SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG
Lundby IF - Solväders 9-0 (2-0)
2022-08-24 09:52

Dags för nästa match och förväntningarna var höga efter den sköna segern senast. Vi siktar på att behålla vår plats däruppe och den här kvällen stod Solväder för motståndet. 

Det kunde skönjas lite nervositet i början av matchen. Första halvlek präglas av lite hafsigt och småslarvigt spel. Solväder kom ut med hög press och vi hade svårt att spela oss ur den i vissa perioder i första halvlek. Att vi ledde med 2-0 i halvlek kan vi tack påpasslige Björn för, första målet stöter han in från nära håll efter skott efter hörna och 2-0 skjuter han in efter en fin passning av Daahir. Första halvlek var en del ställningskrig, där Solväder vaskade fram några hörnor, men där vår backlinje styrde undan det mesta i spelet. Vi hade antydan till många fina kombinationer och lägen, men den sista passninegn ville inte riktigt gå fram.

 

Andra halvlek utökade vi ganska tidigt till 3-0 efter att Daahir fick skjuta in ett mål på en fin passning från Edvin. Strax efteråt åkte Daahir på en skada efter en duell med målvakten där det kunde blåsts straff. Det gav Mateja chansen att komma in efter att ha varit bortrest och vilket spelhumör vår kvicka ytter visade upp (igen). Solväders högerback måste drömt mardrömmar om våran egna lilla trollgubbe som snurrade upp försvarare mer eller mindra varje gång han fick bollen. 

Eldin gjorde 4-0 på en lurig Panenkastraff efter att själv ha blivit fälld och efter det orkade inte Solväder stå upp längre, utan det var ett uppgivet lag som inte hjälpte till speciellt mycket i defensiven. Lundby vann ofta bollen på mittplan, spelade snabbt ut till yttrarna som tog sig förbi och helt plötsligt var det 3 mot 3 eller 4 mot 4 i straffområdet. Många lägen skapades och många mål gjordes under en fin andra halvlek.

 

5-0 tryckte Mateja in efter en dribblingsräd och blockat skott av Eldin.

6-0 gjordes av Drilon efter en bollvinst högt upp i plan och en framspelning av Mateja.

7-0 kännetecknades av den hunger och spelglädje hela laget visar upp för närvarande. Efter en motståndshörna kontrar vi med maxlöpningar av 5 spelare som avslutas med att vi spelar bort den sista försvararen och Mateja chiplobbar in bollen i mål över en utelämnad ensam stackars målvakt efter inspel från Drilon.

8-0 Eldin dunkar upp bollen i nättaket efter att Edvin vunnit boll, brottat ner en motståndare och spelat fram till ett öppet läge några meter framför mål.

9-0 Drilon slängnickar in det sista målet efter ännu en framspelning från Matejas känsliga vänsterfot.

 

Kort sagt kan man väl säga att vi, trots 9 mål framåt, har kvar en del detaljer att slipa på, samt att vi nog kunde gjort ett par mål till med bättre skärpa i vissa lägen. Med det sagt bjöds publiken på en väldigt underhållande match, framförallt andra halvlek, och det är riktigt kul vilket go som finns i laget och där det verkligen lyser om spelarna. Truppen är bred och bra just nu, det finns många hungriga spelare, där vissa t o m lämnas utanför truppen, som säkert kan göra ett lika bra jobb som de som spelar just nu. Kul att se, fortsätt såhär killar!

 

Notiser från matchen:

Kul att se Mommo tillbaka i en match, han bidrar med en bra attityd och stabilitet bakåt.

Backlinjen sköter sig utmärkt, både Koffe och Boki är stabila och gör inte många misstag, samtidigt som Alex går från klarhet till klarhet och knappt satt en fot fel de två senaste matcherna!

Mittfältet dominerar matchen, tack vare sitt slit, uppoffrande spel och att de tar löpningarna för laget i båda riktningar.

Eldin är klass, Björn står på rätt plats och Daahir/Mateja kommer ofta förbi sina motståndare vilket skapar farligheter nära motståndarnas mål.

Drilon gjorde äntligen mål igen!

 

Laget

                  Rickard

Boki  Mommo (Chiaco)  Alex   Koffe

        Göran, Edvin, Jonas (Leon)

Eldin        Björn (Drilon)   Daahir (Mateja)

 

1- 0 (12) Björn (Koffe?) 

2-0 (17) Björn (Daahir)

3-0 (52) Daahir (Edvin)

4-0 (61) Eldin straff

5-0 (70) Mateja (Eldin)

6-0 (74) Drilon (Mateja)

7-0 (80) Mateja (Drilon)

8-0 (83) Eldin (Edvin)

9-0 (87) Drilon (Mateja)

 

Njut av den här segern, så laddar vi om för nästa match!

 

//Janne

Lundby IF- Hermansby 7-1
2022-08-16 22:25

Det blev en storseger mot jumbon på tisdagskvällen. Det dröjde inte mer än en minut innan Eldin hade gjort 1-0 efter fantastiskt spel där inte Hermansby hade fått låna bollen. Målet kom till efter fina kortpassningar och kombinationsspel över hela banan och avslutades med skott i öppet mål efter Daahirs skottretur.

