GÖTEBORG

Matchreferat Lundby- Brämaregården 3-0 (SENIOR)
2022-06-01 15:20

En härlig kväll på Bravida! Bra med publik som skapade en fin stämning och strålande spel under första halvtimmen. Chans efter chans och snabba återerövringar gjorde att publiken njöt av det fina spelet. Ett lugn med bollen och bra distribution framåt och tvärs över plan vid massor av tillfällen gjorde att vi spelade bra fotboll med fin rörelse och kombinationer.

Under de första 30 minuterna gjorde vi även två mål, först Göran, som är i ett sällan skådat målstim, efter assistkungen (9 assister nu) Matejas hörna i 13e minuten och strax efter på en frispark av Eldin (16e minuten). Under den här perioden hade vi bud på betydligt fler mål och det var snarare ett under (samt bra målvaktsspel) som gjorde att det bara stod 2-0.

Efter halvtimmen spelat skapade Brämaregården en del chanser, nästan alltid efter en fast situation. Det var nära reducering flera gånger om, men backlinjen med Boki och Alex i spetsen offrade sig föredömligt och täckte bort både skottförsök och inspel. De 2-3 gångerna skotten väl träffade målet så stod Niklas på rätt plats och gjorde fina reflexräddningar. Det ska sägas att även under denna period så kontrade vi till oss flera vassa chanser och lägen där vi var övertaliga, men utan att få in bollen.

Andra halvlek rivstartade med ett långskott i stolpen från Mateja, där Eldin nog gjorde årets miss på returen. Med helt öppet mål och målvakten liggandes vid ena stolproten lyckades han skjuta rätt på målvakten som kunde rädda till hörna. Mål där och det hade blivit en helt lugn match med ett ointagligt försprång.

Då klev...... domaren in i handlingen.. Helt plötsligt dömdes det inte många fördelar för laget och efter ett ytterst konstigt och säreget andra gula kort på "busen" Haris så blev det plötsligt match med ett mycket jämnare bollinnehav och där Brämaregården fortsatte vara farliga på sina många fasta situationer. Men återigen berömmer vi vår solida backlinje och sista utpost som fredade målet och vi kunde hålla vår andra raka nolla!

På slutet gjorde Chiaco även 3-0 genom en fantastisk soloprestation och hans unika och patenterade "rullande dribbling" innan ett vackert avslut i krysset! Den finten borde man lära alla ungar i föreningen!

Bra jobbat boys.

Plusbetyg till hela laget, det syns att ni har kul tillsammans för tillfället och litar på er förmåga, både individuellt och som lag. Balkantrion därframme leker fotboll, Edvin och Göran dominerar mittfältet, backlinjen spelar moget och smart. Jag vill passa på att berömma Jonas som knappt gjorde ett felsteg på hela matchen, men som sagt, hela laget ska ha en stor eloge för en väl genomförd match, där det enda man kan klaga på är effektiviteten framför mål och stundtals organisationen vid fasta situationer.