LUNDBY IF
GÖTEBORG

Lundby IF - Solväders 9-0 (2-0)
2022-08-24 09:52

Dags för nästa match och förväntningarna var höga efter den sköna segern senast. Vi siktar på att behålla vår plats däruppe och den här kvällen stod Solväder för motståndet.

Det kunde skönjas lite nervositet i början av matchen. Första halvlek präglas av lite hafsigt och småslarvigt spel. Solväder kom ut med hög press och vi hade svårt att spela oss ur den i vissa perioder i första halvlek. Att vi ledde med 2-0 i halvlek kan vi tack påpasslige Björn för, första målet stöter han in från nära håll efter skott efter hörna och 2-0 skjuter han in efter en fin passning av Daahir. Första halvlek var en del ställningskrig, där Solväder vaskade fram några hörnor, men där vår backlinje styrde undan det mesta i spelet. Vi hade antydan till många fina kombinationer och lägen, men den sista passninegn ville inte riktigt gå fram.

Andra halvlek utökade vi ganska tidigt till 3-0 efter att Daahir fick skjuta in ett mål på en fin passning från Edvin. Strax efteråt åkte Daahir på en skada efter en duell med målvakten där det kunde blåsts straff. Det gav Mateja chansen att komma in efter att ha varit bortrest och vilket spelhumör vår kvicka ytter visade upp (igen). Solväders högerback måste drömt mardrömmar om våran egna lilla trollgubbe som snurrade upp försvarare mer eller mindra varje gång han fick bollen.

Eldin gjorde 4-0 på en lurig Panenkastraff efter att själv ha blivit fälld och efter det orkade inte Solväder stå upp längre, utan det var ett uppgivet lag som inte hjälpte till speciellt mycket i defensiven. Lundby vann ofta bollen på mittplan, spelade snabbt ut till yttrarna som tog sig förbi och helt plötsligt var det 3 mot 3 eller 4 mot 4 i straffområdet. Många lägen skapades och många mål gjordes under en fin andra halvlek.

5-0 tryckte Mateja in efter en dribblingsräd och blockat skott av Eldin.

6-0 gjordes av Drilon efter en bollvinst högt upp i plan och en framspelning av Mateja.

7-0 kännetecknades av den hunger och spelglädje hela laget visar upp för närvarande. Efter en motståndshörna kontrar vi med maxlöpningar av 5 spelare som avslutas med att vi spelar bort den sista försvararen och Mateja chiplobbar in bollen i mål över en utelämnad ensam stackars målvakt efter inspel från Drilon.

8-0 Eldin dunkar upp bollen i nättaket efter att Edvin vunnit boll, brottat ner en motståndare och spelat fram till ett öppet läge några meter framför mål.

9-0 Drilon slängnickar in det sista målet efter ännu en framspelning från Matejas känsliga vänsterfot.

Kort sagt kan man väl säga att vi, trots 9 mål framåt, har kvar en del detaljer att slipa på, samt att vi nog kunde gjort ett par mål till med bättre skärpa i vissa lägen. Med det sagt bjöds publiken på en väldigt underhållande match, framförallt andra halvlek, och det är riktigt kul vilket go som finns i laget och där det verkligen lyser om spelarna. Truppen är bred och bra just nu, det finns många hungriga spelare, där vissa t o m lämnas utanför truppen, som säkert kan göra ett lika bra jobb som de som spelar just nu. Kul att se, fortsätt såhär killar!

Notiser från matchen:

Kul att se Mommo tillbaka i en match, han bidrar med en bra attityd och stabilitet bakåt.

Backlinjen sköter sig utmärkt, både Koffe och Boki är stabila och gör inte många misstag, samtidigt som Alex går från klarhet till klarhet och knappt satt en fot fel de två senaste matcherna!

Mittfältet dominerar matchen, tack vare sitt slit, uppoffrande spel och att de tar löpningarna för laget i båda riktningar.

Eldin är klass, Björn står på rätt plats och Daahir/Mateja kommer ofta förbi sina motståndare vilket skapar farligheter nära motståndarnas mål.