Första kvarten hade laget lekstuga, det var många spelsugna spelare som ville visa den nya tränaren att de hållit igång under sommaren och att vi vill vara ett topplag under resterande del av säsongen.

2-0 gjordes av Björn på en lobbnick efter taffligt försvarsarbete från bortalaget.

Strax därpå bjöd vi på ett mindre bra uppspel, som resulterade i att Hermansbys första avslut letade sig in efter ett smart skott från straffområdesgränsen.

Eldin förvaltade en straff efter att själv ha blivit fälld till 3-1 några minuter senare och därefter var det aldrig särskilt spännande eller oroligt.

4-1 gjordes efter att en fantastisk långboll från Boki togs ner av Daahir, som smart spelade bollen i sidled till öppet mål för Björn.

Vi fick en hattrickskytt i slutet av första halvlek när Björn återigen var klinisk framför mål efter att Edvin förtjänstfullt grävt fram bollen från kortlinjen.

 

5-1 i första, där laget säkert kunnat göra dubbla antalet mål med lite större beslutsamhet och några bättre beslut i avgörande lägen. Med det sagt spelade laget väldigt fin fotboll, kom till många målchanser och man undrade hur många mål till laget skulle bjuda publiken på. 

 

Andra halvlek blev ganska avslagen med en hel drös missade målchanser och bra lägen, men Eldin fick göra både 6-1 och 7-1 efter två framspelningar från Jonas.

 

Kul att vi är igång igen och kan laget hålla upp den här lagandan, höja bolltempot några snäpp och vara en aning mer beslutsamma vid lägen framför mål så kommer det bli en riktigt rolig höst. 

Hela laget förtjänar en eloge för en väl genomförd match och ett litet extra grattis till Leons seniordebut, samt Ulfs första seger som A-lagstränare!

 

Fortsätt så killar!

 

Laget:

              Rickard

Tom   Alex  Boki  Christoffer

             Khosro 

      Edvin    Johan

Daahir    Björn      Eldin

 

(Sebbe) 

(Drilon)

(Jonas)

(Chiaco)

(Leon)

 

(1) 1-0 Eldin (Daahir)

(14) 2-0 Björn

(22) 2-1

(27) 3-1 Eldin, straff

(41) 4-1 Björn (Daahir)

(45) 5-1 Björn (Edvin)

(62) 6-1 Eldin (Jonas)

(71) 7-1  Eldin (Jonas)

 

//Mr. X

Matchreferat Lundby- Brämaregården 3-0 (SENIOR)
2022-06-01 15:20

En härlig kväll på Bravida! Bra med publik som skapade en fin stämning och strålande spel under första halvtimmen. Chans efter chans och snabba återerövringar gjorde att publiken njöt av det fina spelet. Ett lugn med bollen och bra distribution framåt och tvärs över plan vid massor av tillfällen gjorde att vi spelade bra fotboll med fin rörelse och kombinationer.

 

Under de första 30 minuterna gjorde vi även två mål, först Göran, som är i ett sällan skådat målstim, efter assistkungen (9 assister nu) Matejas hörna i 13e minuten och strax efter på en frispark av Eldin (16e minuten). Under den här perioden hade vi bud på betydligt fler mål och det var snarare ett under (samt bra målvaktsspel) som gjorde att det bara stod 2-0.

 

Efter halvtimmen spelat skapade Brämaregården en del chanser, nästan alltid efter en fast situation. Det var nära reducering flera gånger om, men backlinjen med Boki och Alex i spetsen offrade sig föredömligt och täckte bort både skottförsök och inspel. De 2-3 gångerna skotten väl träffade målet så stod Niklas på rätt plats och gjorde fina reflexräddningar. Det ska sägas att även under denna period så kontrade vi till oss flera vassa chanser och lägen där vi var övertaliga, men utan att få in bollen.

 

Andra halvlek rivstartade med ett långskott i stolpen från Mateja, där Eldin nog gjorde årets miss på returen. Med helt öppet mål och målvakten liggandes vid ena stolproten lyckades han skjuta rätt på målvakten som kunde rädda till hörna. Mål där och det hade blivit en helt lugn match med ett ointagligt försprång. 

 

Då klev...... domaren in i handlingen.. Helt plötsligt dömdes det inte många fördelar för laget och efter ett ytterst konstigt och säreget andra gula kort på "busen" Haris så blev det plötsligt match med ett mycket jämnare bollinnehav och där Brämaregården fortsatte vara farliga på sina många fasta situationer. Men återigen berömmer vi vår solida backlinje och sista utpost som fredade målet och vi kunde hålla vår andra raka nolla!

På slutet gjorde Chiaco även 3-0 genom en fantastisk soloprestation och hans unika och patenterade "rullande dribbling" innan ett vackert avslut i krysset! Den finten borde man lära alla ungar i föreningen!

