SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG

Välkommen till Lundby IF

Välkommen till Lundby IF

 

Vi har spelat fotboll på centrala Hisingen sedan år 1919.

 

Vill du anmäla intresse för något av våra lag? Anmäl dig här

 

Vi börjar med bollek det år barnen fyller sex år. Nästa bollek startar i april 2024 för barn födda 2018, anmälan görs här. För Herrsenior och Herrjunior, kontakta i stället tränare (Björn för A, Adam för J) direkt, kontaktuppgifter finns på respektive lags sida. 

Vi behöver även fler ledare. Är du intresserad av ett ledaruppdrag, kontakta oss via e-post på info(snabela)lundbyif.se.

 

Det är i dagsläget kö till våra pojklag. Lagen kontaktar de som står på intresselistan när de har plats. För en del åldersgrupper kan det ta tid. 

 

Med vänlig hälsning, Styrelsen

Årsmöte 2024
2024-02-20 16:01

Alla medlemmar välkomnas till årsmöte den 17e mars kl. 16.00 i Klubbstugan (Munkedalsg. 10). Sista datum för att skicka in motioner är den 3e mars. Inlägget kommer att uppdateras med handlingar senast en vecka före årsmötet.

Motioner skickas till info@lundbyif.se, glöm inte tydliga yrkanden.

Grönvita hälsningar,
Styrelsen

Seger i HM-premiären för herrseniorerna!
2024-02-05 17:35

Efter en flängig match mellan två spelande lag var det Lundby IF som återigen drog det längsta strået mot seriekonkurrenten Hjuviks AIK. Segersiffrorna skrevs till 3-2 efter att Lundby bjudit på stundtals bra spel och (väl) mycket dramatik.

Det var ett taggat och till stora delar nykomponerat Lundby som tog plats på planen denna kyliga februariafton. Tre nyförvärv (Isak, Carl och Abdi) klev rakt in i startelvan och det låg en viss förväntan över Bravida inför var årets upplaga av Lundby IF står. Matchgenomgången fokuserade på att det skulle bli åka av från start mot en skicklig motståndare, och där Lundby särskilt behövde se upp för bollar bakom backlinjen mot Hjuviks kvicka och skickliga yttrar. Det blev till och med några extra rusher innan start för att verkligen vara redo vid matchstart.


Men vad hjälpte det. Kort efter att domaren blåst igång matchen låg bollen försmädligt i hemmamålet. Efter bolltapp på offensiv planhalva föll inte backlinjen av ordentligt och då kom omgående den raka bollen på Hjuviks duktiga vänsterytter. Fritt läge och 0-1 på tavlan bara efter minuten spelad. En sur kalldusch men å andra sidan en nyttig erfarenhet när det gäller vikten av att vara påkopplad från start (och lyssna under matchgenomgången).

Efter mardrömsöppningen växte dock Lundby in i matchen och efter ca tio minuter började såväl passningsspelet som presspelet att falla på plats. Hemmalaget hade dock svårt att komma till de riktigt heta chanserna och ofta kom det en fot i vägen eller en passning som blev lite för brant. Lundby fortsatte dock att vrida upp tempot och Hjuvik fick allt svårare att hänga med. Den logiska kvitteringen skulle också komma - efter drygt 20 spelade minuter letade sig Matejas inåtskruvade hörna efter visst rabalder rakt in i mål, och välförtjänta 1-1 var ett faktum.

Lundby fortsatte att pressa på halvleken ut och kom till flera skapliga chanser, men Hjuviks duktiga målvakt kunde avstyra flera farliga djupledsbollar och även två rappa skott av Abdi. I den sista minuten av första halvleken höll många på att sätta termoskaffet i vrångstrupen då Hjuvik stack upp i ett bra läge från sin vänsterytterposition, men Niklas kom ut och gjorde en fin räddning.

I pausen pratade Lundby om att fortsätta jobba på och fortsätta på det inslagna spåret. Trots resultatet såg det inte alls så pjåkigt ut och trenden var stigande.

I den andra halvleken satte Lundby fart igen och det skulle inte dröja länge innan ledningsmålet kom. Bara en dryg minut in i den andra halvleken fastnade Hjuviks vänstersida återigen i den intensiva Lundbypressen. Leon bröt och fick fram bollen till Carl, som efter en vunnen närkamp osjälviskt serverade Abdi till öppet läge och den unge anfalleren gjorde inget misstag. 2-1 och ett presspel som gav resultat.

