SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG

Välkommen till Lundby IF

Välkommen till Lundby IF!

 

Vi har spelat fotboll på centrala Hisingen sedan år 1919. För närvarande är vi nästan 600 spelare i föreningen. Vi börjar verksamheten med bollek det år barnen fyller sex år. 

 

Vill du anmäla intresse för något av våra lag? Anmäl dig här

För provspel för Damsenior, Herrsenior och Herrjunior, kontakta i stället tränarna direkt, kontaktuppgifter finns på respektive lagsida. 

Vi söker alltid efter ambitiösa och kunniga ledare. Är du intresserad av ett ledaruppdrag, kontakta oss via e-post på info@lundbyif.se.

Heja Lundby!

Extraträningar - främst för 7 mot 7-spelare
2024-07-12 23:27

Klubben erbjuder ett extra träningspass i veckan med fokus på mycket matchspel på 7 mot 7 för spelare i ålder 2012 och neråt.

Tillfällena kommer vara på måndagar, med start i slutet av juli 2024, och det kommer vara uttagningar (provträningar) i form av olika tester för att få en plats. 

 

Träningstillfällena kommer vara på måndagar:

17-18:30 för träningsgrupp Hysen 

och 18:30-20:00 för träningsgrupp Lucic

på Slätta Damm gräs.

 

Samling senast 10 minuter innan träningsstart på plan.

 

Plats: Slätta Damm

 

Mer information kommer inom kort och uppdateras löpande.

 

Första provträningstillfället kommer vara på måndag 29/7 kl 17, respektive kl 18.

Ha med både löparskor och fotbollsskor till detta tillfälle.

 

Vid frågor kontakta fotbollsansvarig (pojk och herr) på jan.tengwall@gmail.com.

 

Anmälan här

Herrseniorerna summerar vårsäsongen
2024-06-25 15:43

Efter tolv spelade matcher är vårsäsongen över och herrseniorerna har gått på sommarlov. Midsommar kunde firas in som serieledare efter en hittills poängmässigt sett fulländad säsong – tolv segrar på tolv matcher. Men hur nöjda är laget med våren? Och vem leder egentligen kampen om att bli Årets Alain? Vi summerar vårsäsongen och bjuder på lite heta transferrykten inför hösten.

 

Tolv matcher – tolv segrar. Det är inget snack om att Lundby IF har imponerat rejält poängmässigt under våren. Med detta fulländade facit är man faktiskt det enda representationslaget på herrsidan i Göteborg som fortfarande står utan poängförlust. Målskillnaden 60-20 (+40) vittnar också om att det inte råder någon brist på offensiv potential. Faktum är dock att flera av segrarna suttit långt inne och Lundby visat upp en enorm vinnarinstinkt när det gällt som mest. Eller vad sägs om vändningen mot Hälsö BK (från 1-3 till 4-3 sista tio minuterna) eller det magiska comebacken borta mot Bergsjön (från 1-4 till 8-4 på under matchens sista tredjedel)?

 

Spelmässigt har insatserna varit helt okej, men både spelare, ledare och publik vet att laget i sina bästa stunder kan spela ännu bättre fotboll. Sen är det inte alltid enkelt att spela mot lag som, givet Lundbys tabellplacering, backar hem och gör sitt bästa för att dra ned på tempot. Inför hösten hoppas dock laget kunna utveckla spelet ytterligare och framför allt bli lite mer stabila i det defensiva grundspelet.

 

Hjuvik konkurrenter både i tabellen och skytteligan

Det har framgått ganska tydligt att det är Hjuviks AIK som är laget som på allvar blandat sig i toppstriden. Efter att ha förlorat mot just Lundby (4-2) i den andra omgången har laget gått som tåget och tagit storsegrar mot andra toppkonkurrenter som Gambian Mix och Warta IF. Totalt har laget +41 i målskillnad, men efter att ha åkt på stryk borta mot Hälsö BK i vårens sista omgång skiljer det nu åtta poäng upp till Lundby på förstaplatsen.

 

Även i skytteligatoppen är det Hjuvik som är det största hotet. Abdisalam Farah, som imponerat både spelmässigt och målmässigt, delar skytteligaledningen med Hjuviks Axel Banck. Båda spelarna står på imponerande 20 mål efter 12 matcher, så förvänta er en tuff kamp dem emellan under hösten. Även andra Lundbyspelare har imponerat målmässigt och Abdis anfallskollega Carl Forssell har stänkt dit 9 mål på 11 matcher. Strax bakom skuggar Leon, som från sin mittfältsposition smällt dit imponerande 8 baljor på 12 matcher.

 

Jämnt i toppen av årets Alain

Efter varje seriematch delar Lundby IF-ikonen och A-lagets materialförvaltare Alain Valli ut ”Alains” till matchens bästa spelare. I regel delas sex stycken Alains ut per match enligt formeln 3-2-1 beroende på prestation. När säsongen är slut koras en totalsegrare som får motta priser samt den högt åtråvärda titeln ”Årets Alain”.

 

Efter våren är det riktigt jämnt i toppen, där fjolårets vinnare Leon Ferara Vejdebring har fått tuff konkurrens. Daniel toppar i nuläget på 12 Alains, tätt följd av Abdi på 11 och Leon på 10. Där bakom skuggar bland andra Mateja och Göran med 7 vardera.

 

Flera juniorspelare har fått chansen

Precis som tidigare år har flera av våra unga duktiga juniorspelare fått chansen även i A-lagsmatcher under våren. J-laget ligger i skrivande stund på en starkt andraplats i Juniorserien Div 2. Förutom Ville, Rolf och Abdi som permanent huserar i A-laget har bland andra Sebbe (två matcher), Alvin (2), Millie (3) och Ahmed (1) varit uppe och känt på hetluften i seniorsammanhang. Fler spelare från juniorleden lär med all sannolikhet få chansen på både träning och match under hösten.

 

Kanske blir det några nyförvärv i sommar?

Även om Lundby gått som tåget i tabellen har laget drabbats av en del skador, där bland andra Olle, Gerard och Isak missat det mesta av vårsäsongen. I kombination med att några spelare har fått lämna så kan truppen därav behöva breddas något inför hösten.

 

Lundby kommer dock i sedvanlig ordning bara att förstärka laget med spelare som har rätt fotbollskunnande, föreningsengagemang och ambitionsnivå (förutom att de förstås måste vara ”goa gubbar” som passar i gruppen). Ett extra plus i kanten blir det förstås också för spelare som har en koppling till föreningen sedan tidigare. Så har föreningen några lirare på radarn? Det korta svaret är...kanske. Några spännande spelare kommer att dyka upp för provspel i augusti, och en och annan beprövad pjäs har hört sig för. Håll utkik på hemsidan under sommaren är vårt tips. Vem vet, det kanske dyker upp en ny transferbomb á la Daniel?

 

En spännande höst väntar

När höstsäsongen drar igång igen den 24e augusti (derby mot Warta IF) återstår tio tuffa matcher. Vi i Lundby kommer att kämpa för allt vi är värda för att leverera bra fotboll och hålla fast i den serieposition vi ansträngt oss så hårt för att få grepp om. Träningen drar igång tidigt i augusti och det kommer att bjudas på någon träningsmatch innan allvaret börjar. Vi hoppas på en rolig och spännande höst med mycket bra fotboll – kom gärna förbi och stötta oss, inget är roligare än att spela bra fotboll framför en engagerad publik som brinner för föreningen!

Vi ses i augusti! Heja Lundby!

Missa inte dagens klubbshop
2024-06-02 10:45

Idag, söndag den 2a juni, är det återigen dags för klubbshop. Missa inte möjligheten att skaffa nya träningskläder, supporterprylar och träffa en massa andra trevliga lundbyiter.

Klubbshopen pågår kl. 16-18 i klubbstugan, Munkedalsgatan 10. Vi ses!

Anmälan till fotbollsskolan är öppen!
2024-04-24 19:18

Anmälan här

Anmälan till sommarens höjdpunkt är nu öppen! Lundby IFs ungdomsfotbolls populära fotbollsskola är heldagar fyllda med fotbollsträning och andra roliga överraskningar. En vecka på fotbollsskolan innebär stora möjligheter att både bli en bättre fotbollsspelare och få många nya kompisar!

 

Fotbollsskolan riktar sig till pojkar och flickor 8-12 år (deltagare födda 2016-2012, år 2024) och alla är välkomna att anmäla sig, oavsett tidigare spelarerfarenhet eller förening. Varje dag har sitt eget fotbollsrelaterade tema och innehåller träning, lek och skoj. Allt för att spelarna ska ha en så rolig och utvecklande vecka som möjligt! Utöver deltagande ingår tränings t-shirt i priset. Medtag egen matsäck för lunch. Mellanmål kommer finnas på plats.

 

Deltagarna delas in i kunskapshomogena grupper och leds av utbildade ungdomsledare från Lundbys äldre lag under uppsikt från UEFA-A-utbildad instruktör. Fotbollsskolan pågår mån-tors v. 25 kl 09.30-15.00 varje dag. Begränsat antal platser. Vid frågor eller funderingar så är ni välkomna att maila Lundbys Fotbollsanvarige jan.tengwall@gmail.com.

Lagfotografering i maj
2024-04-21 20:56
Nu är datumen för lagfoto satta. Då det kan komma att bli justeringar (om några lag behöver byta med varandra) återkommer vi med mer exakt info här på hemsidan längre fram, så alla vet vilken dag just deras lag ska fotograferas.

Men så länge kan det vara bra att veta att fotografering sker 6-8 maj vid klubbstugan.
Alla lag ska fotasgröna matchtröjor, vita shorts och gröna strumpor. Det kommer bli både individuella bilder samt lagbilder.

 

 

Om vi får ihop bemanning till klubbshopen kommer denna hållas öppen i samband med fotograferingen. Hjälp med detta mottages tacksamt! Hör av er till Per Billert om ni har möjlighet att hjälpa till: per@billyjam.com

 

Nyheter från våra lag
Herr senior, 25/06 15:16 
Herr senior, 20/06 23:21 
Herr senior, 18/06 21:57 
Herr senior, 08/06 19:55 
P12, 06/06 13:01 
 
Våra samarbetspartners