0 på en riktig kanon utanför straffområdet, Valentin fixade ett hattrick, och Arvid O, som gjorde första matchen i Lundbytröjan, kunde vika in ett skott i bortre. Sen hann Valentin även med ett fjärde mål innan det var dags för Abdi, som skadat sig i matchinledningen, att hoppa in igen. Ett Inter Linné som vid det här laget gett upp drabbningen hängde inte alls med och Abdi hann göra ett äkta hattrick, varav ett mål var en klackpiruett utanför straffområdet (!) efter stenhårt inspel från Mateja.

 

På det hela taget en gedigen insats där Lundbyspelarna var dedikerade till spelidén och jobbade hårt för varandra. Kan vi bära med oss den här formen och spelet in i seriespelet kommer det att bli ett spännande år för alla grönvita supportrar.

 

Extra roligt var det förstås att nyförvärven Daniel Garcia Olsson och Arvid Olofsson hann spela varsin halvlek där båda två visade att de som väntat kommer att bli till stor nytta för laget under året.

 

Nu väntar träningar och internmatch innan seriepremiären borta mot Goldcoast FC den 6e april. På återseende då!

 

Laget:

Micke
Arash – Jonas (K) – Erik

Jesper – Göran – Isak – Mateja

Leon

Abdi - Carl


Daniel (in min 46)

Rolf (in min 55)

Arvid O (in min 46)

Valentin (in min 2)

Rolf är tillbaka!
2024-03-13 15:05

Efter en höstsejour i Västra Frölundas juniorlag är Rolf Pereira de Carvalho tillbaka i Lundby igen – och efter att ha imponerat på försäsongen tar nu den 18-årige backtalangen en välförtjänt plats i A-truppen!

 

Rolf är fostrad i Lundbys ungdoms- och juniorverksamhet och visade framfötterna i Västra Frölundas juniorlag i höstas, där det hann bli sju matcher från start och två mål i U17 div. 1. Nu vänder han tillbaka till Lundby och efter att ha imponerat både på träning och i debutinhoppet i Hisingsmästerskapen är det klart att Rolf tar plats i A-truppen inför årets säsong.

 

I Rolf får vi en stark och snabb försvarsspelare som inte är rädd för att kliva framåt i banan. Med en erfaren mittbacksmentor vid sin sida i form av Daniel så är vi övertygade om att Rolf kommer ta stora kliv framåt under året. Välkommen upp i A-truppen Rolf! Heja Lundby!

"Transferbomb" - Daniel Garcia Olsson klar för återkomst!
2024-03-06 17:10

Lundby IF kan bjuda på en riktig "transferbomb" - 29-årige Daniel Garcia Olsson, med mer än 150 matcher i division 1 och 2 på meritlistan, återvänder till klubben där allting började!

 

Det kan knappast beskrivas som något annat än en riktigt supervärvning, men ni läste rätt - "Danne" återvänder till moderklubben, Lundby IF! Den spelande mittbacken kommer senast från sin andra sejour i Sävedalens IF i division 2. Åren innan (2021 och 2022) var han en av anrika Ljungskile SK:s mest tongivande spelare i Ettan södra.

Nu vill han vara med på resan när Lundby IF ska försöka ta sig tillbaka till de högre serierna. I Daniel får vi en fantastisk fotbollsspelare som är stark i försvarsspelet, har fin speluppfattning och dessutom är en bra kille utanför planen med ett stort Lundbyhjärta.


Välkommen Danne - nu kör vi! Heja Lundby!

Tom och Arvid ansluter!
2024-03-06 11:39
Tom Lindson till vänster, Arvid Olofsson till höger

Herrlaget har gjort klart med ytterligare två nyförvärv inför årets säsong i division 6B. Arvid Olofsson och ”nygamle” Tom Lindson ansluter till laget.

 

Arvid är 23 år gammal och skolad i GAIS. Han har hunnit med vändor i Torslanda, IFK Björkö och senast Hönö IS, och är också en skicklig och meriterad futsalspelare. I Lundby kommer hans goda teknik och spelsinne komma väl till pass där han förväntas kunna konkurrera på många olika positioner.

 

19-årige Tom Lindson är en Lundbyfostrad ytterback som gjorde sin A-lagsdebut redan år 2021. Efter att ha lagt skorna på hyllan under en period gör han nu efterlängtad comeback och kommer att erbjuda fart och flärd längs högerkanten.

 

Vi hälsar både Tom och Arvid välkomna till laget, och ber att få återkomma med ytterligare några övergångsnyheter inom kort...