Lundby tuggade på och skapade flera fina lägen antingen via vunna bollar högt upp i plan eller evigt vindsnabbe Mateja på vänsterkanten men den kollektiva skärpan saknades i avslutslägena. I takt med att orken började tryta bjöds i stället Hjuvik på alldeles för stora ytor. Efter att ha haft en boll i stolpen kom till slut kvitteringen med mindre än tio minuter kvar att spela, efter att en Hjuviksspelare hunnit först på en förlupen boll i straffområdet.

 

Hjuvik hade sedan bud på mer, men Lundby gav sig inte utan tryckte på framåt, och till slut kom segermålet; Niklas plockade ned ett inlägg, kastade snabbt ut bollen till Mateja som från vänstersidan hittade in till Leon vid mittplan. Leon satte i sin tur en delikat djupledsboll till Edvin som med osviklig kyla kippade bollen förbi den utrusande målvakten och placerade bollen i nät.

 

Lundby spelade av de sista minuterna och vann rättvist men onödigt dramatiskt.

Dagens Alains;
Edvin 3
Mateja 2
Abdi 1

Laget:
                Niklas
Jonas (K) – Arvid – Eskil
Arash – Isak – Edvin – Mateja
                Leon
            Abdi – Carl

Henke
Gustav
Olle
Jesper
Drilon

 

Supersöndagen närmar sig!
2024-02-01 15:13

Nu på söndag den 4e februari är det en kanondag för alla grönvita supportrar när våra senior- och juniorlag kliver ut för årets första tävlingsmatcher i Hisingsmästerskapen.

Först ut är damlaget som ställs inför en tuff match mot fjolårets vinnare Eriksbergs IF borta på Rosenhill. Motståndarna, som förra året vann division 3 i storslagen stil, kommer att bli en tuff nöt att knäcka för damlaget som i år ska göra debut i division 5. Men stärkta av en imponerande försäsongsseger mot Hisingsbackas damjuniorer (8-1) så är det ett damlag med råg i ryggen som ska försvara de grönvita färgerna.

Lite senare på eftermiddagen är det dags för herrseniorerna att göra sin tävlingsdebut för året. För motståndet står seriekollegan i division 6B, Hjuviks AIK. Herrarna har fått en tuff grupp med division 4-laget Hisingsbacka, nämnda Hjuvik och så division 5-laget Kärra KIF. Matchen startar på Bravida kl. 18.15. När lagen möttes i höstas var det en välspelad tillställning där Lundby lyckades knipa segern med 2-1 – en seger som herrseniorerna hoppas kunna upprepa.

Sist ut för dagen är herrjuniorerna, som ställs mot tufft motstånd i form av division 3-laget Velebits juniorlag. Lundbys juniorer har sett skarpa ut på försäsongsträningarna och går som tåget i futsalserien, så bli inte förvånade om de kniper samtliga tre poäng på söndag. Matchen startar direkt efter herrseniorerna, kl. 19.45 på Bravida.

Samtliga gruppspelsmatcher i Hisingsmästerskapen spelas 2x30 minuter. På med halsduken, ladda termosen och ut och stötta alla grönvita gäng! Heja Lundby!

UPPDATERING: Damlagets match har tyvärr med kort varsel blivit flyttad. Men, herrarna och herrjuniorerna spelar som beräknat på Bravida på kvällen.

Valberedningen informerar
2024-01-20 11:29

Årsmötet närmar sig och som vanligt finns det många spännande uppdrag i föreningen där vi behöver få in kunniga och engagerade Lundbymedlemmar. Valberedningen har nu sammanställt ett informationsdokument med alla uppdrag som finns att nominera sig själv eller andra till. 

Hela informationen hittar du här

 

Heja Lundby!

Nu öppnar anmälningen till Bollek (födda 2018)
2024-01-19 14:50

Idag öppnar anmälan till årets Bollek för barn födda år 2018. Bolleken startar söndag 21 april kl. 09:00-10:00 på Fjärdingsplan och håller på en gång i veckan i sex veckor.

Anmäl er här.

Efter att Bolleken är avslutad startas lag upp för flickor och pojkar födda 2018. Lagen kräver ledare och vet ni med er redan nu att ni kan hjälpa till så fyll i det i anmälningsformuläret. Alla ledare kommer att få utbildning och stöd.

Har ni några frågor kring bolleken, kontakta oss via e-post på info(snabela)lundbyif.se

Nyheter från våra lag
Herr senior, 15/02 15:54 
Herr senior, 05/02 21:57 
Herr senior, 19/01 14:45 
 
Våra samarbetspartners