 

Bra jobbat boys. 

 

Plusbetyg till hela laget, det syns att ni har kul tillsammans för tillfället och litar på er förmåga, både individuellt och som lag. Balkantrion därframme leker fotboll, Edvin och Göran dominerar mittfältet, backlinjen spelar moget och smart. Jag vill passa på att berömma Jonas som knappt gjorde ett felsteg på hela matchen, men som sagt, hela laget ska ha en stor eloge för en väl genomförd match, där det enda man kan klaga på är effektiviteten framför mål och stundtals organisationen vid fasta situationer.

 

Laget:

 

                                  Niklas

                    Jonas, Alex, Boki, Daahir

         Edvin (Christian 82), Göran (Chiaco 79)

          Mateja     Filip (Björn 63)       Haris

                                   Eldin

 

(13) 1-0 Göran, assist Mateja

(16) 2-0 Eldin

(90) 3-0 Chiaco

 

Hela matchen med kommentatorer kan ses här:

 

 
Matchreferat Menisken- Lundby IF 0-6 (0-0) SENIOR
2022-05-27 02:04

Lundby IF startade ledigheten med en härlig seger i div 7 C och återtog serieledningen (dock med två matcher mer spelade). 

 

Första halvlek spelades i motvind på Hedens slitna konstgräsplan och de yttre förutsättningarna gjode att matchen kändes jämn och relativt oviss. Lundby ägde bollen mer, men Menisken stack upp i flera farliga anfall och hade både ett ribbskott, samt ett farligt misslyckat inlägg som höll på att ställa till det för Henrik i mål. 

Lundby spelade ut sina motståndare efter noter vid ett par sekvemser och både Eldin, Göran och Drilon var ytterst nära att göra mål efter ett par mycket fina anfall där bollen spelades fint mellan spelarna. Men 0-0 i paus.

 

Andra halvlek rivstartade med en mycket fin genomskärare som ledde till ett friläge för Eldin. Avsultet dock tätt utanför. Men detta satte an tonen till mycket bra Lundbyspel, där samtliga spelare var delaktiga, sprang och kämpade för varandra och tillsammans. Våran offensiva trio med Mateja, Haris och Eldin var verkligen på spelhumör och tog sig till fina lägen gång på gång. Henrik i målet fick stå sysslolös under hela andra halvlek, då våra motståndare knappt tog sig över mittplan, lite tack vare medvidnen, men framförallt för att vi spelade bra och där både mittfält och backinje vann bollar och fördelade bollvinsterna bra. Att Mateja gjorde första målet tidigt i andra halvlek (49 minuten) hjälpte till att sätta matchbilden. 

 

Målen: 

(49) 1-0, Mateja genom ett fint individuellt nummer där han vänder bort sin försvarare och skjuter in bollen hårt vid första stoplen. Passningen, en mycket fin crossboll, från Haris.

 

(57) 2-0, Göran efter en djupledslöpning och passning från Daahir där laget innan dess hade många passningar inom laget.

 

(71) 3-0 Eldin, volley efter ett tidigt inlägg från Mateja.

 

(78) 4-0 Haris, fint framspelad till ett fritt skottläge av Eldin.

 

(83) 5-0 Haris med ett distinkt avslut efter passning från Mateja.

 

(84) 6-0 Eldin efter att osjälviskt ha blivit framspelad av Mateja till öppet mål i ett två mot ett läge.

 

En bra genomförd match rakt igenom och roligt att se hur laget spelade metodiskt och ostressat genom hela matchen. Hårt jobb lönar sig och det blev verkligen tydligt med islossningen i andra halvlek. Fortsätt såhär, killar!

 

Hela laget får bra betyg idag, men extra roligt att se Haris på spelhumör, samt hur han står upp för sina lagkamrater och skäller ut motståndare när de ger sig på våra yngre spelare!

 

Laget:

               Henrik

Daahir, Boki, Alex, Eskil

       Göran (Chiaco, 65), Edvin

  Eldin, Drilon (Filip, 70) , Mateja

                  Haris

 

Njut av långhelgen och ladda för nästa match!

 

//Matchreporter X

 

 

 

Haris är klar!
2022-03-20 21:47
Haris Dizdar

Vi har fått ett tillskott i form av 23-åriga Haris Dizdar.

Han är en väldigt kvick och teknisk spelare.

Här har vi en potentiell kandidat till skytteliga-vinsten.

Senast spelade han i Angered Mbik.

Välkommen i truppen

Vi välkomnar Filip
2022-03-20 21:37
Filip Ottosson

Vi breddar mittfältet med Filip.

20-åriga Filip är en hårt arbetande spelare med stor potential. 
Senaste klubbadressen tillskrivs Onsala BK

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 27/9 20:15
4 - 1  
Fre 23/9 19:15
1 - 3  
Tis 13/9 20:15
0 - 2  
Sön 4/9 17:00
1 - 1  
Tis 23/8 20:15
9 - 0  
Tis 16/8 20:15
7 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli