SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUNDBY IF
GÖTEBORG

Välkommen till Lundby IF

Välkommen till Lundby IF

 

Vi har spelat fotboll på centrala Hisingen sedan år 1919.

 

Vill du anmäla intresse för något av våra lag? Anmäl dig här

 

Vi börjar med bollek det år barnen fyller sex år. Nästa bollek startar i april 2024 för barn födda 2018. För Herrsenior och Herrjunior, kontakta i stället tränare (Björn för A, Adam för J) direkt, kontaktuppgifter finns på respektive lags sida. 

Vi behöver även fler ledare. 

 

Det är i dagsläget kö till våra pojklag. Lagen kontaktar de som står på intresselistan när de har plats. För en del åldersgrupper kan det ta tid. 

 

Med vänlig hälsning, Styrelsen

Renoveringen av klubbstugan igång!
2023-11-30 14:03

Som några av er kanske har noterat har vi äntligen en fungerande ytterbelysning vid entrén!
Det var smygstarten på renoveringen av klubbstugan.

Denna veckan har åtgärder påbörjats för att fixa det läckande taket (i herrarnas omklädningsrum) och parallellt pågår åtgärder med att modernisera elen. Vissa åtgärder kommer även göras i damernas omklädningsrum.

Arbetet beräknas pågå under december och januari, möjligen en bit in i februari.

Det innebär att det under denna period kommer vara litet begränsade möjligheter att använda lokalen som vi brukar. I regel kommer det fungera kvällstid, men under arbetet med elen kan den behöva stängas av då och då vilket innebär en ganska kall lokal. Tillfälliga lösningar för belysning inomhus kan också förekomma.

Styrelsen har löpande kontakt med hantverkarna och kommer kommunicera om något särskilt inträffar som betyder ytterligare påverkan för möjligheten att använda stugan.

 

Det känns väldigt positivt att äntligen få ett antal efterlängtade åtgärder gjorda och förhoppningen är att mer moderna och energisnåla lösningar ska minska våra stora elkostnader. Det är viktigt att åtgärda taket och eventuella fuktskador..

När arbetet är avslutat vore det toppen om vi skulle kunna få till ett par arbetsdagar där vi medlemmar gemensamt snyggar till ytskikt och annat. (Pengarna vi har fått i bidrag täcker bara 
de allra viktigaste åtgärderna). Mer om detta kommer under våren.

 

Allt gott!

 

/Styrelsen

 

 

Lundby IF bjuder in till sponsorträff den 30e november
2023-11-17 14:43

Lundby IF har spelat fotboll på centrala Hisingen sedan år 1919, vilket gör oss till en av Göteborgs äldsta fotbollsföreningar. Vi samlar idag cirka 500 barn och ungdomar i vår verksamhet, men ytterligare hundratals barn står på väntelistan till våra lag. Nu behöver vi er hjälp för att kunna fortsätta växa och utveckla verksamheten!

Vi drivs av övertygelsen att fotboll är viktigt. Inte bara för folkhälsan, utan också för samhället som helhet. Med ett stort upptagningsområde och många spelare från olika socioekonomiska och kulturella bakgrunder vill vi vara en plats där alla kan finna glädje i fotbollen. Tillsammans skapar vi fotbollsminnen och utvecklas som fotbollsspelare och medmänniskor.

Centrala Hisingen har växt så det knakar och fler byggnadsprojekt är på väg. Vill er organisation göra en god insats och därutöver synas tillsammans med en anrik och välskött förening med stor tillväxt, sunda värderingar och en gedigen fotbollsverksamhet så är Lundby IF det givna valet.

Förutom en stor ungdomsverksamhet har vi representationslag på herr- och damsidan som nu förbereder sig på att snabbt kunna klättra i seriesystemet. Under hösten 2023 har vi också startat upp Gåfotboll, en fotbollsform främst riktad till äldre (60+). Vår förening utgörs vidare av drygt 70 ideella ledare och tusentals föräldrar och anhöriga till våra många spelare.

Vi genomgår nu en utvecklingsfas där vi dels strävar efter att ta ett stort socialt och miljömässigt ansvar, men också kunna bedriva en fotbollsutbildning av hög klass med plats för både spets- och breddspelare. Allt med en enda målsättning för ögonen – att så många som möjligt ska fortsätta spela fotboll så länge som möjligt.

Den 30e November bjuder vi därför in till sponsorträff i vår klubbstuga på Munkedalsgatan 10, med start kl. 18.00. Vi kommer att presentera vår förening, vår vision och befintliga sponsorpaket inför säsongen 2024. Vi svarar självklart på frågor om verksamheten och bjuder på kaffe och lättare mat. Tillsammans med er hoppas vi kunna fortsätta bygga en fotbollsförening som gör skillnad.

Anmäl deltagande till info@lundbyif.se senast den 28 november. Det finns få parkeringsplatser vid klubbstugan, så för de som kommer med bil hänvisar vi till parkering på andra sidan vägen (i närheten av hemköp). För spårvagn, kliv av vid hållplats Rambergsvallen (någon minuts promenad). Cykelparkering finns.

Kan man inte komma den 30e men vill veta mer om vår verksamhet går det lika bra att kontakta oss på info@lundbyif.se

Vi ses!

Med grönvita hälsningar,
Lundby IF:s styrelse

Klubbshop på söndag den 19e november
2023-11-16 13:59

Nu på söndag den 19e november är det dags för årets sista Klubbshop! Kom förbi och handla träningskläder, gympapåse eller varför inte en finfin halsduk att uthärda vintern i?

Klubbshopen kommer att äga rum mellan kl. 16-18 nu på söndag den 19e november. Precis som vanligt håller vi till i Klubbstugan på Munkedalsgatan 10, och precis som vanligt kommer det finnas fika och trevliga Lundbyiter på plats. Varmt välkomna!

Lundby avslutade säsongen med femte (!) raka segern
2023-10-23 10:22

Lundby IF:s herrseniorer begav sig till Majvallen för årets sista match. För motståndet stod Argo, som behövde en poäng för att garanterat knipa kvalplatsen till div. 5. Någon sådan poäng skulle det dock inte bjudas på från Lundbyiterna, som knep femte (!) raka segern.

Det var fint väder och goda förutsättningar trots den sena årstiden när domaren blåste igång aftonens drabbning. Lundby verkade dock njuta väl mycket av det milda vädret och hade svårt att komma ur startblocken. Argo gjorde matchens första mål efter bara en dryg minut, ett mål som misstänkt felaktigt vinkades av för offside. Men bara minuten senare skulle det likväl stå 1-0 på tavlan, efter att Lundby stått och sovit på en Argo-hörna.

Väckarklockan ljöd och spelarna började successivt att vakna till. Steg för steg fick Lundby till passningsspelet och, efter ytterligare en halvfadäs, blev man också skickligare på att skydda ytan bakom backlinjen. Efter knappa tjugo minuter var det dags att låta Argo smaka på sin egen medicin, och efter en kort hörna kunde Leon och Mateja spela sig fram och den sistnämnda drog iväg en rökare rätt upp i nättaket från distans. 1-1 på tavlan.

Lundby trummade på och etablerade spel på offensiv planhalva. Argo slog långt så fort de fick chansen och hade svårt att komma till lägen. I slutet på halvleken skulle spelövertaget ge resultat då Jonas efter ett fint anfall tog sig runt på kanten och slog ett stenhårt inlägg som Leon kunde nickstyra upp i krysset, ett vackert mål med klar doft av Premier League.

2-1 i halvlek där det fanns mycket att berömma och intet annat att klaga på än den taskiga starten.

Argo, som visste med sig att seriekonkurrenten Knippla tagit en stabil ledning i sin match, behövde en poäng för att knipa kvalplatsen till div 5 och gick som förväntat ut hårt i inledningen av andra halvlek. Lundby hade till en början lite svårt att hantera den högre pressen men började hitta upp på sitt mittfält. Från ingenstans gav dock laget bort ett nytt gratismål och Argo kunde, kanske inte helt välförtjänt, kvittera matchen. Argo fick luft under vingarna en period och hade bland annat ett kanonskott som tog i kryssribban. Lundby drog på sig fler och fler skador och båda (!) Lundbytränarna fick upp och värma men slapp som tur var hoppa in.

Precis som i första halvlek kunde Lundby reda ut stormen och började skapa mer och mer. Ledningsmålet skulle också komma då Drilon, som i sekvensen inte varit på planen mer än någon sekund, snyggt nickskarvade in Matejas hörna i bortre hörnet. ”Coachseger” viskade någon i publiken (eller var det från bänken). 3-2 stod det i alla fall.

Argo försökte desperat trycka framåt men skapade inte så värst många farligheter förutom när Lundby lite väl övermodigt bjöd på ett läge. Överlag kändes det farligare när Lundby stötte framåt i sina omställningar, där bland annat Millie träffade ribban med en snygg lobb. Med en knappt minut kvar fick Lundby en frispark på offensiv planhalva och rullade därifrån runt bollen matchtiden ut. Återigen en stabil uddamålsseger och en fin avslutning på säsongen.

Med söndagens seger summerar Lundby en säsong som gått både upp och ned men där spelartruppen verkligen tagit rejäla kliv, framför allt under hösten. Det nya spelsättet, baserat på en högre grad av eget bollinnehav, har fallit väl ut och sen skiftet har vi tagit 16 av 18 möjliga poäng. Efter höstspurten skiljde det till slut bara ynka sex poäng till en kvalplats upp till division 5, och även om det går att gräma sig över några olyckliga poängtapp här och där så gläds vi åt de senaste resultaten och att så många spelare kämpat på och tagit stora kliv som fotbollsspelare under året. I slutet av matchen mot Argo hade Lundby hela sex stycken tonåringar på planen, och med den typen av återväxt kan vi blicka fram emot en spännande säsong nästa år.

Hela laget får varsin Alain för dagens insats, och vi passar samtidigt på att gratulera Leon som tog hem den åtråvärda utmärkelsen Årets Alain 2023!

 

Laget:
Niklas
Jonas – Arvid – Chiaco
Göran - Edvin – Jesper – Mateja

Leon

Olle – Drilon

Gustav
Ville
Millie
Rikard

Björn

Serieseger för F09/10
2023-10-19 20:46

I en oerhört jämn serie där det avgjordes i sista omgångarna visade Lundby IF F10 på stor kämparglöd, hårt slit och laganda som ledde till en efterlängtad serieseger ikväll!

Hårt jobb och specialinriktade träningar sedan augusti förra året ligger bakom lagets och spelarnas utvecklingskurva som fortfarande visar spikrakt uppåt.

 

Stort grattis och bra jobbat!

Nyheter från våra lag
 
Våra samarbetspartners
Lundby säljer Ravelli