Seger mot Kärra!
2024-02-15 15:54

Trots en stundtals ojämn insats kunde Lundby IF vända och vinna mot div 5-laget Kärra KIF. Stor segerorganisatör blev blott 17-årige Abdisalam Farah som stod för ett hattrick.

 

Det var dags för sista gruppspelsmatchen i Hisingsmästerskapen på onsdagskvällen när division 5-laget Kärra KIF gästade Bravida Arena. Kärra hade med sig en imponerande vinst mot div 4-laget Hisingsbacka i bagaget efter sin första gruppspelsmatch. Lundby hade i sin tur flera avbräck i backlinjen på grund av sjukdom och flera spelare i matchtruppen med skadekänningar och var således inställda på en tuff drabbning.

 

Och tufft skulle det bli, åtminstone inledningsvis. Lundby hade svårt att följa sin egen matchplan och fick omgående bekymmer mot ett ”konsekvent” spelande Kärra som allt som oftast sökte långa bollar uppåt i planen. Trots det lyckades Lundby skaka fram två halvchanser, men saknade fart och beslutsamhet när anfallen skulle avslutas. I stället blev det, för tredje matchen i rad, motståndarna som tog ledningen. Kärra kom förbi på Lundbys vänsterkant och kunde spela in bollen i mitten där en Kärraspelare helt obevakad kunde raka in gästernas ledningsmål.

 

Lundby försökte höja spelet men hade fortsatt svårt mot Kärras raka spel. Strax innan halvtid skulle dock en kvittering dyka upp från ingenstans. På vinst och förlust drog Abdi på ett långskott från åtminstone 35 meter. Bollen fick lite extra fart i plastgräset och tog sig på något vis hela vägen in i mål. Ännu en gång höll den gamla devisen att ”ett löst skott på mål är bättre än ett hårt på 23e läktarraden”.

1-1 i halvlek, där Lundby snackade igenom vad som gått fel och gjorde lite justeringar. In på planen kom två debutanter, Rolf och Ayub från J-laget, som båda sedermera gjorde fina insatser och visade att det kommer att bli fler matcher i A-laget under året.

Hemmalaget fick också bättre träff i starten av den andra halvleken och lyckades vinna lite dueller och etablera spel på offensiv planhalva. Efter tio minuters spel lyckades Lundby vaska fram en jättechans, när Carl serverade en framrusande Edvin som så när lyckades chippa bollen över den utrusande målvakten. Men, i stället var det Kärra som på en fast situation återtog ledningen – en lång boll på bortre stolpen nickades i mål efter att som vanligt försvunnit helt i de lågt placerade lamporna.

 

Lundby gick över på en mer offensiv uppställning och tryckte framåt. Bara minuter senare skulle kvitteringen sitta. Abdi fick bollen utanför straffområdet och drog återigen på ett bra skott som satt i burgaveln, 2-2! Lundby gick för vinst och fortsatte ligga kvar i den offensiva uppställningen och trycka allt framåt. Och, med fyra minuter kvar att spela kom också utdelningen, och återigen var det Abdi som ordnade saken. Han fick bollen lite till vänster om målet, drev inåt och strax utanför straffområdet drog han iväg en curlad kanon i bortre krysset!

 

Kärra jagade febrilt kvittering och nu var det gästernas tur att trycka allt framåt. Det blev någon halvchans innan Lundby i stället fick omställningsläge. Leon serverade en perfekt boll till Abdi som sprang ifrån den sista försvaren men sedan blev kapad av motståndarnas målvakt en bit utanför straffområdet. En korrekt dömd målchansutvisning och tyvärr tvingades Abdi utgå skadad. Frisparken blev resultatlös och i stället lyckades Kärra skrapa fram en sista chans, men Micke stod för en fin räddning. Kort därefter ljöd domarens pipa och Lundby är fortsatt extremt svårslaget på hemmaplan.

Eftersom gruppens sista match mellan Hjuvik och Kärra skjutits upp får Lundby vänta tills måndag kväll innan vi vet om vi tagit oss vidare. Vinner Kärra med mer än ett mål är årets HM slut för Lundbys del. Om Hjuvik däremot lyckas ta poäng eller ” bara” förlorar med 0-1 är det Lundby som kliver vidare till kvartsfinal. Oavsett vad så är vi nöjda med att ha vunnit två av tre matcher i en tuff grupp och dessutom spelat jämnt (och stundtals bättre) i förlusten mot div4-laget Hisingsbacka.

Dagens Alains:
3 – Abdi
2- Göran
1 - Micke

Laget:
Micke

Arash – Isak – Eskil
Jesper – Göran – Edvin- Valentin
Leon
Carl – Abdi

 

Henke
Rolf
Ayub
Mateja
Rikard

 
Våra samarbetspartners